Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200
drukmeter voor trek- en drukkracht tot 5 kg en 20 kg, 
met RS-232-poort en optionele software voor datatransmissie
PCE-FM50: tot 5 kg / PCE-FM200: tot 20 kg

Met deze door een microprocessor gecontroleerde drukmeter is snelle en nauwkeurige aflezing van trek- en drukkracht mogelijk. De drukmeter beschikt over een voorziening om een krachttestbank te monteren (als accessoire te verkrijgen). Het apparaat werkt op batterijen en via een adapter op netstroom (500 mA-adapter moet apart worden gekocht). Het beeldscherm van de drukmeter kan 180° worden gedraaid, zodat de meter zich bij trek- of drukkrachtmetingen altijd in de juiste positie bevindt. Voor datatransmissie van de krachtmeetwaarden naar een PC of laptop kan men de optionele software samen met de gegevenskabel gebruiken. De laagste overdrachtssnelheid van de gegevens naar de software is 2 seconden. De krachtcel kan d.m.v. een optionele montageplaat op de testbank LTS 20 worden bevestigd. De testbank is ideaal voor trek- en drukkrachtmetingen bij kwaliteitscontrole en laboratoriumexperimenten. Klassieke toepassingsgebieden van deze krachtmeter zijn het testen van producten bij de kwaliteitscontrole in het productiegebied, in de goederen in- en uitgangscontrole en ook voor de ontwikkeling van nieuwe producten en het testen van veiligheidsrelevante onderdelen of voorzieningen in de publieke sector. Wanneer de in de leveringsomvang meegeleverde haken, ogen of aandrijfrol niet aan uw specifieke meetopdracht voldoen, dan kunt u contact met ons opnemen. Op aanvraag vervaardigen wij speciale adapters, bijvoorbeeld als het gaat om een op een bepaalde drukoppervlak gebruikte kracht te identificeren (ongeveer N / cm²). Een voorbeeld van een krachtmeter uitgerust met speciale adapters voor de agrarische industrie vindt u hier: Penetrometer. Hier vindt u een andere krachtmeter met een interne meetwaardeopslag. Mocht u vragen hebben over de drukmeter, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)53 737 01 92. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze drukmeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200   Gebruikershandleiding voor de drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 bekijken/afdrukken  Gebruikershandleiding voor de drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 bekijken/afdrukken   Productblad van de drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200

Drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200

De belangrijkste voordelen van de drukmeter zijn:

- Hold-functie voor maximale waarden 
  en trek- en drukkrachtwaarden
- Nulinstelling d.m.v. het toetsenbord 
  op elk gewenst moment 
- Hold-functie voor piekwaarde en de 
  maximale meetwaarde kan weer 
  worden opgeroepen

- Automatische uitschakeling
- Blinde gaten aan de achterzijde voor het 
  monteren van een meetbank (zie de 
  schets onderaan de pagina)
- Batterijstatus indicatie
- Overbelastingsbeveiliging = 150 %

Technische specificaties van de drukmeter

Drukmetermodel PCE-FM50 PCE-FM200
Maximale meetbelasting 5 kg / 49 N 20 kg / 196 N
Resolutie 1 g / 0,01 N 10 g / 0,05 N
Nauwkeurigheid ± 0,4 %, + 1 dgt. ± 0,5 %, + 2 dgt.
Meeteenheden gram / Newton gram / Newton
Maximale overbelasting 7,5 kg 30 kg
Poortaansluiting RS-232
Software en gegevenskabel optioneel
Meetwaardentransmissie met de meegestuurde software wordt iedere 2 seconden een meetwaarde naar de PC getransfereerd. De drukmeter verstrekt de gegevens echter aanzienlijk sneller: d.m.v. een hyperterminal van Windows kan tijdens de gegevensopslag iedere 0,25 seconde een waarde van de drukmeter naar de PC worden gezonden. 
Beeldscherm 5-cijferig LCD-beeldscherm; 10 mm
Meetfuncties trek- en drukkrachtmetingen met Peak-Hold-functie 
Energievoorziening 6 x 1,5 V Mignon AA cellen of netstroomadapter
Afmetingen 227 x 83 x 39 mm
Gewicht 550 g
Software
Met behulp van de RS-232-interface en de optionele software voor de drukmeter kunt u op snelle en eenvoudige wijze de meetgegevens naar de PC transfereren. Onder de volgende link vindt u de overeenkomstige informatie over de software.
Afbeelding van de software waarop het tijdsinterval wordt aangeduid waarmee de meetwaarden kunnen worden getoond en afgesteld. De aanduiding geschiedt op digitale wijze of via curvendiagrammen.

Drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 software 1

Drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 software 2

Drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 software 3

Op het beeldscherm van de software verschijnen de curven van de drukmeter: u kunt kiezen uit analoge of digitale weergave.

Hier is een beeld van de software van de drukmeter in digitale vorm te zien. De digitale weergave is nauwkeuriger en sneller af te lezen.

Gebruik van de drukmeter

Drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 toepassing 1

Drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 toepassing 2

Drukmeter bij het bepalen van de
benodigde schakelkracht

Drukmeter bij het bepalen van gewichtskracht

Inhoud van de zending van de drukmeter
1 x drukmeter PCE-FM (PCE FM-50 of PCE FM-200), 1 x gebruiksaanwijzing, 1 x adapter met platte kop, 1 x haakadapter, 1 x kogelkopadapter, 1 x adapter met beitelkop, 1 x verlengstaaf (120 mm) en 1 x transportkoffer voor het apparaat

Schets van de blinde gaten aan de achterzijde
Schets van de blinde gaten aan de achterzijde

Beschikbare optionele producten
- ISO-kalibratiecertificaat
Voor bedrijven die de drukmeter aan hun interne kwaliteitscontrolesysteem willen toevoegen of die hem jaarlijks willen laten kalibreren. Het certificaat omvat een kalibratie en een document met alle meetwaarden. In het verslag wordt ook de naam en het adres van het bedrijf of de persoon aangegeven die het heeft aangevraagd.

Certificaat voor de drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200

- Softwarepakket
Softwarekit inclusief de RS-232-gegevenskabel voor de PC. De software dient voor directe datatransmissie van de drukmeter naar de computer. De gegevens kunnen ook naar andere programma's zoals bijvoorbeeld MS Excel worden gestuurd. Wanneer u echter op uw computer of laptop alleen over een USB-poort beschikt, dan moet u de USB-RS232-adapter gebruiken.

Softwarepakket voor de drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200

- USB-RS232-adapter
Standaard wordt dit softwarepakket voor de drukmeter met de RS232-kabel verstuurd. Indien u echter gegevens naar een laptop of een ander draagbaar opslagmedium wilt transfereren, dan heeft u de USB-adapter nodig (inclusief de driver software).

USB kabel voor de drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200

- Testbank
Deze drukmeter kan met een van de drie beschikbare testbanken gecombineerd worden. Twee testbanken zijn met een hendel uitgerust, en de derde wordt door een motor aangedreven. Het gebruik van een testbank is bijvoorbeeld nuttig bij het uitvoeren van dagelijkse materiaaltesten in laboratoria, die altijd onder dezelfde omstandigheden moeten worden uitgevoerd (uitsluiten van menselijke fouten). 

Testbank voor de drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200

Attentie:
De interne krachtcel is onderhoudsvrij, licht en kenmerkt zich door zijn lange levensduur. Bij de vervaardiging van de krachtcel worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die een maximale veiligheid en duurzaamheid garanderen. De dynamometer beschikt over een overbelastingsbereik. Indien dat wordt overschreden, zal de krachtcel worden vernietigd. Wanneer u een dynamometer voor uw werk uitkiest, houdt u dan rekening met het meetbereik en neemt u een model met een hoger meetbereik dan dat u denkt nodig te hebben bij het uitvoeren van de metingen.
Naar drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 Van de drukmeter PCE-FM50 of PCE-FM200 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)53 737 01 92
Fax +31 (0)53 430 36 46
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: