Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282
Ultrasone afstandssensor voor metingen van gecoate oppervlakken (bijv. kleuren ) / het meten van wanddikte van 30 mm ... 2.000,00 / Hoge resolutie van 0,01 mm / Schaalbare analoge uitgang / automatische temperatuurcompensatie

De ultrasone afstandssensor LRS 3 bestaat uit een sensor met ultrasone transducers en een basisstation met display en functietoetsen. De nieuwe circuit technologie van de ultrasone afstandssensor en de programmeerbare functies, maakt de ultrasone afstandssensor LRS 3 geschikt voor alle afstand- en diktemetingen en voor wie een groot meetbereik, hoge nauwkeurigheid en de detectie van gestructureerde oppervlakken een vereiste is. De film transducer in de sensor van de ultrasone afstandssensor zendt en ontvangt ultrasone golven in en uit de lucht. Door middel van de puls-echo methode wordt de duur bepaald van de geluidsgolven tussen de sensor van Ultrasone afstandssensor en het object op afstand. De basiseenheid van de LRS 3 bestuurt de microcontroller die het meetproces regelt en zorgt samen met de hoge precisie analoge componenten voor een resolutie van 0,01mm. De nauwkeurigheid van de ultrasone afstandssensor wordt uitsluitend bepaald door de homogeniteit van de lucht. Geschikte meetobjecten zijn bijna alle materialen van beton, steen, metaal, plastic, papier, glas en composiet en materialen met gladde, poreuze en gestructureerde oppervlakken . De meting is onafhankelijk van het oppervlak kleur. Zelfs reflecterende objecten kunnen worden gedetecteerd door de ultrasone afstandssensor. Typische toepassingen zijn dikte metingen van bouwmaterialen en -schuim, alsmede niveaumeting van vloeistoffen. De sensor van de ultrasone afstandssensor bevat een temperatuursensor die de gemiddelde luchttemperatuur, waarvan de geluidssnelheid wordt berekend, detecteert. De gemeten afstanden worden continu weergegeven op de display van de ultrasone afstandssensor en gelijktijdig via een analoge uitgang op een seriële interface. Een functie toets op de ultrasone afstand sensor maakt de overstap naar relatieve meting mogelijk. Daarnaast kunnen essentiële parameters zoals meetbereik, het gemiddelde, de analoge schaal, de gevoeligheid van de sensor en de relatieve meting worden aangepast aan de meting taak met het LRS - GEREEDSCHAP programma.Mocht u vragen hebben over de afstandssensor, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze afstandssensor en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282   Gebruikshandleiding van de Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282 bekijken / afdrukken   CE Certificaat van de Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282   Video van de Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282   Software van de Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282   Productblad van de ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282

- Breed meetbereik van 30 ... 2000 mm
- Hoge resolutie van 0,01 mm
- Automatische temperatuurcompensatie
- Seriële interface RS 232 C

- Schaalbare analoge uitgang ( stroom /
  spanning )
- Gevoeligheid van de sensor met de pc-software
  instellen.

Technische specificaties

Basiseenheid 282

 

Voeding 

10 ... 30 VDC

Stroomverbruik 

200 mA

Metingen per seconden 

30

Resolutie 

0,01 mm

Nauwkeurigheid 

Afhankelijk van homogeniteit van de lucht

Interface 

RS 2332 C

Analoge uitgang 

0 ... 10 V / 4 ... 20 mA

Meetafstand 

30 ... 2000 mm

Omgevingstemperatuur 

0 ... +50 °C

Digital display 

LED, Vijfdelig

Functietoets 

relatief / absoluut

Materiaal 

Aluminium, gelakt

Bescherming

IP 54

Afmeting 

175 x 80 x 57 mm 

Gewicht 

350 g

Voeding 

Voeding NT 12 / 0,25 230 VAc / 12 VDC

Interface kabel

Interface kabel RS 121 C, Sub D9

Ultrasone sensor SP 40 met stekker en kabel van 2 m ; geïntegreerde temperatuursensor

Omvormer 

Cell-spotlight

Ultrasone frequentie 

ca. 50 kHz

Materiaal 

Aluminium, geanodiseerd

Temperatuursensor 

PT 500, geïntegreerd

Ronde stekker 

5-polig

Bescherming 

IP 30

Montage 

Moer M 35 x 1

Meetprincipe van ultrasone afstandssensor

Hier wordt het meetprincipe van de ultrasone afstandssensor 3P LRS weergegeven.
LRS gereedschappen voor de ultrasone afstandssensor

Meetbereik 
Het meetbereik (bereik) kan worden veranderd door het invoeren van een bovenste en onderste eindwaarde, de kortste afstandsmeting is 30, de grootste 2000 mm. 


Beeld van de software van de ultrasone afstandssensor tijdens een meting.

Relatieve meting 
De keuze van de absolute en relatieve meting is via de keuzerondjes. Door het activeren van de Zero-knop, wordt een referentiewaarde gevormd en is er overgeschakeld naar relatieve meting. 

Gemiddeld 
Het gemiddelde wordt gebruikt om statistisch significante waarden te vormen. Het gemiddelde cijfer geeft aan hoeveel afzonderlijke metingen worden gebruikt voor de output gemeten waarde. 

Analoge uitgang 
De gewenste voltage in millivolt (mV) per millimeter (mm). Verandering in afstand wordt in het verloop veld aangegeven. De uitgangsspanning verandert volgens het opgegeven verloop. 

Sensorgevoeligheid 
De gevoeligheidssensor wordt door middel van de pijltjestoetsen in de niveaus: laag, standaard en hoog aan het betreffende object en de juiste afstand optimaal aangepast. 

Levering voor de ultrasone afstandssensor 
1 x Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282, 1 x Ultrasone sensor SP 40, 1 x Power Adapter NT 12 / 0.25, 1 x Interfacekabel RS 232 C, 1 x PC-programma LRS gereedschap, 1 x Handleiding

Naar ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282 Van Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 120 00 03
Fax +31 (0)53 430 36 46

Deze site in het Duits Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Ultrasone afstandssensor 3P LRS type 282: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: