PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

Adverteren       

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Klik hier voor alle Universele regelaars in onze shop!

Universele Regelaars

Universele regelaarsUniversele-Regelaars bezitten de eigenschap, dat ze verschillende type ingangsignalen kunnen verwerken. Diverse temperatuursensoren alsmede de gangbare normsignalen kunnen aan veel universele regelaars direct aangesloten worden. Daardoor is het eenvoudig om universele regelaars in veel processen snel te integreren, zonder dat het signaal omgevormd dient te worden. De universele regelaars van de PCE-RE20 serie zijn met een temperatuuringang uitgerust, welke een directe aansluiting van verschillende temperatuursensoren mogelijk maakt of het verwerken van processignalen zoals 4-20 mA of 0-10 V. Naast de gemakkelijke in/uitregeling maken de universele-regelaars van deze serie ook een PID-regeling mogelijk. Enkele modellen bieden ook andere functies, zoals een programmeerbare afloop van de ingestelde waarden. Voor complexe opgave bevinden zich in ons assortiment regelaars zoals de PCE-RE15 of PCE-RE19. Naast een universele analoge ingang, welke zowel temperatuursignalen als ook normsignalen kan verwerken, bieden deze regelaars verdere functies, die voor besturingstaken noodzakelijk zijn. De regelaars hebben intern twee regelkringen, met individueel instelbare regel-parameters. Daarmee kan bijvoorbeeld de temperatuur van een object, zowel door verhitten als door verkoelen beïnvloed worden. Verder kunnen in het interne geheugen meerdere sets van regelparameters opgeslagen en afhankelijk van de behoefte opgeroepen worden. Deze regelaars bezitten digitale ingangen, die het mogelijk maken, de regelaars via een SPS-sturing te beïnvloeden. Via de optionele RS485-interface kunnen parameters geëvalueerd en geregistreerd worden. Mocht u nog vragen hebben over Universele regelaars, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0)900 - 120 00 03 of middels het contactformulier. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze Universele regelaars en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Wij hebben universele regelaars van de volgende fabrikanten in het assortiment:

Verschildrukmeters van PCE Brookhuis

U kunt de technische gegevens van de universele regelaars opvragen door op een van de onderstaande links te klikken:

- Universele regelaars PCE-RE22
  (PID-Regelaars voor temperatuur- of processignalen, front naar IP65 beschermd, 4-cijferig LED-scherm)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuisUniversele regelaar RE22

- Universele regelaars PCE-C91
  (Temperatuur- / procesregelaars met tot twee regeluitgangen, PID-regeling, relais- of analoge uitgang)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuisUniversele regelaar C91

- Universele regelaars PCE-RE72
  (Compacte PID-regelaars met zelfoptimalisatie, twee uitgangsrelais, verwerkt temperatuur en normsignalen)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuisUniversele regelaar RE72

- Universele regelaars PCE-RE82
  (PID-regelaars met twee bargrafiek-weergaven, twee interne regelkringen, optioneel met RS485-interface)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuisUniversele regelaar RE82

- Universele regelaars PCE-BTC83
  (PID-regelaars met universele ingang, differentieregeling mogelijk, RS485-interface)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuisUniversele regelaar RE83

- Universele regelaars PCE-RE19
  (PID-regelaars met intern geheugen voor 15 programma’s, met LCD-scherm, optioneel met RS485-interface)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuisUniversele regelaar RE19

- Universele regelaars PCE-RE92
  (Universele-regelaars met 2 kanalen, verschillende regelmodi, uitgang als relais en/of SSR)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuisUniversele regelaar  RE92

- Universele regelaars 400
  (Regeluitgang met relais of logica, bargrafiek weergave voor instelwaarde verschil, verschillende sensors)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuisUniversele regelaars 400

In de praktijk kan men verschillende universele regelaars onderscheiden. De onderverdeling bestaat uit continue en discontinue regelaars. Continue universele regelaars hebben tijdens het complete regelproces invloed op de regelgrootte. De regelgrootte wordt voortdurend bewaakt en Universele regelaar regel cirkelde aandrijving wordt aan de actuele afwijking aangepast. Een grote afwijking tussen de regelgrootte en de gewenste grootte zorgt voor een grote vervorming van de aandrijving van de regelkring. Bij een geringe afwijking daarentegen, wordt de aandrijving teruggedreven. Zo kunnen de instelwaarden met een geringe boven- en onderbuigingen worden gerealiseerd. Discontinue regelaars bezitten een eenvoudige schakelmethode, waardoor bij het bereiken van een grenswaarde een relais in of uitgeschakeld wordt. Aangezien dit type regelaar slechts bij het bereiken van een grenswaarde actief wordt, is de regeling discontinu. Discontinue regelaars kunnen gemakkelijke grenswaarde-schakelaars of gemakkelijke bi-metalen zijn. Dit type regelaars zijn de gemakkelijkste soort in de familie van de regelaars. Ze kenmerken zich door hun robuustheid en hun zeer goed prijs – kwaliteitverhouding. Bij de discontinue regelaars wordt tussen tweepunts-regelaars en driepunts-regelaars onderscheiden.

Driepunts-regelaars bezitten een in- en uitgangschakeling. Op het gebied van airconditioning is dit een enorm voordeel. Een temperatuur-regelaar meet op één punt in een kantoorcomplex de ruimtetemperatuur. Met een Universele regelaar regel cirkel
temperatuursensor (bijv. de WTR-190) wordt de actuele ruimtetemperatuur bepaald. Valt de temperatuur onder een bepaalde grenswaarde, bijv. 19 °C, dan wordt de verwarming op het kantoor ingeschakeld. Stijgt in de zomer de temperatuur tot boven de 24 °C, dan kan de regelaar met een tweede relais de airconditioning inschakelen en de zonwering laten zakken, zodat de ingestelde temperatuur bereikt kan worden.

Tweepunts-regelaars kenmerken zich door hun typische in-en-uitschakelmethode. Dit kan op het gebied van afvalwatertechniek een pH-regelaar zijn, die continu een waterbasin controleert. Stelt de regelaar vast, dat Het afvalwater te zuur wordt, dat wil zeggen dat de meetwaarde zinkt tot onder de 4 pH, dan kan de regelaar een pomp inschakelen die een alkalische oplossing aan het afvalwater toevoegt en het water neutraliseert. De regelaar stelt dan vast, wanneer het afvalwater binnen een bepaalde tolerantiegrens ligt en de pomp wordt uitgeschakeld.

Universele regelaars

Universele regelaars maken het de gebruiker mogelijk om simpele en complexe systemen op te bouwen. De regelwijze kan bij universele regelaars veranderd worden. Zo reikt het inzetgebied van in-uit-regelingen tot PID-regelingen. Naast relaisuitgangen staan de continue normsignaal-uitgangen ter beschikking om bijv. een ventielregeling te realiseren. De programmering van een universele regelaar kan direct via de knoppen aan de frontzijde of via de MODBUS op de PC plaats vinden. Om een zo groot mogelijk inzetbereik te verkrijgen zijn er regelaars met verschillende spanningsmethoden te verkrijgen. Ook de ingangen van de universeel inzetbare regelaars bieden een groot scala aan verwerkbare signalen. Naast temperatuursignalen van weerstandthermometers of thermo-elementen, kunnen de regelaars universele norm- en eenheidsignalen verwerken.

Als u het onderdeel over universele regelaars uit onze catalogus wilt zien of uitprinten,
 klik dan op het PDF pictogram

Universele Regelaars : lezen en printen catalogus

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / regeltechniek / regelaars / universele regelaars

Deze site in het Duits Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools  Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Universele Regelaars : dezelfde pagina in de Chineese taal.

In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: