Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Monitoringssysteem PCE-IMS 1
 Compleet systeem voor browser-gebaseerde controle van temperatuur, luchtvochtigheid, stroomsnelheden, waterlekkage en andere parameters. 

Het PCE-IMS-1 monitoringssysteem is gunstig all-round oplossing voor snelle, betrouwbare en gemakkelijke monitoring, surveillance en domotica in de industrie. Naast de analoge en digitale sensoren voor temperatuur, vochtigheid, toegang, trillingen, rook, spanning, lekkage, gas, beweging, niveau, druk, ventilatoren, enz. bestaat er ook de mogelijkheid met het monitoringssysteem tot 240 sensoren per module aan te sturen en om hun waarden te controleren en registreren. Het systeem bevat ook een surveillance camera via USB of IP-camera’s. Alle sensoren en apparaten worden automatisch gedetecteerd. Het systeem kan zeer eenvoudig logisch geprogrammeerd worden om bij het overschrijden van drempels of triggering van verschillende sensoren of video’s dit via SMS, e-mail, ICQ / AIM bekend te maken. Door het gebruik van tussenstations kunnen sensoren/relais meerdere kilometers van het monitoringssysteem gemonteerd worden. Ook is het mogelijk dat de aansluitingen of relais als onderdeel van een domotica worden aangesloten, en digitale ingangen voor spanning worden gecontroleerd zodat het systeem automatisch kan reageren. Mocht u vragen hebben over het de PCE-IMS 1, dan kunt u de volgende technische  specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze multimeters en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Monitoringssysteem PCE-IMS 1   Handleiding van het Monitoringssysteem PCE-IMS 1   Productblad van het Monitoringssysteem PCE-IMS 1

Monitoringssysteem PCE-IMS 1

- Bewaking van maximaal 240 sensoren
- Beste prijs / prestatieverhouding
- Automatische herkenning van de sensoren
- Schakel van aansluitingen / relais
- Alert via e-mail, messenger of SMS
- Aansturen via USB en IP-camera’s
- Uitbreiding tot enkele km bereik
- GSM Modem optioneel
- Aansturen met web browser
- Logica (Sensor-gecontroleerde automatisering)
- Verstelbare drempels van de sensoren
- Grafische interface met achtergrond schets
- DynDns ondersteuning
- User management
- Configuratie via drag-and-drop

- Geschikt voor domotica
- Controleer server bereikbaarheid  (ping)
- Gedetailleerde logfunctie
- Automatisch in kaart brengen
- Alternatieve HTML-versie
- Autom. FTP uploaden van logs in CSV-formaat
- Eenvoudig te integreren
- Snel klaar voor gebruik
- Continue ontwikkeling

Aarzel niet om ons te bellen of op een andere manier contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Technische specificaties

Model O2

 

Installatie 

19 " Rack

IP Surveillance

 Web, SNMP, SMS, ICQ, AIM

Interface 

Toegang via een standaard web browser, maar ook alternatieve HTML-weergave.

Lan 

Ethernet 10/100Mbit

RAM

32 MB

ROM

8 MB Flash

Waarschuwingen 

eSMTP of SNMP Traps, SMS, ICQ, e-mail

Indicator LED's

4 groene: PWR, ALRM, PRG, ACT;
4 rode: In/Uit, relaisuitgangen 

Ingangsspanning 

12V 10W

Schakelvermogen per relais 

10A 250V AC of 10A 30V DC

Afmetingen

440 mm x 44 mm x 110 mm

Gewicht

ca. 2 kg

Aansluting

 USB 2.0 (Webcam), 
8 x afgedekte 6P6C poorten voor verschillende sensoren, 
2 x 6P4C voor maximaal 20 digitale sensoren, 
16 potentiaalvrije contacten (staat meting), 
RS-232 voor beschermde sluiting van servers
Omvang van de levering
Monitoringssysteem, AC-adapter, CD met handleiding, garantie, technische fiche, 4 zelfklevende rubberen voetjes, 3 stekker met TBW-5-6P
klemmenstrook.
Software: browser besturing

Monitoringssysteem PCE-IMS 1
Met behulp van software die is geïnstalleerd op het monitoringssysteem zijn alle configuraties mogelijk met de PC via een webbrowser. Relais en stopcontacten kunnen met de hand of automatisch ingeschakeld worden en de toestanden van sensoren en camera's kunnen worden bewaakt. 

Software, PC-side 
Met de PC-side software voor het montiroingssysteem, kunt u automatisch opdrachten uitvoeren op een computer, bijv. het afsluiten van een server in geval van oververhitting of macht schommelingen. Benodigd is een RS-232-interface naar de computer, of een geschikte USB-adapter, die u ook kunt vinden in onze selectie van het bewakingssysteem. 

Uitbreidingsmodules 
Alle uitbreidingsmodules van de automatisering / monitoringssysteem kunnen tot een kilometers van het apparaat worden geplaatst. De verbinding wordt gemaakt door middel van een Cat 6 kabel met RS-485. Het monitoringssysteem controleert adressen en registreert de uitbreidingsmodules en de sensoren automatisch die worden aangesloten. (Max. 30 uitbreidingsmodules per station).

Adrescontacter:
Monitoringssysteem PCE-IMS 1

Deze module heeft een adres contact bar. Daarmee kunnen schakelaren of andere aan/uit toestanden bewerkt en gecontroleerd worden, waarop het monitoringssysteem vervolgens kan reageren met de aangegeven acties. 

Gewicht: 0.4 kg, afmetingen: 145x30x62 mm. Omvang van de levering: gebruikershandleiding, datasheet, UTP-kabel (1m), 4 connector met TBW-5-6P klemmenblok en 4 zelfklevende rubberen voetjes.

Relais / sensoren module
Monitoringssysteem PCE-IMS 1

Dit apparaat wordt gebruikt voor monitoring en automatisering en bijvoorbeeld gebruikt in afgelegen gebieden van de hoofdpost. 8 ingangen voor analoge sensoren, 10 digitale sensoren of 1 proximity kaartlezer / iButton leeskop. De module beschikt ook over vier 3-punts relais met maximale schakelvermogen van 10 A - 250V AC / 30 volt DC. 

Gewicht: 0,6 kg Afmetingen: 145x30x90 mm. Omvang van de levering: gebruikershandleiding, datasheet, UTP-kabel (1m), 4 connector met TBW-5-6P klemmenblok en 4 zelfklevende rubberen voetjes.

Relais / sensoren module met stekkerdoos
Monitoringssysteem PCE-IMS 1

Hetzelfde ontwerp als de voorgaande relais / sensor-module, maar in plaats van de achterste ingebouwde relais bevinden zich op het achterpaneel aansluitingen voor netsnoeren. Met deze uitgangen van het automatiseringssysteem kunnen gebeurtenissen worden aangestuurd of geprogrammeerd. 

Gewicht: 0,6 kg Afmetingen: 145 × 30 × 90 mm. Omvang van de levering: gebruikershandleiding, datasheet, UTP-kabel (1m), 4 connector met TBW-5-6P klemmenblok en 4 zelfklevende rubberen voetjes.

GSM Module
Monitoringssysteem PCE-IMS 1

De GSM module compenseert het monitoringssysteem wanneer het ontbreekt aan een internetverbinding om via SMS meldingen te versturen. Het kan in het belangrijkste gedeelte van het bewakingssysteem worden geïnstalleerd. 

Sensoren 
De uiteenlopende sensoren omvatten naast temperatuur-en vochtigheidssensoren, spanning, overstromingen ook andere parameters. Er zijn verschillende soorten sensoren: digitale en analoge. Ze verschillen in het type verbinding en kabellengte. U kunt bijvoorbeeld tot 6 sensoren van verschillende types en in willekeurige volgorde op een digitale ingang plaatsen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de sectie van de betreffende sensor categorie op deze pagina. Draadloze sensoren van dit systeem zijn momenteel in ontwikkeling en zal binnenkort ook beschikbaar voor bestaande systemen uit te breiden. 

Sensoren, analoog 
De maximaal mogelijke lengte tussen de optionele analogische sensoren (over contact sensoren en niveau sensoren) en de belangrijkste eenheid van het monitoringssysteem of de uitbreidingsmodule is tussen de 30 – 50 meter en hangt van het type kabel af. Voor maximale uitbreiding wordt UTP of STP kabel, die zijn voorzien van RJ11 connectoren, aanbevolen. Contact sensoren en het niveau detector werken ook bij enkele kilometerslange kabels nog. Met extra uitbreidingsmodules is het mogelijk om een willekeurig aantal sensoren (max. 240) aan te sluiten.

Binnentemperatuursensor
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Binnentemperatuursensor voor het sensorsysteem. Deze sensor heeft een temperatuurbereik van -40 °C tot +100 °C. Afmetingen: 60x18x18 mm, gewicht: 50g. Levering: sensor, 2m aansluitkabel, bevestigingsschroef, dubbelzijdig plakband.

Buitentemperatuursensor
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Buitentemperatuursensor voor het monitoringssysteem met een temperatuurbereik van -40 °C tot +100 °C. 15m Aansluitkabels zijn permanent geïnstalleerd op de sensor. Afmetingen: Ø12x28 mm, gewicht 450 g

Vochtsensor 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Vochtsensor 20-95% relatieve vochtigheid. 
Nauwkeurigheid: 5% Afmetingen: 60x18x18 mm Gewicht: 50g. Inbegrepen: sensor, 2m aansluitkabel, bevestigingsschroef, dubbelzijdig plakband. 

Sensor voor gelijkstroom (DC) 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Voor de meting en bewaking van gelijkspanning (0-100 V). Afmetingen: 60x18x18 mm, gewicht: 50g. Inclusief 1,8 m aansluitkabel.

Toegangssensor 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Deze magneet-sensor controleert de staat van deuren en ramen waar het is geïnstalleerd. Daardoor het monitoringssysteem, bijvoorbeeld in samenwerking met een domotica-systeem, reageren op de toestand van de sensor. Afmetingen: 60x18x18 mm 2 apparaten, gewicht: 80 gram. Inclusief 2 m aansluitkabel en bevestigingsmateriaal.

Trillingssensor
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Deze sensor reageert op trillingen in het oppervlak waarop de sensor is bevestigd. Zo kan het monitoringssysteem mogelijk inbraakpogingen of andere gebeurtenissen registreren en erop reageren. Afmetingen: 60x18x18 mm, gewicht: 50g. Inclusief 2m aansluitkabel en bevestigingsmateriaal.

Ventilatorsensor 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Een compact apparaat dat de luchtstroom controleert. Het meet de luchtstroom op 4 punten. Bij gebrek aan luchtstroom of wind op een meetpunt, gaat de sensor naar "waarschuwing"; waarbij gebrek van de signalen op meer dan twee punten op "alarm" status gaat. Deze ventilator kan bijvoorbeeld worden gecontroleerd door het sensorsysteem. Reactietijd van 1 seconde. Hersteltijd 4 seconden. Incl. montagemateriaal. Afmetingen: 40x40x20mm, gewicht 20g.

Rookmelder 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


De rookmelder reageert op het ontstaan van rook. De rookmelders kunnen eventueel in een serie worden geschakeld. Waardoor maar één poort van het monitoringssysteem gebruikt hoeft te worden.
Gewicht: 220g, Afmetingen: Ø100x45 mm. Incl. 2m aansluitkabel en bevestigingsmateriaal.

Bewegingsmelder
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


De bewegingssensor detecteert beweging in de ruimte aan de voorkant van de sensor via infrarood meting. Zoals met elk van de sensoren, kan het bewakingssysteem dan reageren op de sensor en het verder registreren. Afmetingen: 105x57x40 mm, gewicht 120 g. Incl. montagemateriaal.

Binnendringen van water sensor
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


De metalen staven van deze sensor zijn water detectoren en de sensor reageert op het directe contact van de metalen staven met water door bijvoorbeeld een alarm te slaan op het monitoringssysteem.
Afmetingen: 60x18x18 mm, gewicht: 60g. Inclusief 2 m kabel en bevestigingsmateriaal.

Watersensor 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Deze sensor heeft een detectie-kabel en de kabel slaat aan bij contact met water, zodat het bewakingssysteem ook toegang heeft tot moeilijk bereikbare plaatsen. Reactietijd: 7-12 seconden. Kabellengte: 1-100m. Afmetingen: 60x18x18 mm, gewicht: 20g. Inclusief 2m kabel en bevestigingsmateriaal.


Sensoren, digitaal (gecombineerde sensoren) 

De maximale lengte van de digitale kabels zijn 300m en wordt gerealiseerd op een 2-aderige UTP-kabel. Vanwege de inherente weerstand van de kabel en door elektromagnetische interferentie, is het gebruik van een maximaal 50-100m kabel aan het bewakingssysteem aanbevolen. De sensoren omvatten een RJ-11-connector en kunnen worden aangesloten op de digitale ingang van een module van het monitoringssysteem, of de uitgang van andere digitale sensoren. De sensoren worden automatisch herkend en ingesteld door het systeem. De digitale sensoren worden geïnstalleerd in een serie. Het is mogelijk om 6 digitale sensoren aan te sluiten op een digitale ingang van elke module van het monitoringssysteem in een willekeurige volgorde.

Temperatuur en vochtigheid sensor 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Deze sensor aan het monitoringssysteem meet de binnentemperatuur en vochtigheid. Temperatuur van - 20°C tot + 60°C. Relatieve vochtigheid 20-95%, Nauwkeurigheid: 5%. Afmetingen: 60x18x18 mm, gewicht: 50g. Inclusief 2m kabel en bevestigingsmateriaal.

Temperatuursensor en rookmelder 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


Deze sensor, in combinatie met het monitoringssysteem, meet de temperatuur en reageert op rook. Temperatuurbereik van - 20 °C tot + 60 °C. Afmetingen: Ø100x45 mm, gewicht: 220g. Inclusief 2 m aansluitkabel en bevestigingsmateriaal.

Bewegingsmelder en temperatuursensor 
Monitoringssysteem PCE-IMS 1


De bewegingsmelder meet de interne temperatuur en reageert op beweging door infrarood meting. Temperatuur van - 20 °C tot + 60 °C. Afmetingen: 105x57x40 mm, gewicht: 125 g. Inclusief 2m kabel en bevestigingsmateriaal.

Monitoringssysteem PCE-IMS 1

De pinbezetting van de RJ11 connector van het Monitoringssysteem PCE-IMS 1 kunt u in bovenstaande figuur vinden.


Monitoringssysteem PCE-IMS 1

De pinbezetting van de RS485-connector van het Monitoringssysteem PCE-IMS 1 kunt in bovenstaande figuur vinden.

Naar het Monitoringssysteem PCE-IMS 1 Van het Monitoringssysteem PCE-IMS 1 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Poolse taal , Portugees Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Monitoringssysteem PCE-IMS 1: dezelfde pagina in de Chineese taal.

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: