PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

   

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Hier treft u onze stroboscopen aan in de shop

Hier treft u onze stroboscopen aan de in de shop

Hier treft u onze stroboscopen aan de in de shop

Hier treft u onze stroboscopen aan de in de shop

Stroboscopen

Stroboscopen voor het bepalen van het toerental, snelheid en frequentie van een motor. Op onze website bieden wij stroboscopen aan van deStroboscopen overzicht fabrikanten Monarch, AZ Instruments en Wachendorff. Sommige stroboscopen kunnen ook gebruikt worden zonder die op het stroomnet aan te sluiten (met accu) en die zijn qua ontwerp zeer comfortabel en licht. Daarom zijn deze bij uitstek geschikt voor een gebruik ter plaatse en in de beroepspraktijk. De stroboscopen uit de serie MiteLite (tevens Junior) bezitten een zeer hoge lichtintensiteit van 600 of 900 lux op een meter afstand. Al onze stroboscopen zijn traploos verstelbaar voor wat de frequentie betreft. 

Stroboscopen worden in de industrie gebruikt voor het bepalen van de draaifrequenties van roterende componenten (preventief onderhoud). Stroboscopen zijn een goed alternatief voor online systemen aangezien die snel meetresultaten geven en minder kosten. Voor de door ons aangeboden stroboscopen is geen grondige kennis nodig op het gebied van het vaststellen van frequenties. 

Mocht u nog vragen hebben over stroboscopen dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer  +31 (0)53 - 737 01 92. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze stroboscopen en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Wij hebben stroboscopen van de volgende fabrikanten in het assortiment:

Stroboscopen van PCE BrookhuisStroboscopen van WachendorffStroboscopen van RheintachoStroboscopen van MAWEKStroboscopen van Sauter

U treft de technische gegevens over onze stroboscopen aan wanneer u op de onderstaande links klikt:

- Stroboscopen PCE-T 260
  (Contactloze snelheidsmeting tot 99.999 rpm, strobe-functie en temperatuurmeting)

Stroboscopen van PCE BrookhuisStroboscopen PCE-T260

- Stroboscopen PCE-LES 100
  (Stroboscoop met LED-technologie, 60 ... 99.990 rpm, 370 LUX bij 50 cm)

Stroboscopen van PCE BrookhuisStroboscopen PCE-LES 100

- Stroboscopen PCE-OM 15
  (Met netspanning en externe trigger-ingang / tot 30.000 FPM / RPM)

Stroboscopen van PCE BrookhuisStroboscopen PCE-OM 15

- Stroboscopen MDB01-M
  (met ontstekingsinstelling 0,1 ° tot 99,9 °, snelheid 300-9999 omw/min en de uiterste hoeken van 0 ° tot 60 °)

Stroboscopen van MAWEK

- Stroboscopen Strobe PALM
  (Geschikt voor continu gebruik, 100 ... 12.500 pulsen / min, externe triggering mogelijk, 1-handsbediening)

Stroboscopen Strobe PALMStroboscopen van Wachendorff

- Stroboscopen PCE-LES 200
   (Compacte, lichte LED-stroboscoop / extreem hoge flitsfrequentie: maximaal 300.000 flitsen per minuut)

Stroboscopen van PCE BrookhuisStroboscopen PCE-LES 200

- Stroboscopen PCE-LES 300
   (Stroboscoop met 9 LED's, flitsfrequenties tot 2000 Hz, instelbare faseverschuiving)

Stroboscopen PCE-LES 300Stroboscopen van PCE Brookhuis

- Stroboscopen Nova Strobe dbx 
  (accu gevoede stroboscopen, externe Trigger-ingang, Xenon lamp)

accu gevoede stroboscopen, externe Trigger-ingang, Xenon lampStroboscopen van Wachendorff

- Stroboscopen Nova Strobe dbl KIT
  (30 ... 500.000 min, tot 10 uur batterijduur, met kunststof koffer)

https://www.pce-instruments.com/dutch/?action=Query&-query.=&query.stichwort=sc+20k0&query.mode=AND&query.stichwort_neu=dbl+kitStroboscopen van Wachendorff

- Stroboscopen Nova Strobe PBL KIT
  (30 ... 500.000 min, batterijvoeding/continue werking, met faseverschuiving en kunststof koffer)

https://www.pce-instruments.com/dutch/?action=Query&-query.=&query.stichwort=dbl+kit&query.mode=AND&query.stichwort_neu=pbl+kitStroboscopen van Wachendorff

- Stroboscopen RT STROBE 3000 LED
  (voor vaste installatie, intelligente LED technologie voor baanbreedtes tot 300 mm)

Stroboscopen voor vaste installatie, intelligente LED technologie voor baanbreedtes tot 300 mmStroboscopen van Rheintacho

- Stroboscopen RT STROBE 5000 LED
  (hoge lichtopbrengst met 120 high-power LEDs, Frequentiebereik: 0 ... 120.000 flitsen / minuut)

Stroboscopen RT STROBE 5000 LEDStroboscopen van Rheintacho

- Stroboscopen RT STROBE 7000 LED
  (hoge beeldscherpte, 200 high-power LEDs, Frequentiebereik: 0 ... 120.000 flitsen / minuut)

Stroboscopen RT STROBE 7000 LEDStroboscopen van Rheintacho

In de animatie wordt getoond over welke mogelijkheden tot optische analyse en inspectie u beschikt dankzij de stroboscoop. Of dit nu de productie van procesopnames betreft (video van het proces in de machine of het verloop van experimenten op het gebied van onderzoekStroboscopen: analyse en inspectie en ontwikkeling) of een eenvoudige optische inspectie in de fabriek. Vele van de stroboscopen zijn uitgerust met een externe trigger ingang en uitgang. Zo kunt u de flitsfrequentie aan ieder proces aanpassen en naar wens het te analyseren draaiende deel met behulp van de stroboscoop triggeren. 

Stroboscopen zijn vooral zeer nuttig wanneer het proces dat men wil zien te maken heeft met bijv. spattend water of andere vloeistoffen. De stroboscopen flitsen het proces in fracties van een seconde. In het bijzonder het bedrijf UNILUX heeft meer dan 35 jaar ervaring op dit gebied. Als u professionele of handelsopnames wilt maken, kunnen de stroboscopen gesynchroniseerd worden. Voor sommige modellen camera's moet de interface van het apparaat aangepast worden, om die correct aan te passen aan de stroboscoop. Aarzel niet om contact met ons op te nemen over technische aangelegenheden.

Hieronder vindt u bij wijze van voorbeeld een voorbeeld (MitiLite) een rapport met afbeeldingen over het gebruik van een stroboscoop. De veelzijdigheid van stroboscopen werd op proef gesteld door een papiermachine (evenals in andere gevallen in verschillende andere industrieën). Het volgende artikel verscheen in het weekblad over Papierfabrikanten:

PCE Instruments introduceert stroboscopen in papierfabrieken
Terwijl de economische omstandigheden vele fabrieken dwingen hun technische afdelingen in te krimpen, wordt het steeds belangrijker het personeel instrumenten te geven waarmee zij het proces snel en accuraat analyseren. Een van die instrumenten is de stroboscoop, daarmee kan niet alleen het toerental gemeten worden, maar ook frequenties bepaald en pulsaties gedetecteerd worden. Om deze reden worden stroboscopen universeel gebruikt als hulpmiddelen bij het beoordelen van de toestand van machines met roterende installaties en ook voor het visualiseren van de resultaten. De foto's die gecreëerd worden door stroboscopen tonen zaken die anders verborgen zouden blijven voor het menselijk oog.

Daarnaast worden deze soorten apparaten (naast het gebruikt van stroboscopen door het fabriekspersoneel) door vermaarde machinefabrikanten en externe consultant voor hun kwaliteitscontrole.

“De stroboscopen van de MitLite serie zijn bijzonder waardevol voor de analyse van vlakke geleidingsprocessen. Met deze apparaten kunnen de oorzaken voor natte randen / uiteinden bij het zeven zeer goed gedetecteerd worden," aldus Vielhaber, een van de ingenieurs, die de apparaten goed uit eigen ervaring kent. "Stroboscopen zijn licht - men heeft zeer veel bewegingsvrijheid wanneer die buiten gebruikt worden en men kan zelfs in de meest afgelegen hoeken goed daarmee werken. Naast de beoordeling van de kwaliteitsparameters maken stroboscopen het mogelijk het toerental van bijv. riem aangedreven installaties en de gelijkloop bij van door meerdere riemen aangedreven machines snel en nauwkeurig te controleren. Vaak worden stroboscopen ook gebruikt voor het bepalen van toerental van de rotoren van ventilatiesystemen (ventilatoren).

Analyse van de zeefpartij
Vooral bij zeer brede zeven maken de sterke stroboscopen uit de MitLite serie het mogelijk een analyse van de volledige baanbreedte te verrichten. Zo is bijv. de beoordeling van de waterlijn (waterspiegel) en de pulsatie daarvan een belang criterium voor de functionaliteit van de stofoploop en de spoel. Kijk daarvoor eens naar de ontwatering onder de zeef en het water bij de zuigers. Het door middel van de stroboscoop geproduceerde "standbeeld" geeft u een goed idee van het ontwateringverloop. Ook kunt u het volume en de gelijkmatigheid van de sproeinevel beoordelen.

“Stroboscopen zijn ideaal voor een analyse van de zeefpartij," zegt Vielhaber, “Defecten in de bladvorming kunnen zeer goed herkend en bijv. aan pulsaties toegeschreven worden."

Stroboscopen zijn ideaal voor een analyse van de zeefpartij

voorbeeld voor het gebruik van stroboscopen

stroboscopen voor het waarnemen van pulsaties in de zeefpartij
 voorbeeld voor het gebruik van stroboscopen

Controle van de gelijkloop van de kabels
Stroboscopen kunnen perfect gebruikt worden voor het analyseren van de gelijkloop van de kabels. De slijtage van een kabel is zeer groot wanneer er zich een snelheidsverschil voordoet. De levensduur van de kabels neemt dan aanzienlijk af. In ieder geval wordt het opvoeren na stilstand of een breuk van de papierbaan moeilijker. Stroboscopen maken een snelheidsverschil onmiddellijk optisch zichtbaar. Zo kan men groep voor groep een doelgerichte controle verrichten. Op de hiernaast weergegeven afbeelding ziet u hoe eenvoudig het is (snijmachine). Telkens wanneer u een stroboscoop gebruikt moet u erop letten dat u zich niet dicht bij een lichtbarričre of een breukmelder bevindt, dit kan schadelijke gevolgen hebben.

Stroboscopen voor het analyseren van de gelijkloop van de kabels

Stroboscopen van het type HiLighter
Deze netgevoede stroboscopen dienen voor de waarneming op lange termijn, bijv. voor het analyseren van de straal uitgang van de transportband van het materiaal met verschillende instellingen voor de straal-zeef verhouding, of vanaf de plaats van impact van de straal op de zeeftafel. De straalbundel (insnoering) en de gelijkmatigheid wordt door de stroboscopen duidelijk aangetoond. Men kan de gezamenlijke breedte van de stofoploop bekijken.
Wanneer deze high-performance stroboscopen bijv. op het werkgebied naast de steunwals plaatst, kan men zeer goed het stilstaande en afwater van de wals waarnemen.

stroboscopen van het type HiLighter

Ook worden stroboscopen van het type HiLighter gebruikt voor een continue controle van het product in staalwalsinstallaties. Het herkennen van fouten op de materiaaloppervlakte is zeer eenvoudig.
Zoals bijv. de indruk van deeltjes die aan de drukwals geplakt zijn. Deze terugkerende indrukken kunnen dan eenvoudig opgespoord worden. Aangezien de afstand van de fout op het walstaal naar de walsen terug gevoerd kan worden. Zodoende weet men precies welke wals of welk walspaar de indruk veroorzaakt heeft. De uitzonderlijke lichtkracht van deze stroboscopen is vooral optimaal voor dat soort glanzende of spiegelende oppervlaktes. Zelfs de kleinste fouten worden ontdekt.

Zelfs de kleinste fouten worden met Stroboscopen ontdekt

Mobiele stroboscopen of op een accu werkende stroboscopen zijn zeer geschikt om gebruikt te worden bij etiketteermachines van brouwerijen of drukkerijen. U kunt het beeld stilzetten en optisch het verloop en de nauwkeurigheid van de instelling analyseren.
Tevens kunt u de eigenschappen van het product controleren, bijv. na het wisselen van de rollen of na het wijzigen van bijv. een afrolapparaat. De volledige baanbreedte kan geďnspecteerd worden, (bijv. tot 1,2 m). En daarvoor hoeven de machine niet stopgezet te worden.

Mobiele stroboscopen of op een accu

Links
   - Power-stroboscopen van Unilux (voor de controle van industriële platte spoorwegen processen en voor de productie van video film)
   - Overzicht van alle meettechniek gebieden van PCE instrumenten


Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. WIj helpen u graag verder.

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / meettechniek / meetinstrumenten / stroboscopen
In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: