Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Kleefkrachtmeter PT-AT
Tester voor het meten van de kleefkracht, met intern geheugen,
  RS-232-interface en optionele software kit

De kleefkrachtmeter PT-AT meet de trekkracht die nodig is om een bepaald gebied van de ondergrond los te trekken. Deze door de tester ontstane kracht is zeer groot. Bij de meting van de trekkracht en de hechtsterkte is de oppervlaktestructuur van het testmateriaal van belang. Vanwege de mogelijkheid om verschillende meetkoppen zelf uit te kunnen lijnen, kunnen oneffenheden worden gecompenseerd. De trekkracht wordt bij het meetinstrument in MPA of psi op een LCD-display weergegeven en kan hierdoor uitsluitsel geven over de hechtkracht van de ondergrond. Daarnaast beschikt de kleefkrachtmeter over een treksnelheidsweergave, om de uitvoering van de test naar ISO/AST normen te waarborgen. Het meetapparaat wordt geleverd met een input- en output control, voor productie alsmede voor in onderzoek en gebruik in ontwikkeling. Deze kleefkrachtmeter is spatwaterdicht, stofbestendig en tegen trillingen beschermd. Een bijzonder voordeel is de interne meetwaarde opslag, bijvoorbeeld wanneer de kleefkrachtmeter in een seriemeting in productie of bij een test in productieontwikkeling gebruikt wordt. De metingen van de trekkrachtmeter kunnen door middel van optionele software naar gelieve van het meetapparaat naar een laptop of PC worden overgedragen. De meetgegevens kunnen ook naar bijvoorbeeld MS Excel overgezet worden. Standaard wordt de trekkrachtmeter met meetkoppen van een bepaalde diameter geleverd. Optioneel zijn andere groottes bestelbaar. Hier vindt u een overzicht van alle krachtmeters in ons assortiment. Mocht u vragen hebben over de kleefkrachtmeter PT-AT , dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze krachtmeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek. 

Kleefkrachtmeter PT-AT   Gebruikershandleiding van de Kleefkrachtmeter PT-AT   CE certificaat van de Kleefkrachtmeter PT-AT   Video van de Kleefkrachtmeter PT-AT   Software van de Kleefkrachtmeter PT-AT   Productblad van de Kleefkrachtmeter PT-AT

- Water-, stof- en schokbestendig 
- Stevige koffer
- Gemakkelijk afleesbaar groot
  LCD-beeldscherm
- In elke positie te gebruiken
- Zelfregulerende Dollykop 

 - Elektronisch gecontroleerde hydraulische
   pomp 
- Intern geheugen
- Ideaal voor gebruik buiten
- Eenheden: psi of MPa

Beeldscherm

Meetlichaam Kleefkrachttester PT-AT-A 

Het digitale beeldscherm van de kleefkrachttester geeft behalve de meetgegevens (in Pa of psi), extra informatie over de batterijstatus, de meetmodus waarin u zich bevindt, de geheugenmodus (On / Off) en de treksnelheid.

Oppervlakten

Het meetlichaam beschikt over verschillend opgehangen meetkoppen met een vlakke oppervlakte (van aluminium). De koppen passen zich goed aan op de desbetreffende structuur (coating, rubber, laminaten, plastic coatings, allerlei soorten compounds). Bij de zending behoren koppen met een diameter van 20 mm. Optioneel kunt u koppen met andere diameters bestellen.

Meetlichaam Kleefkrachttester PT-AT-A 

Gebruiksbeelden / Video over de bediening

Gebruiksbeelden

Gebruiksbeelden

Meerlaagse verzelplaten

De hechting van componenten - beschermingslagen op vaten kan op zeer eenvoudige wijze worden getest, zoals de kleefkracht van rubber coatings op metaal of van plavuizen op beton. Het apparaat wordt vooral gebruikt voor materiaaltesten van meerlaagse vezelplaten of houtmaterialen of voor het meten van de hechtkracht van plavuizen op beton. Indien u wilt kunt u deze 10 minuten durende video in het Engels bekijken over de kleefkrachttester voordat u een test uitvoert (van het voorafgaande model met mechanische aanduiding).

Technische specificaties van de Kleefkrachttester PT-AT

Meetbereik

0 ... 20 MPa (0 ... 3000 psi) / 1 MPa = 1 N / mm²

Resolutie

0,01 MPa (1 psi)

Nauwkeurigheid

± 1 % (in heel het meetbereik)

Meetoppervlakte

bij de zending behoren aluminium tetstkoppen met een diameter van 20 mm (optioneel kunt u andere koppen met een diameter van 50 mm bestellen)

Materialen

de kleefkrachttester kan op velerlei materiaaloppervlakten worden toegepast, die echter wel enigszins vlak moeten zijn 

Geheugen

intern voor 200 metingen (behalve de maximale waarde die overeenkomt met de hechtkracht in de kleefkrachttester, wordt ook de diameter van de gebruikte kop, de duur van de meting en de treksnelheid opgeslagen) 

Interface

RS 232

Software en gegevenskabel

ja, extra accessoires

Beeldscherm

LCD-beeldscherm

Omgevingsomstandigheden

0 ... +50 °C / 0 ... 80 % RV

Batterijvoeding

2 x AAA batterijen

Afmetingen

40 x 20 x 15 cm 

Gewicht

5,5 kg

Norm

ASTM D4541, ISO 4624

Software

Software

Met de optionele software is het mogelijk om de in het apparaat opgeslagen kleefkrachtwaarden naar een computer of laptop te transfereren voor latere evaluatie.
- Voor WIN ´95, ´98, ´2000, ´ME, ´XP.
- Talen: Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans.
- Markeringen, commentaren en lijnen kunnen
  zeer eenvoudig worden toegevoegd 
- De gegevens kunnen naar andere programma´s
  worden getransfereerd

Inhoud levering van de Kleefkrachtttester PT-AT-A 

1 x kleefkrachttester PT-AT-A, 20 x aluminium meetkoppen (diameter van 20 mm), 1 x schuurstrip, 1 x lijmtube (voor het vastplakken van de aluminium koppen op de oppervlakte van het te testen materiaal), 1 x set schoonmaakdoekjes, 1 x snijder, 2 x batterijen, 1 x transportkoffer, 1 x kalibratiecertificaat (Amerikaanse NIST-standaard), 1 x video over het gebruik, gebruiksaanwijzing

Extra producten 

- Softwarekit  
Met RS 232-gegevenskabel (voor het transfereren van de in het apparaat opgeslagen krachtmeetwaarden naar een PC of laptop en bovendien voor grafische weergave en gegevensanalyse op de PC). De gegevens kunnen naar andere programma´s worden getransfereerd, zoals bijvoobeeld MS Excel.

Software

- RS 232 - USB-adapter
(van de ingebouwde RS-232 naar de USB. Dit is gewoonlijk noodzakelijk indien u het apparaat op een laptop wilt aansluiten voor datatransmissie)

- ISO-kalibratiecertificaat 
(voor bedrijven die de kleefkrachttester bij aankoop aan de interne ISO-bedrijfscontrole willen toevoegen of die hem jaarlijks willen laten herkalibreren om zo metingen met een grote nauwkeurigheid te kunnen garanderen)

ISO-kalibratiecertificaat

- Meetkoppen
Aluminium meetkoppen die later ook optioneel in andere grootten gekocht kunnen worden (met verschillende diameters)

Meetkoppen

- Reserve lijmtube
een tube met tweecomponentenlijm en strippen (geïmpregneerde wattenstaafjes)

Reserve lijmtube

- Speciale kit voor 50 mm
ideaal voor kleinere kleefkrachten, bijvoorbeeld voor het testen van plavuizen op beton of plastic op hout of metaal. De apparatuur heeft aluminium meetkoppen met een diameter van 50 mm, een snijder en een houder. 

Speciale kit voor 50 mm

- Speciale kit voor plavuizen
Gewoonlijk kunnen met de standaard toegezonden apparatuur ook plavuizen gemeten worden. Indien deze plavuizen extra dik zijn, of indien zich daaronder een andere dikke deklaag bevindt, dan raden wij u deze speciale kit voor plavuizen aan.

Speciale kit voor plavuizen

Naar Kleefkrachttester PT-AT Van Kleefkrachttester PT-AT  naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 120 00 03
Fax +31 (0)53 430 36 46

Deze site in het Duits Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Turkse taal, Tsjechisch Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Kleefkrachttester PT-AT: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: