PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

Adverteren       

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Klik hier voor alle karaatweegschalen in de webshop!

Klik hier voor alle karaatweegschalen in de webshop!

 

Karaatweegschalen

Ga direct naar onze webshop!Op onze webpage vindt u karaatweegschalen waarmee u goud en juwelen kunt wegen. U kunt de weergave van de karaatweegschalen selecteren (in gram of in karaat / niet in alle modellen). Alle karaatweegschalen die wij aanbieden kunnen worden geijkt. De met de karaatweegschalen verkregen resultaten kunnen naar een PC worden getransfereerd m.b.v. de RS-232 interface en de optionele software voor latere evaluatie van de gegevens. De karaatweegschalen moeten geijkt zijn indien men het gewicht van goud of edelstenen wil bepalen voor verkoop. Om u werk te besparen, kunnen wij het ijkproces voor u uitvoeren. Daarvoor is het alleen noodzakelijk om ons uw adres en postcode te geven om de karaatweegschalen, geijkt en met hun certificaat en keurmerk, te kunnen ontvangen. Dit is ook voor adressen in het buitenland mogelijk. De karaatweegschalen die niet over een keurmerk beschikken, maar die kalibreerbaar zijn, kunnen gebruikt worden voor het vervaardigen van juwelen. Mocht u nog vragen hebben over karaatweegschalen dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0)900 120 00 03. Ons technisch personeel en ingenieurs zullen u graag advies geven over deze karaatweegschalen en, vanzelfsprekend, alle andere producten die u op onze website kunt aantreffen (weeginstrumenten). Gebruikt u daarvoor ons contactformulier. 

U treft de technische gegevens over onze karaatweegschalen aan wanneer u ťťn van de volgende links aanklikt:

Karaatweegschalen

- Karaatweegschalen PCE-JS 100
  (karaatweegschalen in zakformaat voor zeer mobiel gebruik)

Karaatweegschalen van PCE BeneluxKaraatweegschalen PCE-JS 100

Geijkte karaatweegschalen

- Geijkte karaatweegschalen serie PCE-HB M 600
  (ijkbaar, bereik tot 600 g, resolutie 0,01 g, ijkwaarde 0,1 g, procentweging)

Geijkte karaatweegschalen serie PCE-HB M 600Karaatweegschalen van PCE Benelux

- Geijkte karaatweegschalen serie PCE-LSM
  (ijkbare karaatweegschalen, met weegbereik van 200 / 2000 / 6000 g, RS-232) 

Geijkte karaatweegschalen serie PCE-LSMKaraatweegschalen van PCE Benelux

- Karaatweegschalen serie PCE-ABZ 100C 
  (ijkbare karaatweegschalen, externe kalibratie; bereik van 100 g; resolutie van 0,1 mg; RS-232)

Karaatweegschalen serie PCE-ABZ 100C†Karaatweegschalen van PCE Benelux

- Geijkte karaatweegschalen serie PCE-AB
  (ijkbare karaatweegschalen / nauwkeurig (0,1 mg); goede kwaliteit, bereiken tot 200 g)

Geijkte karaatweegschalen serie PCE-ABKaraatweegschalen van PCE Benelux

- Geijkte karaatweegschalen serie PCE-AB C 
  (ijkbare karaatweegschalen, resolutie van 0,1 mg, interne kalibratie, weegbereik tot 200 g)

Geijkte karaatweegschalen serie PCE-AB C†Karaatweegschalen van PCE Benelux

Waarom zijn karaatweegschalen noodzakelijk? Hoe wordt de waarde van goud in gebitsdelen bepaald? Het goudgehalte stelt de bestaande verhouding vast tussen goud en andere materialen in een metaal. Deze wordt met een onderverdeling van 24 delen aangegeven. Goud van 1 karaat bevat 1/24 deel aan goud (= 4,166 per honderd of 41,66 per duizend) en 23/24 deel aan andere materialen. Goud van 24 karaat wordt beschouwd als absoluut puur goud, hoewel het erg moeilijk is om goud van 100% te verkrijgen, daarom is 24 karaat gelijk aan 99,9 % goud. Behalve de mogelijkheid om volgens DIN ISO te kalibreren, is het mogelijk om voor alle modellen een ENAC-kalibratie te verkrijgen (dit moet echter op de plek gebeuren waar de weegschalen zijn geplaatst). Bovendien kunnen sommige van onze karaatweegschalen worden geijkt (tegen extra betaling). Op die manier kunnen wij de weegschalen geijkt naar uw bedrijf opsturen. De karaatweegschalen kunnen ook in het wettige ijkbureau bij u in de buurt worden geijkt. IJking: Volgens de EG-richtlijnen moeten alle karaatweegschalen geijkt worden wanneer deze voor de volgende doeleinden worden gebruikt (zoals wij al eerder hebben aangeduid, mag de ijking worden uitgevoerd door het IJkbureau bij u in de buurt of door PCE Instruments): Bij commerciŽle activiteiten waarbij de kostprijs van een produkt door zijn gewicht bepaald wordt. Bij de bepaling van officiŽle tariefen, heffingen en geldboetes. Bij de vervaardiging van verpakkingen. Indien u meer informatie over de ijking van karaatweegschalen wilt verkrijgen, of indien u niet weet of u een ijkbare weegschaal nodig heeft, kunt u contact opnemen met het IJkbureau van uw land. De ijking van de karaatweegschalen (alleen de ijkbare modellen) kan bij de bestelling geschieden of later bij de periodieke ijking. De weegschalen die officieel geijkt zijn, mogen niet meer met kalibratiegewichten worden geherkalibreerd. De eerste ijking heeft een geldigheidsduur van twee jaar. Vanaf dat moment moet het daarvoor in aanmerking komende kantoor de weegschaal jaarlijks ijken.

Indien u het betreffende hoofdstuk van onze catalogus wilt lezen of afdrukken, klikt u dan op het PDF-teken:

Karaatweegschalen, naar de catalogus

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / weegtechniek / weeginstrumenten / karaatweegschalen

Deze site in het Duits Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatische Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaarse Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Karaatweegschalen: dezelfde pagina in de Chineese taal.

In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan weeginstrumenten.
Een kort overzicht van de weegtechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: