Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Vochtgehalte meter PCE-WM 1 
apparaat voor het meten van de absolute en relatieve vochtigheid in [%] en [g/m³],de omgevingstemperatuur, het dauwpunt door middel van een externe sensor

Deze vochtgehalte meter PCE-WM 1 kan op veel gebieden worden toegepast en dient om de relatieve [%] en absolute [g/m³] vochtigheid met grote nauwkeurigheid te bepalen. Met deze vochtgehalte meter kunt u de omgevingsomstandigheden (omgevingstemperatuur, relatieve vochtigheid) meten, als ook de oppervlaktetemperatuur van muren of producten bepalen, dankzij de externe temperatuursensor die bij de zending is ingesloten. De vochtgehalte meter PCE-WM 1 geeft u ook aanvullende informatie over het dauwpunt (dauwpunt temperatuur). Bovendien berekent en toont de vochtgehalte meter de absolute vochtigheid in g/m³, zodat met slechts één vochtgehalte meter een hele reeks van relevante parameters bepaald kan worden. Het apparaat wordt voornamelijk in de bouwsector of in de voedingssector gebruikt voor het ontwikkelen van industriële produkten. De vochtgehalte meter PCE-WM 1 wordt gekalibreerd van de fabriek geleverd (zonder certificaat). U kunt het apparaat opnieuw laten kalibreren in ieder willekeurig laboratorium dat voldoet aan de DIN ISO-normen. Indien u wilt, kunt u ons het apparaat ook opsturen. Wij staan voor u klaar om de meter opnieuw te laten kalibreren (jaarlijks of volgens de specificaties van de ISO-controlehandleiding). Hier kunt u een algemeen overzicht vinden van alle absolute vochtigheidsmeters, de relatieve vochtigheidsmeters vindt u hier. Mocht u vragen hebben over de vochtgehalte meter PCE-WM 1, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze vochtgehalte meter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

vochtgehalte meter PCE-WM 1   Gebruikshandleiding van de vochtgehalte meter PCE-WM 1  bekijken / afdrukken   CE Certificaat van de vochtgehalte meter PCE-WM 1   Video van de vochtgehalte meter PCE-WM 1   Software van de vochtgehalte meter PCE-WM 1 downloaden   Productblad van de vochtgehalte meter PCE-WM 1

De vochtgehalte meter PCE-WM1

- Meet vochtigheid en omgevingstemperatuur 
  door middel van een externe sensor, en door
  middel van de verzonden externe 
  temperatuursensor meet hij de temperatuur van 
  muren en producten
- Toont de temperatuur, de relatieve en
  absolute vochtigheid in % of in g/m³ 

- Kalibratie en certificaat optioneel
  volgens ISO 9000 (laboratorium)
- Waarden MAX, MIN, Peak Hold
- Speciaal voor de voedselsector, voor
  controle van de omgevingsomstandigheden,    
  voor ventilatieproblemen in gebouwen...
- Stelt het dauwpunt vast

Technische gegevens van de vochtgehalte meter PCE-WM 1

Meetscala´s

Temperatuur
Relatieve vochtigheid
Absolute vochtigheid
Dauwpunttemperatuur

0,1 ... +80 °C
10 ... 99,0 % RV
0,1 ... 199,9 g/m³
-19,5 ... +79,8 °C

Resolutie 

Temperatuur
Relatieve vochtigheid
Absolute vochtigheid
Dauwpunttemperatuur

0,1 °C
0,1 %
0,1 g/m³
0,1 g/m³

Nauwkeurigheid 

Temperatuur
Relatieve vochtigheid
Absolute vochtigheid
Dauwpunttemperatuur

±0,5 K
±2 %
±2 %
±0,5 K

Responsietijd 

ongeveer 10 s

Waarden Min, Max Peak Hold

Ja

Externe temperatuursensor

met kabel van 1,1 m

Batterijvoeding 

1 batterij van 9 V

Omgevingsomstandigheden 

-20 ... +50 °C / 0 ... 100 % RV

Afmetingen (apparaat) 

165 x 80 x 33 mm

Afmetingen (sensor)

150 x 30 mm (temperatuur / omgevingsvochtigheid)
50 x 30 mm (oppervlaktetemperatuur)

Gewicht 

38 g

Dauwpunt / Dauwpunttemperatuur
De dauwpunttemperatuur is te omschrijven als de temperatuur op het moment dat de inhoud van de actuele waterdamp in de lucht zich op haar hoogste niveau bevindt (100% relatieve luchtvochtigheid). De dauwpunttemperatuur is daarom een waarde die onafhankelijk van de actuele temperatuur is. Een methode om de dauwpunttemperatuur te meten bestaat uit het afkoelen van een metaal totdat de oppervlakte door waterdamp aanslaat. Op deze wijze zal de temperatuur van het metaal gelijk zijn aan de dauwpunttemperatuur. De meest gebruikte meetmethode gebruikt een vochtige thermometer (in een vochtige doek gewikkeld) naast een droge thermometer. De vochtige thermometer toont de dauwpunttemperatuur. Naast de temperatuur, kan ook de relatieve vochtigheid worden berekend. Het apparaat doet dat automatisch.
Relatieve vochtigheid / Absolute vochtigheid in % of in g/m³

De uitdrukking "relatieve luchtvochtigheid" duidt het relatieve verzadigingsniveau van de lucht aan, dat wil zeggen bij welk percentage de maximale verzadiging van water in de lucht bij deze temperatuur voorkomt. De wetenschappelijke definitie van "relatieve luchtvochtigheid" verwijst naar de verhouding van de partiële waterdampspanning ten opzichte van de verzadigde dampspanning. Het woord "lucht" komt in deze definitie niet voor, omdat de relatieve luchtvochtigheid volledig onafhankelijk is van de bestaande hoeveelheid stikstof of zuurstof. De verzadigde dampspanning van waterdamp is in het luchtledige dezelfde als bij een hoge luchtdruk. Om uit te drukken of de lucht droog of vochtig is, is de "relatieve luchtvochtigheid" nog steeds doorslaggevender dan de absolute luchtvochtigheid in gram water per kilogram lucht. Bij bepaalde volumen kan de luchtvochtigheid in absolute termen g/m³ worden aangegeven. In dit beeld kunt u de verhouding tussen relatieve en absolute vochtigheid en temperatuur zien:

de verhouding tussen relatieve en absolute vochtigheid en temperatuur bij de vochtgehalte meter PCE-WM1


De in de bovenstaande grafiek beschreven concepten zijn in de vochtgehalte meter PCE-WM 1 opgeslagen. Het apparaat bepaalt de relatieve vochtigheid, de omgevingstemperatuur en de oppervlaktetemperatuur, berekent de dauwpunttemperatuur en de hoeveelheid water in de lucht in g/m³. Al deze waarden kunnen direct afgelezen worden op het beeldscherm van de vochtigheidsmeter met behulp van de draaibare keuzeschakelaar. De vochtigheidsmeter kan opnieuw volgens ISO worden gekalibreerd en gewaarmerkt en geeft dankzij zijn grote nauwkeurigheid altijd zeer exacte meetresultaten. 

Inhoud van de zending van de vochtgehalte meter PCE-WM 1 

1 x vochtgehalte meter PCE-WM1, 1 x gecombineerde externe sensor (voor omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid), 1 x externe sensor voor oppervlaktetemperatuur, batterij, 1 x koffer en 1 x gebruiksaanwijzing.
Beschikbare optionele accessoires

- ISO-Kalibratiecertificaat
ISO-laboratoriumkalibratie inclusief certificaat voor het nakomen van de interne ISO-normen van uw bedrijf. De naam van de aanvrager of de bedrijfsgegevens worden op het certificaat vermeld. Het certificaat kan bij de bestelling of op het moment van de jaarlijkse kalibratie worden aangevraagd.

- Gecombineerde reservesensor
De gecombineerde sensor die bij de zending van het apparaat wordt geleverd (omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid) kan verscheidene keren opnieuw worden gekalibreerd. Na enkele jaren moet het apparaat echter worden vervangen. Wij bieden u een reservesensor aan.

- Reservesensor voor oppervlaktetemperatuur
Mocht de sensor voor oppervlaktetemperatuur die bij de eerste bestelling van het apparaat wordt geleverd toevallig defect zijn, dan kunt u hier een nieuwe bestellen.Het ISO-kalibratiecertificaat van de vochtgehalte meter PCE-WM1Gecombineerde resercesensor van de vochtgehalte meter PCE-WM1vochtgehalte meter PCE-WM1

Naar vochtgehalte meter PCE-WM1 Van vochtgehalte meter PCE-WM1 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees vochtgehalte meter PCE-WM1: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: