Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)  
Geijkte Precisie Weegschaal met telfunctie, verstelbare RS-232 interface, optionele speciale functies zoals 4-20 mA analoge uitgang, limietwegingen. 

De goed Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie is dankzij zijn functies en opties een ongeëvenaarde Precisie Weegschaal. De Geijke Precisie Weegschaal wordt volgens Klasse III geijkt. Deze gusntig, robuuste eenvoudige tafelweegschaal is een vernieuwde versie van onze succesvolle Precisie Weegschaal PCE-LSM-serie die voornamelijk gebruikt wordt in laboratoria en apotheken. Bij deze gunstig en verifieerbare tafelweegschaal hebben we de robuustheid van de functies en opties voor gebruik in het laboratorium en de industrie op de voorgrond gezet. De behuizing van het apparaat is vervaardigd uit slagvast kunststof en de weegplaat uit dubbele dwarsbalkjes met weegmeters, die goed te onderhouden zijn en zorgen voor een goede weging. De standaardfuncties, zoals automatische tarra, bruto/netto wegingen, opslag van het gewicht, kortdurende verhoging van de afleesbaarheid te bedienen per knop, instellen van de geïntegreerde RS-232-interface voor probleemloze verbinding met een printer of PC, maken deze Geijkte Weegschaal flexibel inzetbaar. 
Daarnaast kunt u de robuust Geijkte Precisie Tafelweegschaal met een veelheid aan extra functies uitrusten. Zo is er ook een gunstig verifieerbare Precisie Weegschaal beschikbaar met procentweging, middelwaarde, Max gewichtsmeting, receptuurweging, vaststelling en met analooguitgang 4-20mA.
Een meer gedetailleerde beschrijving van de vele functies kunt u hieronder vinden. Als u een goede kwaliteit kunt waarderen, kunt u de gunstig Geijkte Precisie Weegschaal ook als niet geijkte weegschaal gebruiken. Wij bieden een ISO-kalibratiecertificaat aan waarmee u aan de ISO-normen kunt voldoen. Hier kunt u niet-verifieerbare tafelweegschalen met een betere afleesbaarheid en een overzicht van alle precisie weegschalen vinden Mocht u vragen hebben over de PCE-PM T-serie, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03 Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze digitale weegschaal en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

 Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)  Handleiding van de Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)  CE Certificaat van de Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)  Video van de Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)   Software van de Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)   Productblad van de Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

- Stukstelling 
- RS-232-interface 
- Robuuste kunststof behuizing
- Tarra-Gewicht-geheugen
- Tarrafunctie
- Brutto / Netto Gewicht knop 

- Afleesbaarheidsknop met max.
  leesbaarheid
- Stof / spatwaterdicht volgens IP 54
- De weegschaal wordt geijkt geleverd
- Optionele analooguitgang
- ISO-kalibratiecertificaat beschikbaar
  (Volgens DIN ISO 9000)

Een gekalibreerde Precisie Weegschaal is voorgeschreven in de productie van verschillende geneesmiddelen in apotheken en ook bij analyses in de medische en farmaceutische laboratoria. Een Precisie Weegschaal moet officieel geijkt zijn voordat deze in gebruik genomen kan worden bij de volgende gebruikersmogelijkheden:

a) indien de prijs van een grondstof wordt bepaald door de Precisie Weegschaal
b) in de productie van geneesmiddelen in apotheken of als analyses in de farmaceutische laboratoria. 
c) voor officiële doeleinden, zoals de vaststelling van rechten en boetes. Verder, bij rapporten voor de rechtbanken. 
d) bij de vervaardiging van afgewerkte verpakkingen

Elke Precisie Weegschaal wordt gecontroleerd door het verificatiebureau en voorzien van de maatstreep. Zo wordt hun juistheid bevestigd binnen de toegestande kalibratie tolerantie. De reikwijdte van de geldigheid van de EU-kalibratie strekt zich tot alle lidstaten van de EU (Europese Unie).

Technische specificaties 

Model Weeg-
bereik
max 
[g]
Aflees-
baarheid

[g]
max.
Aflees-
baarheid
[g]
IJkwaarde


[g]
Minimum belasting
min 
[g]
Weeg-
plateau

[mm]
PCE-PM 0,3 T 300 0,1 *0,01 0,1 2 ø 115
PCE-PM 0,6 T 600  0,2 *0,02 0,2 4 225 x 165
PCE-PM 1,5 T 1.500 0,5 *0,05 0,5 10 225 x 165
PCE-PM 2 T  2.000 1 *0,1 1 20 225 x 165
PCE-PM 3 T 3.000 1 *0,1 1 20 225 x 165
PCE-PM 6 T 6.000 2 *0,2 2 40 225 x 165
PCE-PM 15 T 15.000 5 1 5 100 225 x 165

* korttijdige max. afleesbaarheid (5 sec.) door het indrukken van een knop op de weegschaal

IJkklasse

III

Stukstelling

Met de referentiehoeveelheden van bijvoorbeeld 5, 10 of 50 stuks

Minimum gewicht bij stukstelling:

 

PCE-PM 0,3 T PCE-PM 0,6 T PCE-PM 1,5 T PCE-PM 2 T
PCE-PM 3 T
PCE-PM 6 T PCE-PM 15 T
0,01  0,02 0,05 0,1 0,2 1

Afmetingen

235 x 250 x 80 mm

Tarra 

Als weegcapaciteit (100 %)

Interface

RS-232

Software

Optioneel

Opstarten

ca.2 Seconden

Bedrijfstemperatuur

-10 ... +40 °C

Beschermingsklasse

IP 54

Voeding 

230V 50Hz 6VA / = 12V, 0,6A

Omvang van de levering 
1 x Geijkte Precisieweegschaal PCE-PM...T (afhankelijk van het model) 1 x AC Adapter, handleiding, Bijzondere kenmerken van de PCE-PM ... T Precisie Weegschaal optioneel mogelijk

Bijzondere kenmerken 

Datum en tijd: 
Wilt u de weergave van weeggegevens met datum en tijd? Dan is het mogelijk de weegschaal met een interne klok uit te rusten. 
Analoge uitgang / analoge interface 4-20: 
Als u uw Precisie Weegschaal met een analoog-uitgang uitrust, kunt u de weegschaal instellen voor controle en waarschuwingstaken als deze afhankelijk zijn van het gewicht. De Precisie Weegschaal geeft de meting op het display weer in mA, waarbij er tussen 4mA en 20mA bewogen wordt. 4mA staat voor 0kg (geen belasting). 4mA is als basis genomen zodat bij een storing dit opmerkzaam is. De 20mA wordt dan bij de maximale belasting vrijgegeven. De mA-hoeveelheid kunt u vervolgens aan de sturingsrelais aansluiten en afhankelijk van de toepassing, bijvoorbeeld voor dosering hoeveelheid, instellen.
Grenswaardeweging inclusief controle-interface: 
Deze functie stelt u in staat om gemakkelijk en effectief de Precisie Weegschaal in te stellen als checker. U krijgt de mogelijkheid twee grenzen, een boven- en ondergrens, in te stellen. Ook wordt de Geijkte Precisie Weegschaal met een controle-interface voorzien zodat u kunt schakelen tussen drie verschillende stroomcircuitsmet behulp van de grenzen en de interface. De activering van de drie stroomkringen kan als impuls of duur-impuls worden bepaald. Dit is belangrijk voor de controle van lichten en de claxon. Bijvoorbeeld: wordt de ondergrens grens niet bereikt, dan wordt het signaallampje geel. Wordt de ondergrens overschreden dan wordt het signaallampje groen. Als de bovengrens dus wordt overschreden wordt het lampje rood.

Optionele accessoires

Signaallamp
Met deze signaallamp worden alle weeggrenzen gevisualiseerd zodat het personeel voorzichtig kan handelen. Als het gewicht lager is dan de ondergrens, brandt het lampje geel. Het lampje brandt groep als de waarde tussen de onder- en bovengrens ligt. En rood als het ’t bovenlimiet overschrijdt.

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

Softwarepakket
Duitstalige software inclusief RS-232 pc-datakabel. De software wordt gebruikt voor de rechtstreekse overdracht van weegresultaten met tijd en datum. De gegevens kunnen ook naar andere spreadsheetprogramma's, zoals MS Excel worden verzonden. Als u een USB-poort op een PC of laptop heeft moet u de USB-adapter gebruiken.

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

RS-232-USB-kabel
Standaard is bij de Precisie Weegschaal een RS-232 datakabel meegeleverd. Maar als u de gegevens wilt overzetten op een laptop of andere draagbare opslagmedia dan heeft u deze USB-kabel nodig.

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

Printer
Voor directe weergave van de resultaten (bijvoorbeeld voor de documentatie van de weging van gegevens in een laboratorium). De printer wordt geleverd met RS-232-kabel printer en een 240 V voedingsadapter, de papier breedte is 112 mm.

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

Label printers 
Voor rechtstreeks afdrukken van resultaten (bijvoorbeeld documenten) op zelfklevende etiketten. De printer wordt geleverd met RS-232 printer kabel en 230 V voedingsadapter, de breedte van de etiketten is instelbaar max. 50mm.

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

ISO Kalibratie / Certificering 
Voor bedrijven die de Precisie Weegschaal op willen nemen in hun inhouse testapparatuur of voor de jaarlijkse herkalibraties. De ISO-certificering omvat een laboratorium kalibratie incl. document met de gemeten waarden. De naam van uw bedrijf of de contactgegevens van de klant worden ook geregistreerd op het rapport.

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

Dichtheidsbepaling set 
Deze set wordt gebruikt om de dichtheid van vaste stoffen en vaste stoffen te bepalen. Het principe van hydrostatische weging wordt gebruikt. De dichtheid is de verhouding van het gewicht [g] in volume [cc]. Het gewicht wordt bepaald door weging van het monstermateriaal naar de buitenlucht. Het volume wordt berekend uit het drijfvermogen [g] van het monstermateriaal ondergedompeld in een stof. De Geijkte Weegschaal moet bij het bestellen al worden aangepast op de samenwerking met de dichtheidsbepaling set. Nabestelling is dus niet mogelijk.

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

Testgewicht 
(EII klasse volgens OIML) Dit testgewicht is uitsluitend voor inhouse gebruik (op locatie) voor herkalibratie en controle van de Precisie Weegschaal (alleen bij niet-geijkte status).

Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III)

Naar de Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III) Van de Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III) naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Tsjechische taal
Bulgaars Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in het Bulgaars, Pools Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Poolse taal , Portugees Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Geijkte Precisie Weegschaal PCE-PM ... T-serie (Klasse III): dezelfde pagina in de Chinese taal.

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: