PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

Adverteren       

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Alle toerentalregelaars in de online shop!

Alle toerentalregelaars in de online shop!

 

 

 

Toerentalregelaars

Aangezien het vermogen in machines in de regel met behulp van draaiende motoren gegenereerd wordt, kan voor een frictieloze controle van de snelheid, een toerentalregelaars aangeschaft worden. Toerentalregelaars nemen de huidige snelheid op en vergelijken deze met de instelwaarde. Is er te weinig snelheid, dan moet de prestatie van de motor worden aangepast. De snelheid wordt meestal als frequentie afgenomen en moet voor de regelaar dan in een analoog normsignaal omgevormd worden. In dit geval kunnen frequentie-analoge-omvormers zoals bijvoorbeeld van IFMA of van PCE Instruments gebruikt worden. Omdat verschillende controle opdrachten ook verschillende eisen aan de toerentalregelaar stellen, vindt u in ons assortiment toerentalregelaars met verschillende speciale functies. Het ingangsignaal kan gewoonlijke vrij geschaald worden. Naast een continue regeluitgang voor sturing van de frequentieregelaar biedt de toerentalregelaar vaak ook relaisuitgangen, welke in het geval van fouten of bij overschrijding van de grenswaarden ingeschakeld kunnen worden. Daarmee hebben toerentalregelaars naast hun regelfunctie ook een controlefunctie. Om een zo flexibel mogelijke besturing mogelijk te maken zijn enkele toerentalregelaars ook met een intern geheugen uitgerust. Hierdoor kan een gestuurde tijdelijke afloop van de instelwaardes gerealiseerd worden. De mens-machine interface van de toerentalregelaars bestaat uit knoppen die aan de voorzijde aangebracht zijn en uit verschillende weergavewijzen. Naast de gangbare 7-segmentsweergave worden ook LCD-schermen en bargrafiek-weergaven gebruikt om resultaten zo gemakkelijk mogelijk af te lezen. Mocht u nog vragen hebben over de toerentalregelaars dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0) 900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze toerentalregelaars en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Wij hebben toerentalregelaars van de volgende fabrikanten in het assortiment:

Toerentalregelaars van PCE Brookhuis

U treft de technische gegevens over onze toerentalregelaars aan wanneer u ťťn van de volgende links aanklikt:

- Toerentalregelaars PCE-RE82
  (PID-regelaar met twee keer Bargrafiek-weergave, twee interne lussen, optioneel met RS485-interface)

Toerentalregelaars van PCE BrookhuisToerentalregelaars PCE-RE82

- Toerentalregelaars PCE-BTC83
  (Toerentalregelaar met twee regeluitgangen, met RS485-interface, twee LED-weergaven)

Toerentalregelaars van PCE BrookhuisToerentalregelaars PCE-BTC83

- Toerentalregelaars PCE-RE19
  (PID-regelaar met intern geheugen voor 15 Programma acties, met LCD-scherm, opt. met RS485-interface)

Toerentalregelaars PCE-RE19Toerentalregelaars van PCE Brookhuis

- Toerentalregelaars voor mobiel gebruik
  (Voor snelle en mobiele controle ter plaatse worden handheld toerentalregelaars ingezet)

Toerentalregelaars van PCE BrookhuisToerentalregelaars voor mobiel gebruik

Veel machines hebben zeer precieze snelheden nodig. Toerentalregelaars controleren de snelheid en kunnen deze corrigeren. Eerst meet een toerentalregelaar de huidige snelheid. Omdat snelheidsensoren gewoonlijk een frequentie-uitgang hebben, moet deze voor de toerentalregelaar in een analoog normsignaal, bijv. 4-20 mA, omgevormd worden. De huidige snelheid vergelijkt de toerentalregelaar dan met de ingestelde waarde. Deze wordt door het bedienend personeel vastgelegd. Is de afwijking gering, dan hoeft de toerentalregelaar de snelheid niet aan te passen. Bij sterke afwijkingen wordt de analoge regeluitgang van de toerentalregelaar veranderd, om zo een correctie van de snelheid te bereiken. De regeluitgang stuurt bijvoorbeeld een frequentieregelaar aan, welke op zijn beurt weer invloed uitoefent op de snelheid van de motor. Moderne toerentalregelaars zijn dankzij de digitale techniek zeer flexibel inzetbaar. De schalering van een ingangssignaal is bijvoorbeeld eenvoudig te veranderen via de knoppen. Zo kan de toerentalregelaar aangepast worden aan verschillende meetopdrachten. Ook de parameters kunnen snel en eenvoudig aangepast worden. Om een bescherming voor manipulatie te bewerkstelligen, kunnen instellingen van wachtwoorden worden voorzien. Toerentalregelaars zijn in de regel als continue regelaars uitgevoerd, waardoor ze constant het controle- en beheersysteem beÔnvloeden. Dit maakt ze ideaal voor industriŽle doeleinden. Deze werking wordt mogelijk omdat ze met een analoge uitgang uitgerust zijn. Hierin verschillen ze van bijvoorbeeld temperatuurregelaars, die alleen met een relais uitgerust worden.

Indien u het betreffende hoofdstuk van onze catalogus wilt lezen of afdrukken, klikt u dan op het PDF-teken:

Toerentalregelaars, naar de catalogus

 

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / regeltechniek / regelaars / toerentalregelaars

Deze site in het Duits Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Toerentalregelaars: dezelfde pagina in de Chineese taal.

In aanvulling op de productlijn regeltechniek, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: