Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A / PCE-HT 75 (Schmidthamer)
Betontester om de betonsterkte te bepalen / zeer robuuste meter / eenvoudige bediening / met conversietabel op de achterkant / 2 modellen met een verschillende impactenergie waarde

De beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A / PCE-HT 75 werkt volgens het principe van Schmidt. Naast veelvuldig gebruik in bouw en constructie, wordt de eenvoudig te bedienen betontester ook in vele andere industriële gebieden gebruikt (Bijv. wikkelhardheid-testen van producten op een rol). De test wordt altijd uitgevoerd bij een gelijke testenergie van 2207 J (PCE-HT 225A) en met een impact energie van 0,735 J (PCE-HT 75). De kinetische energie van de eerste terugkaatsing wordt op de mechanische hardheidsmeter aangegeven als maat voor de hardheid van het beton, de oppervlaktedruk of druksterkte (kg / cm ² of de overeenkomstige N / mm). De kwaliteit van het beton wordt beoordeeld op basis van zijn drukweerstand, aangezien het een referentiewaarde is om de belastbaarheid en duurzaamheid van betonconstructies te controleren. De betontester model B zorgt voor een veel lagere impactenergie op het beton, en is daarom bijzonder geschikt voor het testen van dunwandige elementen, met een materiaaldikte van max. 100 mm. De druksterkte wordt als een reeks letters en cijfers uitgedrukt. Bijvoorbeeld: B 25 betekent een normaal beton met een druksterkte van 25 N / mm². Er zijn verschillende tussenliggende waarden tot de hoogste weerstand klasse B 55. Met onze hardheidsmeters kunt u het beton op een eenvoudige, snelle en nauwkeurige manier classificeren. De hardheidstesters worden met fabriekskalibratie geleverd (zonder certificaat), maar u kunt een extra ISO-kalibratie-certificaat bestellen (tegen betaling). In deze link vindt u een algemeen overzicht waarin u elk type mechanische hardheidsmeter kunt vinden die u maar nodig heeft. Mocht u vragen hebben over de beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A / PCE-HT 75, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze beton-hardheidsmeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A (Schmidthamer)   Gebruikshandleiding van debeton-hardheidsmeter PCE-HT 225A bekijken / afdrukken   CE Certificaat van de beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A   Video van de beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A   Software van de beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A   Productblad van de beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A

Beton-hardheidsmeter

- Robuust instrument
- Conversietabel op achterkant
- Lange levensduur 

- Impact-energie van 2207 J / 0,735 J
- Hulp in de handleiding voor het corrigeren van     meetresultaten 
- Lichtgewicht

Algemene informatie over de druksterkte in beton

De druksterkte wordt over het algemeen gedefinieerd als de breeksterkte, bepaald door het, tijdens een korte periode, toepassen van een drukbelasting op een as. De druksterkte van beton wordt bepaald met inachtneming van de invloed van de volgende grootheden:

- Weerstand van het betonnen blok
- Samenstelling en verdichting van beton
- Opslag tijd en condities
- Grootte en vorm van het test materiaal
- Aard en duur van de belasting

De druksterkte wordt gewoonlijk in een laboratorium met betonnen kubussen of rechte ronde cilinders bepaald. In het geval van de cilinders wordt aanbevolen om na het verwijderen van de overtollige beton onmiddellijk een aanpassingslaag toe te passen die vaak nodig is om een glad en vlak drukoppervlak te krijgen. De cilinders verharden snel. Omdat er in de praktijk geen controle kan worden uitgevoerd met laboratoriummethoden, wordt de hardheidsmeter gebruikt. 

De bijgaande afbeelding toont de beton-hardheidsmeter in de praktijk bij de meting van een betonnen vloer van een magazijn. De druksterkte wordt door meting van de hardheid door de beton-hardheidsmeter (Terugkaats-waarde R) op het oppervlak van het beton en met behulp van de omrekeningstabel aan de achterzijde van de meter berekend.

Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A in gebruik

Technische gegevens van de beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A
Nominale kinetische energie  2,207 J (2,207 Nm) 
Kracht van de meetkop  0,65 … 0,15 N
Straal van de kegelvormige punt  25 mm ± 1 mm
Gemiddelde terugkaatswaarde  80 ±2 
Deining van de veer  75 mm ±0,3 mm
Afmetingen  Doorsnede 54 x 280 mm
Gewicht  1 kg
Technische gegevens van de beton-hardheidsmeter PCE-HT 75
Nominale kinetische energie  0,735 J (0,735 Nm) 
Kracht van de meetkop  0,4 … 0,6 N
Straal van de kegelvormige punt  25 mm ± 1 mm
Gemiddelde terugkaatswaarde  74 ±2 
Deining van de veer  75 mm ±0,3 mm
Afmetingen  Doorsnede 54 x 268 mm
Gewicht  1 kg
Meer afbeeldingen van de beton-hardheidsmeters PCE-HT 225A / PCE-HT 75

Slijpsteen

Hier ziet u de slijpsteen, die bij de hardheidsmeters geleverd worden. Hij wordt gebruikt bij de voorbereiding van de proefstukken. 

Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A achteraanzicht

Hier ziet u het achteraanzicht van de hardheidsmeters. De tabel geeft een overzicht van de verschillende conversie-opties.

Inhoud van de zending van de beton-hardheidsmeters PCE-HT 225A / PCE-HT 75
1x Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A
/ PCE-HT 75 , 1x ronde slijpsteen, 1x kunststof draagkoffer, 1 x gebruiksaanwijzing

Optionele accessoires voor beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A / PCE-HT 75

Kalibreereenheid
De kalibreereenheid is op locatie te gebruiken bij na-kalibratie. U kunt hiermee op elk gewenst moment zien of uw beton- hardheidsmeter nog goed werkt.

Beton-hardheidsmeter

ISO kalibratie 
De kalibratie omvat een laboratorium-kalibratie incl. DIN ISO-kalibratie-certificaat (voor bedrijven die de beton-hardheidsmeter willen toevoegen aan de bedrijfs-testapparatuur pool of voor een jaarlijkse herkalibratie). De ISO-certificering is voorzien van een laboratorium kalibratie inclusief document met alle meetwaarden.

Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: Certificaat

DKD kalibratie
In aanvulling op de ISO-kalibratie, kunnen wij u ook een kalibratie volgens DKD voor de beton-hardheidsmeter aanbieden. Omdat dit niet standaard gebeurt in het laboratorium, verzoeken wij u om de DKD-kalibratie aan te vragen via telefoon of e-mail. U ontvangt dan direct een reactie over de prijs en de duur van de kalibratie door onze technici.

DKD-kalibratie

Naar beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A Van beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Brookhuis 
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 120 00 03
Fax +31 (0)53 430 36 46

Deze site in het Duits Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: