Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie   
Geluidsniveaumeter met intern geheugen / kleurenscherm met hoge resolutie / meertalig menu / compacte robuuste constructie / ruis beoordeling op de computer / automatische kalibratie 

De ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie is uitgerust met de nieuwste digitale technologie met een prestatienorm die nog niet is gerealiseerd in zo'n compact design. Het TFT-kleurenscherm met hoge resolutie van de CEL-620 serie is speciaal ontworpen om geluidsmetingen optisch helder en beknopt te vertegenwoordigen. Afhankelijk van de vereisten zijn er verschillende modellen beschikbaar, van eenvoudige integratie geluidsmeter tot een volle geluidsanalyse, waarin een octaafband analyse voor de daadwerkelijke selectie van gehoorbescherming is vereist. De CEL-620 serie bestaat uit de CEL-620A/2/K1 en de CEL-620B/2/K1. De ge´ntegreerde geluidsniveaumeter CEL-620 meet ook het gemiddelde geluidsniveau evenals de piekniveaus, voor het controleren van geluid op de werkplek. Het CEL-620A/2/K1 model meet tegelijkertijd de waarden LC en LA, die gebruikt kunnen worden voor de HML methode voor de selectie van gehoorbescherming. Bovendien zorgt de CEL-620B/2/K1 voor een octaafband van 16Hz tot 16kHz in real-time, waarden, die bij de octaafband-methode voor de keuze van gehoorbescherming gebruikt worden. Mocht u vragen hebben over de CEL-620 serie dan kunt u de volgende technische  specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03 Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze geluidsmeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

 Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie  Handleiding van de Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie  CE Certificaat van de Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie  Video van de Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie   Software van de Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie   Productblad van de Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie

Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie

- Compact, robuust ontwerp
- Eenvoudige bediening
- Groot meetbereik
- Grote opslagcapaciteit
- Kleurendisplay met hoge resolutie
- Real-time octaaf analyse
- Gelijktijdig meten en opslaan van alle
  data
- Werkplek ruisparameters
- Meertalige toolmenu

- Vooraf gedefinieerde en door de
  gebruiker te selecteren configuraties
  mogelijk
- Lange levensduur van de batterij
- Keuze van gehoorbescherming
- Berekening van de blootstelling aan
  lawaai
- Zorgt voor naleving van de normen
- Lawaai tests voor machines
- Automatische kalibratie 


Kleurendisplay met hoge resolutie

- Unieke kleurcodering van de
  metingen
- Heldere achtergrondverlichting
- Goed scherm bij alle
  lichtomstandigheden 
Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie

De CEL-620 serie maakt gebruik van een hoge-resolutie kleurendisplay om de gebruiker te helpen bij het uitvoeren van de metingen. De vertoningen zijn, afhankelijk van de modus, kleur gecodeerd. Zo worden bijvoorbeeld kop-en voetteksten op de display tijdens een meting in het groen weergegeven (zie rechts), maar veranderen na het einde van de meting in het rood, deze verwijzingen zijn afgeleid van het 'rode licht' en 'groene licht' bij verkeerslichten. Gemeten parameters worden weergegeven in verschillende kleuren en grafieken van de ruis worden beter begrepen in de respectievelijke kleuren van de parameters.

Eenvoudige bediening


Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie


De geluidsmeter CEL-620-serie is ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. De menustructuur is zo duidelijk en goed aangelegd dat een handleiding niet nodig is. De gebruiker oriŰnteert zich op eenvoudige grafische iconen die worden weergegeven als tekst. Het instrument heeft zes configuraties. Vier voorgedefinieerde configuraties (bijv. DIN, OSHA) die gebruikt kunnen worden om metingen uit te voeren volgens de geldende norm. Twee aangepaste configuraties kunnen zelf worden bepaald om parameters en wegingen naar wens te kunnen instellen. Ongeacht hoe de configuraties worden ingesteld en weergegeven op het apparaat, de Geluidsniveaumeter CEL-620 serie meet en bewaart alle parameters en beoordelingen. Ze kunnen worden teruggevonden met behulp van de software. Meetfout door niet gemeten parameters zijn dus uitgesloten. Op het apparaat kunnen tot 100 metingen worden opgeslagen zonder dat downloaden nodig is. Bij alle metingen worden datum en tijd worden opgeslagen. Als het apparaat is aangesloten met een USB-aansluiting op een PC, gedraagt het zich als een geheugenkaart, zodat bestanden naar een pc kunnen worden overgezet en te allen tijde kunnen worden opgevraagd zonder dat een bepaalde nieuwe software vereist wordt.

Digitale technologie

Door het gebruik van digitale signaalverwerking (DSP) technologie kan de geluidsmeter CEL-620 serie alle lawaai parameters tegelijk meten met de vereiste tijd en frequentie ratings. Deze gegevens worden opgeslagen in een enkele meting run om verlies van gegevens als gevolg van mogelijk onjuiste instellingen te voorkomen. Het instrument heeft een breed meetbereik van 20-140dB, hiermee vervalt de noodzaak, zoals bij andere oude instrumenten, om het meetbereik te veranderen en afhankelijk van de eisen worden meetfouten op deze manier vermeden. 
Bij het CEL-620B/2/K1 model wordt octaaf analyse model uitgevoerd in real-time, en wordt vergeleken met sequentiŰle meting tijd bespaart. 
Octaafresultaten worden zowel in staafdiagram als in tabelvorm opgesteld en de dominserende frequentie wordt met kleur gemarkeerd. De reactietijd van het breedband geluidsniveau wordt weergegeven in real-time, zodat de gebruiker kan zien hoe het geluidsniveau over de meettijd varieert.

Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie


Technische specificaties

Totale meetbereik

20 ... 140 dB RNS (enkel bereik) 143dB Piek

Frequentie RMS

Gelijktijdig A, C en Linear (Z)

Frequentiepieken

Gelijktijdig A, C en Linear (Z)

Frequentiebereik 

20 Hz ... 20 kHz

Tijdevaluatie 

Simultaan, snel, langzaam en impuls

Amplitudebewerking

Q3, Q4 & Q5 (Q4 & Q5 alleen van toepassing voor Lavg)

Drempelwaarde

70 ... 90 dB, in stappen van 1 dB (alleen toepasbaar voor Lavg)

Geluidsniveau

< 33 dB (A) Klasse 2

Opgeslagen metingen

100

Display 

320 x 240 Pixel TFT-Farbanzeige

Opgeslagen metingen

100

Kalibratieinformatie

Kalibratiedatum, -tijd en -niveau

Voeding

3 x AA Alkaline batterijen

Externe voeding

9 ... 14 V DC 250 mA met 2,1 mm stekkers

Levensduur batterij

11 uur met achtergrondverlichting 
20 zonder achtergrondverlichting

Statiefbevestiging 

1/4" Withworth-verbinding

Afmetingen mm

72 x 229 x 31

Gewicht

295 g

PC-Verbinding

USB 2.0

Toepassingsnormen

IEC 60651 - 1979, IEC 60804 - 2000, IEC 61672 - 2002, ANSI S1.4 -1983 (R2006), ANSI S1.43 - 1997 (R2007)

Octaafband (alleen voor de CEL-620B/2/K1 model): IEC 61260 klasse 0, ANSI S1.11-2004 

Gemeten parameters

CEL-620A/2/K1

LXY, LXYmax, LXYmin, LXeq, LXpeak, Lavg, LC-LA, LXIeq, LTM3, LTM5, LAE

CEL-620B/2/K1

LXY, LXYmax, LXYmin, LXeq, LXpeak, Lavg, LC-LA, LXIeq, LTM3, LTM5, LAE

Octaven

LXY, LXeq, LXYmax

Wanneer X de frequentieweging A, C of Z en Y vaststelt en de tijdweging Snel (F), langzaam (S) of Impulse (I). Alle relevante apparaat beschikbare evaluaties worden gelijktijdig gemeten.

Omgevingseisen

Voor opslag

Temperatuur: -20 ... +60 ░C,
Relatieve vochtigheid: 5% ... 90% (niet-condenserend)

Werktemperatuur 

Temperatuur: 0 ... 40 ░C 
Relatieve vochtigheid: 5 % ... 90 % (niet-condenserend)


Omvang van de levering
Geluidsmeter CEL-620A/2/K1 bestaande uit: 
1 x geluidsmeter CEL-620A, 1 akoestische kalibrator, 1 x draagtas, 1 x USB-kabel, 1 x windscherm, 1 x kalibratie certificaat voor het apparaat en kalibrator, 1 x Handleiding 

Geluidsmeter CEL-620B/2/K1 bestaande uit: 
1 x geluidmeters CEL-620B, 1 octaafband, 1 x akoestische kalibrator, 1 x
draagtas, 1 x USB-kabel, 1 x windscherm, 1 x kalibratie certificaat voor het
apparaat en kalibrator, 1 x Handleiding 

Extra 
- ISO 9000 kalibratiecertificaat

Naar de Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie Van de Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Tsjechische taal
Bulgaars Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Poolse taal , Portugees Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Ge´ntegreerde geluidsmeter CEL-620 serie: dezelfde pagina in de Chinese taal.

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: