PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

   

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Onze altimeters in de shop

Altimeters

Altimeters zijn instrumenten waarmee de hoogte van een voorwerp boven een bepaald niveau of een referentieoppervlakte gemeten wordt.Altimeters in onze shop Hoogtemeting kan met altimeters op verschillende manieren verricht worden. Veel voorkomend zijn altimeters die de hoogte barometrisch bepalen, met geluid, met microgolven (radar) of met laserstralen. De term altimeter wordt gebruikt voor vele verschillende toepassingen en technische gebieden. Zo worden altimeters bijvoorbeeld gebruikt voor bergbeklimmen, trekken, parachutespringen of luchtvaart. In het bergbeklimmen en trekken worden altimeters voornamelijk gebruikt om de hoogte barometrisch te bepalen. Dit betekent dat zulke altimeters barometers zijn die in plaats van de luchtdruk de hoogte boven de zeespiegel aangeven. Aangezien de luchtdruk naar gelang de hoogte toe- of afneemt gelijkmatig verandert is een altimeter een nuttig systeem om hoogteveranderingen te meten. Tevens worden altimeters steeds vaker gebruikt in de bouw om snel en nauwkeurig hoogteverschillen te bepalen. Voor deze toepassingen worden voornamelijk digitale altimeters gebruikt. Gewoonlijk tonen deze digitale altimeters aanvullende informatie, zoals hoogteverschillen, maximale waarden of het verloop in de tijd van hoogteprofielen. Sommige altimeters hebben een interface voor het overzetten van gegevens op een PC of laptop. Zeer nauwkeurige altimeter werken met GPS. Wij bieden u verschillende altimeters voor uiteenlopende toepassingen. 

Mocht u nog vragen hebben over altimeters dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0) 53 737 01 92.  Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze altimeters en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Altimeters PCE BrookhuisAltimeters Model 44ST van BARIGOAltimeters ZipLevel 25 van UMAREX

Voor meer informatie over onze altimeters kunt u de volgende links aanklikken:

Onze altimeters zijn digitaal uitgevoerd en geschikt voor gebruik in vele verschillende gebieden. Deze altimeters zijn ijkbaar /herijkbaar volgens ISO. Altimeter: ISO - Labor - Zertifizierung.Daarmee kunt u voldoen aan de standaard van uw bedrijfsinterne kwaliteitssysteem ISO en de altimeter in uw bedrijfsinterne ISO controlepool opnemen. De ISO-kalibrering bestaat uit een laboratoriumkalibrering en certificering van de altimeter. De naam van uw bedrijf, of respectievelijk de gegevens van de opdrachtgever staat vermeld in het kalibratiecertificaat van de altimeter. Bij ons kunt u de ISO-kalibrering dan wel direct bij de bestelling laten verrichten of u kunt ons de altimeter sturen voor een herijking (bijv. jaarlijks). 

Altimeters met barometrische hoogtemeting
De barometrische hoogtemeting met een altimeter is gebaseerd op een hoogteschatting door middel van het meten van de luchtdruk. Voor het bepalen van de absolute hoogte is deze methode onnauwkeurig. Maar de methode voldoet aan de eis voor het bepalen van de hoogte in verhouding tot andere punten en is in te stellen.

In de onderstaande tabel wordt de samenhang tussen hoogte en druk op de hoogtemeter getoond.

Hoogte in m Barometer druk in hPa


Hier ziet u de Altimeter PCE-ALM 1 in Gebruikt tijdens het wandelen

Hier ziet u de Altimeter PCE-ALM 1 in gebruik.

0 1013,25
500 954,61
1000 898,76
1500 845,58
2000 794,98
2500 746,86
3000 701,12
3500 657,68
4000 616,45
4500 577,33
5000 540,25
6000 471,87
7000 410,66
8000 356,06
9000 307,48
10000 264,42
11000 226,37

De barometrische hoogtemetingen met de hoogtemeter zijn snel en relatief eenvoudig uit te voeren, maar wel beperkt wat betreft de nauwkeurigheid. Een voor hoogtemeting ontworpen barometer wordt altimeter (hoogtemeter) genoemd. De procedure is afhankelijk van het gebruik en de nauwkeurigheidsvereisten. Deze procedure wordt bijvoorbeeld gebruikt voor trekken en met een iets strengere nauwkeurigheidsvereiste voor landmeting.

 

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / meettechniek / meetinstrumenten / altimeters
In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: