Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Dynamometer PCE-FM1000
dynamometer voor trek- en drukkracht tot 100 kg / 981 N met externe krachtcel en RS-232-interface voor datatransmissie

Met deze door een microprocessor gecontroleerde dynamometer is een snelle en nauwkeurige aflezing van trek- en drukkracht mogelijk. Deze dynamometer beschikt over een krachtcel die op een 2 m lange kabel is aangesloten (kabel met een stekker die op de behuizing van het apparaat is aangesloten). Het beeldscherm van de dynamometer is uitstekend afleesbaar, dankzij de grote cijfergrootte, zodat leesfouten tijdens het meten van trek- of drukkrachten uitgesloten kunnen worden. De dynamometer werkt op batterijen of via een netstroomadapter (300 mA-adapter als accessoire beschikbaar). De krachtcel kan worden opgehangen of m.b.v de bij de verzending behorende oogjes vastgehaakt worden. De krachtcel van deze dynamometer beschikt aan beide zijden over oogjes die kunnen worden losgeschroefd en verwijderd, zodat de cel ook aan andere houders, proefinstallaties en testbaken kan worden vastgeschroefd. Indien u een dynamometer voor kleinere krachten en zonder een externe krachtcel zoekt, dan kunt u die onder de volgende link zien. Bovendien beschikt de eerder vermelde dynamometer over een RS-232-verbindingspoort voor datatransmissie. Met deze RS-232-interface en met de optionele software voor de dynamometer kunnen de waarden naar een PC of laptop worden gestuurd voor latere evaluatie (het minimale transmissie-interval is 2 seconden bij gebruik van het optionele softwarepakket en indien u de hyperterminal van Windows gebruikt dan is deze 4 waarden per seconde). Hier vindt u de link naar de optionele software. Met behulp van de extra montageplaat kan de krachtcel op de testbank LTS 20 worden bevestigd. De testbank is ideaal voor trek- en drukkrachtmetingen bij kwaliteitscontroles en bij laboratoriumexperimenten. Mocht u vragen hebben over de dynamometer, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze dynamometer en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Dynamometer PCE-FM1000   Gebruikershandleiding van de dynamometer PCE-FM1000 bekijken/afdrukken   CE certificaat van de dynamometer PCE-FM1000   Video van de dynamometer PCE-FM1000   Software van de dynamometer PCE-FM1000   Productblad van de dynamometer PCE-FM1000

Dynamometer PCE-FM1000

De belangrijkste voordelen van de dynamometer zijn:

- Hold-functie van de maximale trek- en 
  drukkrachtwaarden (peak-hold) 
- RS-232-interface
- Automatische uitschakeling
- Overbelastingsbeveiliging bij 150 %

- Optionele software en gegevenskabel
- Nulinstelling is altijd mogelijk 
- De maximale waarde kan 
  opgeroepen worden
- Batterijstatus indicatie

Technische specificaties van de dynamometer

Meetbereik 0 ... 100 kg / 0 ... 981 N
Resolutie 0,05 kg / 0,2 N
Nauwkeurigheid ± 0,5 % + 2 dgts/ ± 5 N
Meeteenheden Gram / newton
Maximale overbelasting 50 % (tot een maximum van 150 kg)
Poortaansluiting RS 232
Software en gegevenskabel Optioneel
Minimale transmissie-interval van de software Met de bij de zending behorende software wordt iedere 2 seconden een meetwaarde naar de PC gezonden. De dynamometer verstrekt de gegevens echter sneller: d.m.v. een hyperterminal van Windows kan tijdens de gegevensopslag iedere 0,25 seconde een waarde van de dynamometer naar de PC worden gezonden. 
Beeldscherm 5-cijferig LCD-beeldscherm; 10 mm
Meetfuncties Trek- en drukkrachtmetingen met peak-hold-functie
Energievoorziening 6 x 1,5 V Mignon AA cellen of netstroomadapter
Afmetingen Krachtcel: 130 x 51 x 22 mm
(van haakje naar haakje)
64 x 51 x 22 mm
(zonder haakje / oogje)
Dynamometer: 227 x 83 x 39 mm
Gewicht Externe krachtcel: 380 g
Dynamometer: 450 g

Inhoud van de zending van de dynamometer
1 x dynamometer PCE-FM1000 met externe cel en een kabel van 2m, 1 x koffer en 1 x gebruiksaanwijzing

Extra onderdelen
Software en datakabel
De optionele software (samen met de RS-232-gegevenskabel) maakt het mogelijk mogelijk om gegevens van de dynamometer naar de PC te transfereren. Het minimale transmissie-interval is 1 waarde iedere 2 seconden. De dynamometer kan echter maximaal 4 waarden per seconde registreren. Indien u alle waarden die de dynamometer registreert gelijktijdig naar de PC wilt transfereren, gebruikt u dan de hyperterminal van Windows. Op deze wijze is het mogelijk om 4 waarden per seconde naar de PC te transfereren. 

Software van de dynamometer PCE-FM1000

Testbank
Deze dynamometer kan met een van de drie beschikbare testbanken gecombineerd worden. Twee testbanken zijn met een hendel uitgerust, en de derde wordt door een motor aangedreven. Het gebruik van een testbank is bijvoorbeeld nuttig bij het uitvoeren van dagelijkse materiaaltesten in laboratoria, die altijd onder dezelfde omstandigheden moeten worden uitgevoerd (uitsluiten van menselijke fouten). 
Testbank van de dynamometer PCE-FM1000
Naar dynamometer PCE-FM1000 Van de dynamometer PCE-FM1000 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Turkse taal, Tsjechisch Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Dynamometer PCE-FM1000: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: