Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Gaussmeter PCE-G28
gaussmeter met triaxiale sonde voor magnetische velden

De gaussmeter beschikt over een triaxiale sonde om de elektromagnetische straling te bepalen. De gaussmeter is speciaal ontworpen voor het meten in transformatoren en het evalueren van magnetische velden die worden veroorzaakt door computerschermen, televisies, elektrische industriėle installaties (magnetische scheiders, elektromotoren). De gaussmeter voldoet aan de Europese normen (Europese Richtlijn inzake elektromagnetische compatibiliteit IEC 801-1 (EN 50081-1) als ook aan de eisen voor laboratoria en meetinstrumenten IEC 204 (EN 60204). Door middel van de triaxiale sonde van de gaussmeter bespaart u zich de conversies van elke specifieke as. Deze kleine magnetisch veld gaussmeter heeft specifieke eigenschappen voor industrieel gebruik, maar is ook geschikt voor gebruik in laboratoria. Eenvoudig, snel en accuraat. Als u vragen heeft over de gaussmeter PCE-G28, raadpleeg dan de volgende technische specificaties of neem contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze gaussmeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Gaussmeter PCE-G28   Gebruikshandleiding van de Gaussmeter PCE-G28 bekijken / afdrukken   CE Certificaat van de Gaussmeter PCE-G28   Video van de Gaussmeter PCE-G28   Software van de Gaussmeter PCE-G28   Productblad van de Gaussmeter PCE-G28

  Gaussmeter PCE-G28

- Triaxial sonde voor magnetische velden
- HOLD functie
- Meeteenheden µT of mGs
- Groot LCD scherm
- Groot frequentiebereik (tot 300 Hz)

- Makkelijke bediening
- Op batterij
- Om de werkplek te analyseren
- Voldoet aan de Europese normen IEC801-1 
  (EN 50081-1) / IEC204  (EN 60204)

Informatie over de elektromagnetische velden

Elektromagnetische velden ontstaan bij het gebruik van elektrische installaties en apparatuur. Zij kunnen een sterke invloed hebben op ons lichaam, afhankelijk van hun frequentie. De gevolgen kunnen variėren van algemeen ongemak en nerveuze opwinding tot interne brandwonden. Derhalve, gebaseerd op de arbeidsbeschermingwetten en industriėle voorschriften moet het risico van arbeiders die aan elektromagnetische velden blootgesteld staan, vastgesteld worden.

In principe zijn er twee invloedssferen, de zogenaamde blootstellinggebieden 1 en 2:
Het blootstellinggebied 1 omvat alle gecontroleerde gebieden, zoals industriėle elektrische werkplaatsen en de, door het bedrijf gecontroleerde gebieden. Het omvat gebieden met algemene toegang die een korte blootstelling garanderen, vanwege de gebruikswijze van de installatie. Deze korte blootstelling heeft betrekking op één workshift. De veiligheidsopzichter kan de elektromagnetische straling in Gauss of Tesla bepalen en deze met behulp van het apparaat classificeren. In het bijzonder wordt, met een technische energie frequentie van f = 50 Hz in het blootstellinggebied 1, de grenswaarde op 1,36 µT vastgesteld, in het blootstellinggebied 2 is deze waarde 0,42 µT

Voorbeeld van een verandering van het magnetische veld op afstand

Dichtheidswaarden van de magnetische flux (B, in micro Tesla, pT). Deze worden met een hoogte van 1 m (vanaf de bodem) bij een elektrische transportleiding (de toren is niet geschaald). Het blijkt dat de B-waarden significant afnemen met de afstand tot de lijn. Dus in de verticale as van de lijn B kunnen waarden van 6 pT bereikt worden. Met een afstand van 15 m zou B halveren in haar waarden, en voor afstanden van 30 m zou B een waarde in moeten decimalen van micro Tesla moeten hebben.

Technische specificaties van de gaussmeter PCE-G28
Meetbereik 
micro Tesla:
0 ... 20 µT / 0 ... 200 µT / 0 ... 2000 µT

milli Gauss:
0 ... 200 mGs /0 ... 2000 mGs /0 ...20000 mGs
Resolutie  0,01 / 0,1 / 1 µT (afhankelijk van het bereik)

0,1 mGs / 1 mGs / 10 mGs
Nauwkeurigheid  ± 4 % + 3 d (in het bereik 20 µT en 200 mG)

± 5 % + 3 d (in het bereik 200 µT en 2000 mGs)

± 10 % + 5 d (in het bereik 2000 µT en 20000 mGs)

De gegeven details hebben betrekking op: 50-60 Hz en <3 V / m (RF).
Frequentie  30 ... 300 Hz
Indicator LCD-scherm
Voeding 9 V batterij
Afmetingen
Magnetisch veld meter: 195 x 68 x 30 mm
Sonde: 225 x 75 x 55 mm
Gewicht  470 g (met batterij)
Voorbeelden van de gaussmeter PCE-G28

In de bovenstaande foto's kunt u de stralingtest van onze gaussmeter PCE-G28 te zien op een monitor en een medium-voltage toren. Door de drie-assige sensor, kan de gaussmeter de meetinrichting de drie ruimtelijke vectoren of componenten van het magnetisch veld detecteren. De straling is elektromagnetische straling met de grootste invloed op levende organismen. De waarde neemt af bij een grotere afstand.

Inhoud van de zending van de gaussmeter
1 x gaussmeter PCE-G28, 1x triaxiale sonde in combinatie met 1m kabel, 1 x batterij en 1 x gebruiksaanwijzing (geheel compleet in een draagtas)
Optionele componenten
- ISO-kalibratiecertificaat (voor bedrijven die het apparaat willen toevoegen aan de interne controle instrumenten van het bedrijf of voor de jaarlijkse herkalibratie. De ISO certificatie bevat een laboratoriumijking inclusief controle certificaat met alle meetwaarden.

Let op:
De meegeleverde ISO fabriekskalibratie wordt alleen geleverd in combinatie met de overeenkomstige sensoren.

Gaussmeter PCE-G28 Van Gaussmeter PCE-G28 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 53 480 36 33
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Gaussmeter PCE-G28:  dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Gaussmeter PCE-G28:  dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Gaussmeter PCE-G28: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Gaussmeter PCE-G28:  dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Gaussmeter PCE-G28:  dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Gaussmeter PCE-G28:  dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: