PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact
 

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Klik hier voor alle staafdiagram-displays  in onze shop!

Klik hier voor alle staafdiagram-displays  in onze shop!

Staafdiagram-displays

Staafdiagram-displays worden overal gebruikt waar de waterstanden of voortgangen gevisualiseerd moeten worden. Staafdiagram-displaysStaafdiagram-displays worden in de industrie voor de controle van waterniveaus van bijvoorbeeld silo containers of vijvers gebruikt. De staafdiagram-displays worden meestal met een 4 - 20 mA signaal verzorgd. Alle displays met staafgrafiek zijn vrij schaalbaar, dit maakt het voor de gebruiker mogelijk om zijn eigen parameters in de meter te zetten. Via verschillende alarmgrenzen kan het uiterlijk van de multi-color LED staafdiagram veranderd worden. Zo wordt vanaf een bepaald niveau, het display rood gekleurd. Ook zijn de staafdiagram-displays voorzien van diverse relais die analoog overschakelen op de ingestelde alarmgrenzen. Dit maakt ook de aansluiting van extra alarmmelders zoals een alarmhoor of een signaallicht mogelijk. De displays zijn in een een- of twee-kanaals uitvoering leverbaar. Zo is het mogelijk dat bijvoorbeeld temperatuur en vochtigheid op een display kunnen worden weergegeven. Naast de standaard signalen kunnen de staafdiagram-displays ook thermoelementen bij weerstandthermometers verwerken. Maar ook spanningen tot 600V zijn geen probleem voor de displays. De instellingen van de staafdiagram-displays kunnen met een pincode beveiligd worden en zijn zo niet voor iedereen toegankelijk of te veranderen. Mocht u nog vragen hebben over de staafdiagram-displays, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0)900 - 120 00 03 of middels het contactformulier. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over de staafdiagram-displays en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Wij hebben staafdiagram-displays van de volgende fabrikanten in het assortiment:

staafdiagram-displays van PCE Brookhuis

U kunt de technische gegevens van de staafdiagram-displays opvragen door op een van de onderstaande links te klikken

Staafdiagram-displays PCE-NA 5
  (4-20 mA normsignaal, driekleurenscherm, programmeerbaar met PC, 5-Cijferiges Display) 

staafdiagram-displays van PCE BrookhuisStaafdiagram-displays PCE-NA 5

- Staafdiagram-displays PCE-NA 6
  (4 cijferige procesdisplays voor 0-10 V normsignalen, programmeerbaar met PC)

staafdiagram-displays van PCE BrookhuisStaafdiagram-displays PCE-NA 6

Staafdiagram-displays temperatuur-processignalenStaafdiagram-displays worden ook wel balkdiagram-displays of band-displays genoemd. Bij staafdiagram-displays wordt een analoog signaal via de besturing van veschillende LED's zichtbaar gemaakt. Bij staafdiagram-displays geeft dus die lengte van de belichte staaf informatie over de meetgrootte. Voortgang, signaalveranderingen of piekwaarden zijn met de staafdiagram-displays sneller herkenbaar en het gebruik wordt zo makkelijker. Ook alarmgrenzen kunnen met hulp van de displays gevisualiseerd worden. In het bovenste gedeeldte van de staaf kan het display in een andere kleur schijnen en zo de gebruiker waarschuwen dat er een fout is opgetreden of dat bepaalde normen (bijvoorbeeld geluidsnormen) overtreden zijn. Staafdiagram-displays geven de gemeten signalen, of weerstandveranderingen of normsignalen, in de vorm van een belichte staaf weer. Tweekanalen staafdiagram-displays worden altijd dan gebruikt, wanneer twee belangrijke procesgrootten gecontroleerd moeten worden. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de controle van de temperatuur en de luchtvochtigheid. De gebruiker kan op deze manier snel het display snel aflezen en bekijken hoe de waarden zich gedragen. Een groot voordeel is dat men een verandering van de waarden rechtstreeks visueel kan beoordelen.

Staafdiagram-displays tijdens gebruik

Een ander duidelijk voordeel van de staafdiagram-display is dat, omdat het staafdiagram sneller dan de 7-segment-display wordt aangedreven, zijn signaalverandeeringen snel herkenbaar. En ook korttijdig optredende pieken worden veilig van de staafdiagrammen weergegeven. Staafdiagram-displays hadden al in vroege elektroniekperioden hun toepassingen gevonden. Toen werden de staafdiagram-displays in radio’s of bandrecorders voor de instelling van het geluidsbeeld gebruikt. Zelfs vandaag worden in mengpanelen van hoge kwaliteit nog staafdiagram-displays geļnstalleerd, die aan de gebruiker aangeven dat een bepaald niveau bereikt is. Ook de pc-industrie heeft ervaren, dat staafdiagram-displays een comfortabel eenheid zijn om de gebruiker snel informatie over een specifiek status te geven. Daarom installeren programmeurs bij installatieprocedures staafdiagram-displays om het voortgang weer te geven.

Als u het onderdeel over staafdiagram-displays uit onze catalogus wilt zien of uitprinten,
 klik dan op het PDF pictogram

Staafdiagram-displays : lezen en printen catalogus

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / regeltechniek / inbouw-apparatuur / staafdiagram-displays

Deze site in het Duits Staafdiagram-displays  : dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Staafdiagram-displays  : dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Staafdiagram-displays: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Staafdiagram-displays   : dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Staafdiagram-displays:   dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Staafdiagram-displays : dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Staafdiagram-displays : dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Staafdiagram-displays: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Staafdiagram-displays: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Staafdiagram-displays   : dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Staafdiagram-displays  : dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Staafdiagram-displays: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Staafdiagram-displays  : dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Staafdiagram-displays  : dezelfde pagina in de Chineese taal.

In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: