Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS 
Uitbreidbaar temperatuur en vochtigheid - Meetsysteem bijvoorbeeld Magazijn of Productie hal (maximaal 100 meetpunten worden bewaakt) 

Het meetsysteem voor magazijn controle PCE-1 WMS wordt gebruikt voor permanente monitoring van de luchttemperatuur en de vochtigheid. Het meetsysteem voor de controle van het magazijn WMS PCE-1 bestaat uit de temperatuur - luchtvochtigheid meter PCE-P18 en de remote service-unit met datalogger PCE-SM61. Het monitoringssysteem voor magazijnen is uiteraard uit te breiden met extra sensoren van de PCE-P18-1. De temperatuur en vochtigheid PCE-P18 is aangesloten via Modbus met de datalogger. De hygrometer meet de temperatuur en vochtigheid en voert deze waarden verder digitaal in. Met behulp van een webbrowser kunnen de momenteel gemeten gegevens worden opgehaald. Bovendien slaat deze temperatuur- en vochtigheidsmeter magazijn controle de meetgegevens op, op een intern geheugen. Dit geheugen is 1 GB groot en kan gelezen worden met een FTP-programma. Het magazijn monitoringssysteem PCE-1 WMS heeft plug 'n play vermogen wat betekent dat het meetsysteem voor temperatuur en vochtigheid op batterijen werkt en het klaar is voor gebruik. De verschillende sensoren worden geplaatst op relevante meetpunten in het magazijn en aangesloten via een Ethernet-kabel aan op het meetsysteem. De PCE-SM 61 is aangesloten via de Ethernet-interface met de lokale LAN en is klaar voor gebruik.Mocht u vragen hebben over de PCE-1 WMS, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over dit monitoring systeem en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS    Handleiding van de Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS    CE Certificaat van de Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS    Video van de Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS    Software van de Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS    Productblad van de Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

- Meet temperatuur en
  luchtvochtigheid
- Opslag van meetgegevens
- Op afstand opvragen van
  meetwaarden via een webbrowser

- Admin- en gebruikersgebieden 
- Tot 100 sensoren aansluitbaar
- Ethernet-interface
- Plug and Play compatibel
- Alarmfunctie


Technische specificaties

Hoofdtoestel onderhoud op afstand module PCE-SM61 van het magazijn controlesysteem

Ingang

RS 485 Modbus 

Uitgang

2 Relais

Interface 

Ethernet: Configuratie / Communicatie 
USB: Configuratie

Voeding

20 ... 40 V AC / DC

Invoer

4 VA

Beschermingsklasse

IP 40

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

Het onderhoud op afstand-systeem beschikt naast de ingang voor de sensor units PCE-P18-1 ook over relaisuitgangen. Deze relais kunnen ingesteld worden op vooraf ingestelde alarmen. Voorts kan van de aangebrachte ethernet-interface, het onderhoud op afstand-systeem geconfigureerd worden.
Een bijzonder hoogtepunt van dit apparaat is dat het alarm kan slaan via e-mail. Dit heeft als voordeel dat een vooraf bepaalde gebruiker een e-mail krijgt wanneer er bijvoorbeeld waarden overtreden worden, of wanneer het geheugen kan worden gelezen.


Stroomvoorziening van het apparaat PS24V03A

Ingangsspanning 

90 ... 240 V AC

Uitgangsspanning / stroom

24 V DC / 3 A

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

De voeding van het magazijn monitoringssysteem voorziet het op afstand-ysteem PCE-SM61 en de aangesloten sensor units met stroom. De voeding, die is geïnstalleerd in het apparaat, kan stroom bieden voor 40 sensoreenheden.

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

De afstandsbedieningsmodule voor het monitoren van de voorraad en de stroomvoorziening zijn voorbedraad geleverd in een wandkast. Het behoeft geen installatie, alleen de netwerkconfiguratie moet worden aangesloten. De hoofdunit van het magazijn controlesysteem is ideaal dicht bij een netwerk-aansluiting aangesloten. Van daaruit wordt de PCE-1 WMS verbonden met het LAN. De sensoren worden apart gerapporteerd over de aanvullende RJ45 beuken.


Sensor eenheid van temperatuur- en vochtigheidsmeter PCE-P18


Vochtigheid 

 

Meetbereik

0 ... 100 % r.F.

Nauwkeurigheid

± 2% (tussen 10 ... 90% RH) 
± 3% (overige meetbereik)


Temperatuur 

 

Meetbereik

-20 ... +60°C

Nauwkeurigheid

± 0,5 % van het meetbereik

Beschermingsgraad

Dauwpunt [°C] 
Absolute vochtigheid [g/m³]

Interface

Modbus RTU

Transmissiemodi 

8N1, 8N2, 8E1, 8O1

Bit-rate

4800 Bit/s
9600 Bit/s
19200 Bit/s
38400 Bit/s
57600 Bit/s

Parameters 

ID van de zender 
Temperatuur 
Vochtigheid 
Dauwpunt 
Absolute vochtigheid 
Temperatuur (min / max) 
Vochtigheid (min / max) 
Dauwpunt (min / max) 
Absolute vochtigheid (min / max)

Voedingsspanning 
(Geleverd via datalijn) 

19 V ... 30 V DC

Omgevingseisen

-30 ... +85 °C / max. 95 % r.F.

Beschermingsgraad

IP 65

Montage

Wandmontage

Afmetingen

Afmetingen 35 x 58 x 118 mm

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

De sensor meet de temperatuur en luchtvochtigheid. Ook andere parameters voor magazijn controle worden uitgevoerd via de interface. De sensor die wordt geleverd is klaar voor aansluiting. De sensor kan na ontvangst eenvoudig over een commerciële patch kabel met het magazijn verbonden worden.
De hoofdunit herkent deze sensor en daardoor hoeft de sensor hoeft alleen nog toegevoegd in de configuratie.

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

De sensor van magazijn controle-systeem kan onopvallend gemonteerd worden op elk punt in het magazijn. De verbinding wordt gemaakt via de RJ45-connector. Daarnaast kan de sensor worden aangesloten via een netwerkkabel op het hoofdtoestel.


Visualisatie van de meetgegevens voor magazijn bewaking in het administratorsysteem.

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

In het administratorsysteem kan de systeembeheerder alle instellingen configureren voor het onderhoud op afstand systeem. Naast de weergave van de meetwaarden in kaartvorm en in tabelvorm kan er een alarm ingesteld worden, bezit het een gebruikersfunctie en een geheugenfunctie. Uiteraard is het ook mogelijk andere sensoren te verbinden en een kaartopstelling in te richten.

Tabelvorm presentatie van de gegevens in het gebruikerssysteem
Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

De gemeten waarden kunnen worden bekeken in een gebruikerssysteem. Bovendien kan in dit systeem ook het alarm worden ingesteld. Het gebruikerssysteem geeft een beperkte toegang tot de data, in vergelijking met het administratiesysteem. Dit voorkomt dat onbevoegd personeel wijzigingen aanbrengt in het magazijn controle-systeem of instellingen verwijdert. Uiteraard is een grafische weergave van de meetwaarden mogelijk als de administrator daarvoor toegang geeft.

Download de opgeslagen metingen
Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

De opgeslagen meetgegevens van het magazijn controle-systeem kunnen worden gedownload via een FTP-programma. De gemeten waarden je kan dan in een database zetten.

Omvang van de levering van de starterset

Hoofdeenheid
1x Magazijn controle-systeem hoofd-unit, 1 x Remote onderhoud module PCE-SM 61, 1xx Power Adapter PS24V03A, 1x inbouwdoos (pre-wired) 

Sensoreenheid 
1x Temperatuur en vochtigheid sensor PCE-P18-1 WMS, 1x Aansluitkabel (ca. 0,2 m met een Ethernet-aansluiting) 

Aansluitmateriaal 
1x Power kabel, 1x 2-weg splitter module, 1x 2m Ethernet patch kabel voor het aansluiten van een sensor 
Additionele toebehoren / extra sensoren voor PCE-1 WMS 

Sensoreenheid PCE-P18-1-WMS met kabel voor het magazijn controle-systeem

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

Programmeer adapter PCE-PD10 
De programmeringsadapter is nodig om extra sensor eenheden te configureren. Met behulp van de programmeringsadapter wordt het adres van de sensor ingesteld.

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

Splitter PCE-1 WMS-SPLIT 
2-weg splitter voor het aansluiten van een aantal sensor-eenheden naar de hoofd-unit.

Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS

Naar de Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS Van de Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS  naar startpagina
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel.
+31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS : dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS: dezelfde pagina in de Chineese taal.

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: