Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Trillingsmeter PCE-VM 3D
Trillingsmeter PCE-CM 3D voor machines en installaties / analoge interface voor hoofdtelefoon / met verschillende sensor uiteinden

De Trillingsmeter PCE-VM 3D biedt een snelle en zeer eenvoudige meting van de accleratie van oscillatie en de oscillerende snelheid voor onderzoek van trillingen van machines en onderdelen. De Trillingsmeter PCE-VM 3D kan trillingen in drie richtingen meten, dat wil zeggen op de x-, y- en z-as. Het kan daardoor precies defecten of grote onevenwichtigheden bepalen. Het grote beeldscherm van de Trillingsmeter PCE-VM 3D geeft niet alleen de actuale meetwaarden weer maar ook een afbeelding van het trillingsspectrum. Optioneel heeft u de mogelijkheid om deze trillingsmeter met verschillende sensoren uit te rusten. Het LCD beeldscherm heeft een achtergrond verlichting en is goed afleesbaar. Met een gewicht van slechts 305g is het apparaat licht in gebruik. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld grote of ook kleine bedrijven die trillingen of onevenwichtigheden bij motoren van hun machines meten moeten. Het vaststellen van fouten, defecten of grote onevenwichtigheden kan de levensduur van een machine aanzienlijk verlengen. Ook is de trillingsmeter kalibreerbaar volgens ISO. Onderzoek ook het trillingsgedrag van uw machines met deze trillingsmeter en wees op die manier grote beschadigingen voor (localiseer de bron). Hier ziet u een overzicht van alle Trillingsmeters. Mocht u vragen hebben over de Trillingsmeter PCE-VM 3D, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze trillingsmeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek. 

Trillingsmeter PCE-VM 3D   Gebruikershandleiding van de Trillingsmeter PCE-VM 3D   CE certificaat van de Trillingsmeter PCE-VM 3D   Video van de Trillingsmeter PCE-VM 3D   Software van de Trillingsmeter PCE-VM 3D   Productblad van de Trillingsmeter PCE-VM 3D

Trillingsmeter PCE-VM 3D

- Meet acceleratie en snelheid, 
- Meet toerental, frequentie 
- Verlicht LCD-display 
- Groot frequentiebereik 

- Drie weergaveopties 
- Common-mode 
- Spectrum-modus: geeft het spectrum 
- Status bar in het display met alarmfunctie

Technische specificaties van de Trillingsmeter PCE-VM 3D

Meetbereik

Bereik versnelling

0,1 m/s² ... 400,0 m/s² (Peak); (0 ... 40 g force)

Bereik toerental

0,01 ... 400,0 mm/s

Bereik verschuiving

0,001 mm ... 4,000 mm (Peak-Peak)

Frequentie bereik

Bereik versnelling

10 Hz ... 10 kHz

Bereik toerental

10 Hz ... 10 kHz

Bereik verschuiving

10 Hz ... 10 kHz

Algemene eigenschappen

Resolutie

0,25 Hz

Nauwkeurigheid

±5 %

Data-interface

RS-232C

Batterijen

2 x AA 1,5 V batterijen

Omgevingscondities

0 ... +50 °C / < 95 % relatieve vochtigheid

Afmetingen

130 x 70 x 30 mm

Gewicht

305 g (zonder batterijen)

Trillingsmeter PCE-VM 3D tijdens een meting bij een monitor

De Trillingsmeter PCE-VM 3D tijdens een meting bij een motor

Inhoud levering
1x Trillingsmeter PCE-VM 3D, 1x kabel (1,5m), 1x magneetleider, 1x meetsensor x-, y-, z-as, 2x meettips, 2x AA 1,5V batterijen, 1x handleiding en koffer

Inhoud levering

Leveromvang
In de leveromvang zit de Trillingsmeter PCE-VM 3D. Daarnaast bevindt zich ook de bijbehorende kabel met meetsensor ook in de meegeleverde koffer. Voor de vaststelling worden nog twee meetpennen meegeleverd. Alles wordt met handleiding in een handige koffer geleverd.


Leveromvang Trillingsmeter PCE-VM 3D

Sensor
De standaard meegeleverde sensor meet waarden of trillingen op de x-, y-, of z-as. De waarden worden vervolgens nauwkeurig bepaald door de Trillingsmeter PCE-VM 3D. Om de sensor te monteren wordt een magneet meegeleverd die gemonteerd wordt aan magnetische gebieden. Meetpennen kunnen bij de sensor aangebracht worden.

Meegeleverde sensor

Aansluitingen
De Trillingsmeter PCE-VM 3D heeft drie aansluitingen op de bovenkant. Een 5-polige sensoraansluiting, waar de sensor aangesloten kan worden, een RS-232 intafece (2,5mm) en een koptelefoonaansluiting met 3,5mm jack.

Trillingsmeter PCE-VM 3D ansluitingen

ISO Kalibratiecertificaat
Voor bedrijven die de Trillingsmeter willen opnemen in hun bedrijfsinterne test-pool voor jaarlijkse herkalibratie. De certificering volgens ISO is een laboratorium kalibratie incl. rapport met alle meetwaarden. De naam van het bedrijf of de kopers worden ook op het rapport weergegeven.

ISO Kalibratiecertificaat

Fourier synthese
Een periodiek signaal kan door een Fourier-analyse wiskundig als Fourier-reeks beschreven worden, dat wil zeggen als som van sinus- of cosinusvormige oscillaties. Dienovereenkomstig kunnen periodieke functies door opeenstapelingen van oscillaties gegenereerd worden. Voor verdere informatie, klik hier.

Naar Trillingsmeter PCE-VM 3D VanTrillingsmeter PCE-VM 3D naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 120 00 03
Fax +31 (0)53 430 36 46

Deze site in het Duits Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Trillingsmeter PCE-VM 3D): dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Turkse taal, Tsjechisch Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Trillingsmeter PCE-VM 3D): dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Trillingsmeter PCE-VM 3D): dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Trillingsmeter PCE-VM 3D: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: