Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Milk Checker
Milk Checker voor snelle diagnose van subklinische Mastitis / Betrouwbare meetresultaten in enkele seconden / Gezondheidscontrole op de boerderij / Robuuste behuizing / Digitale display / Spatbescherming / Temperatuursensor / Elektrode sensor

De Milk Checker maakt het mogelijk om een precieze diagnose van subklinische Mastitis te stellen in het beginstadium. De Milk Checker geeft in enkele seconden betrouwbare meetresultaten aan op de display. Door de inzet van dit instrument voor de geboorte en tijdens de periode van borstvoeding, bent u steeds op de hoogte van de gezondheid van uw vee en kunt u kwaliteit garanderen. Met de Milk Checker is het mogelijk om klinische Mastitis van uw vee te voorkomen, omdat u deze al in het beginstadium kunt vaststellen. Dit kan al als er nog geen symptomen zichtbaar zijn. Zo kunt u hoge behandelingskosten voorkomen. Omdat de Milk Checker met innovatieve technologie uitgerust is, kunnen de kleinste afwijkingen van de elektrische geleidbaarheid in de melk vastgesteld worden. Bij een ontsteking van de melkklieren (Mastitis) komen bloedplasmabestanddelen in de melk. Hierdoor stijgt de concentratie natrium en chloor. Dit leidt tot een verhoging van de elektrische geleidbaarheid. Deze afwijking wordt door de Milk Checker vastgesteld. Omdat subklinische Mastitis zich niet in alle vier spenen gelijktijdig ontwikkeld, berekent de Milk Checker automatisch het verschil tussen de meetwaarden van de vier spenen en identificeert zo de zieke speen. Met het blote oog is dit niet te zien. Als het niet op tijd vastgesteld worden, kan klinische Mastitis zich ontwikkelen. Naast het verlies van melkproductie, dient u dan hoge kosten te betalen voor een antibioticabehandeling. In ernstige gevallen moeten zieke dieren geïsoleerd worden, zodat ze de andere dieren niet besmetten. Met de Milk Checker kan Mastitis al voor de geboorte waargenomen worden. Bovendien kan de werkzaamheid van de antibioticabehandeling gecontroleerd worden.  Mocht u vragen hebben over de Milk Checker dan kunt u de volgende technische  specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03 Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze milk checker en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

 Milk Checker  Handleiding van de Milk Checker  CE Certificaat van de Milk Checker  Video van de Milk Checker   Software van de Milk Checker   Productblad van de Milk Checker

Milk Checker

- Snelle diagnose van Mastitis
- Betrouwbare meetresultaten
- Gezondheidscontrole op de boerderij 

- Robuuste behuizing (tot 100 %
  waterbestendig)
- Digitale display met decimalen
- Spatbescherming voor melk spatten


Technische specificaties

Methode 

Meting van de elektrische geleidbaarheid (E.C.)

Calculatie

Meting van de elektrische geleidbaarheid – vier spenen zijn te onderscheiden

Kalibratie 

Automatisch

Resultaat 

1. Digitale Display
2. Gelijktijdige weergave van meetresultaten van alle spenen 
3. Berekening van verschil in elektrische geleidbaarheid

Meetbereik

0 ... 13 mS/cm (milli-Siemens per centimeter)

Precisie

3 % ± 1 %

Automatische temperatuurcompensatie

+3 ... +40 °C

Stroomvoorziening

2 x AA batterijen

Verbruik 

0,45 mA

Afmetingen

91 x 45 x 181 mm

Gewicht

320 g


De Milk Checker - snelle diagnose van Mastitis


Meetvat

Voor alle vier spenen wordt hetzelfde vat gebruikt. Spoelen is niet nodig. De melk wordt direct in het meetvat gemolken. Aansluitend dient men de knop “Testen” in te drukken. Daarna wordt de melk weggegooid en wordt de volgende speen getest.


Spatbescherming

Beschermt de display tegen melk spatten


Robuuste behuizing

Met z’n duurzame kunststof behuizing is de Milk Checker tot 100 % watervast.


Temperatuursensor

Maakt het mogelijk precieze meetresultaten onafhankelijk van de kamertemperatuur uit te voeren. Daarmee kan op elk moment een test uitgevoerd worden. 


Elektrodesensor

De elektrische geleidbaarheid van de melk wordt zeer precies gemeten. Daardoor kunnen minimale verschillen tussen de spenen vast gesteld worden.


Digitale display

Gelijktijdige weergave van de meetresultaten voor alle vier spenen in decimalen.


Resultaten en interpretaties
  ABS
Geleidbaarheid (mS/cm) 
DIF
Verschil (mS/cm)
Normale melk  < 6.2  < 0.5
Niet normale Melk  >= 6.2  < 0.5
Geïnfecteerde melk (Mastitis) < 6.2  >= 0.5
geïnfecteerde melk (Mastitis)  >= 6.2  >= 0.5


Wat is een mastitis?
Mastitis is een ontstekingsziekte van de uiers. Deze wordt (meestal) veroorzaakt door bacteriën, die via het tepelkanaal in de uier dringt. Na de snelle vermenigvuldiging van de bacteriën, reageert het lichaam met een ontsteking. Afhankelijk van de aard, de hoeveelheid van de ingedrongen bacteriën en de immuniteit van de koe verschilt de ernst van de ontsteking. Het spectrum van de symptomen varieert daarbij van niet waarneembaar (Subklinische Mastitis) tot een duidelijk herkenbare reactie met de dood als gevolg (Peracute Mastitis) 


Milk Checker


Omvang van de levering
1 x Milk Checker, 2 x AA Batterijen, 1 x Polsriempje, 1 x Handleiding 
Naar de Milk Checker Van de Milk Checker naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Milk Checker: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Milk Checker: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Milk Checker: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Milk Checker: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Milk Checker: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Milk Checker: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Milk Checker: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Milk Checker: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Milk Checker: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Milk Checker: dezelfde pagina in de Tsjechische taal
Bulgaars Milk Checker: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Milk Checker: dezelfde pagina in de Poolse taal , Portugees Milk Checker: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Milk Checker: dezelfde pagina in de Chinese taal.

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: