Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504 Draadloos vibratie monitoring systeem met externe trillingssensoren / voor het meten van versnelling, snelheid, verplaatsing en temperatuur / mogelijke verlenging van maximaal 60 kanalen per basisstation bij max. 6 basisstations (360 stations) 

Draadloos vibratie monitoring systeem PCE VMS 504 meet trilling in een versnellingsbereik tot 30 g en in een frequentiebereik tussen de 5 en 10 kHz. Het draadloze vibratie monitoring systeem gebruikt deze externe trillingenssensoren om trillingen van machines te meten, en stuurt deze vervolgens draadloos door naar een ontvanger. Deze sensoren kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan machines dankzij hun magnetische poten. Hiermee kan niet alleen trillingen gemeten worden, maar ook de temperatuur tussen -20 en +120 ° C. Tijdens de meting, stuurt de server socket / Web communicatie, de gemeten parameters rechtstreeks naar het ontvangststation van het draadloze vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504. Deze uploadt de gegevens en legt ze direct vast op een server. Wanneer het systeem niet direct met de server verbonden kan worden, worden de gemeten parameters in eerste instantie opgeslagen op het apparaat, tot een succesvolle verbinding met de sever mogelijk is. Een groot voordeel van het draadloze vibratie monitoring systeem is dat er geen kabelproblemen kunnen ontstaan en dat het mogelijk is zelfs over langere perioden nauwkeurige metingenvan trillingen te documenteren. Mocht u vragen hebben over het draadloos monitoring systeem PCE-VMS 504, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze vibratiemeters en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504   Handleiding van het Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504  CE Certificaat van het Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504  Video van het Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504   Software van het Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504   Productblad van het Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504

Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504

- Draadloze communicatie via
  ZigBee 
- Zender IP 65 beschermd
- Een frequentie bereik tussen 5 Hz
  en 10 kHz - Temperatuur meting tot
  120 ° C
- Draadloos werkende
  piëzo-sensoren 

- Geheugen (ontvangststation) 128 MB
- Grote bereikspan 
- Lange levensduur
  van de batterij
- Uitbreidmogelijkheden op elk
  gewenst moment 
- Geen complexe
  bedrading nodig


Technische specificaties 

Communicatievorm

ZigBee (met PCE-VMS 501)
Ethernet, glasvezel kabel, draadloos (met server)

Frequentieband

2,4 GHz

Interface 

Ethernet 2.0 IEEE802.3, TCP/IP, 10/100baseT

Opslagcapaciteit 

128 MB

Voeding

220 VAC of POE

Werktemperatuur

-20 ... +50 °C

Afmetingen 

250 x 210 x 100 mm

Gewicht 

2400 g 


Technische specificaties: Zender PCE-VMS 501 van het draadloze vibratie monitoring systeem

Zendbereik 

max. 100 m in de industriële omgeving (130 m in het vrije veld)

Acceleratie regio 

tot 300 m/s²

Frequentiebereik 

5 Hz ... 10 kHz

Resonantiefrequentie 

16 kHz

Lineariteit

1 %

Kruisovergevoeligheid

≤5 %

Elektrische isolatie 

<108 Ω

Spanningslimiet 

1000 g

Meetparameters

Versnelling, snelheid, verplaatsing, temperatuur

Zendinterval 

min. 1 min per sensor 
1 sensor op een doos = 1 minuut, 
3 sensoren op een doos = 3 minuten

A/D conversie

24 Bit

Golfvorm meetafstand 

max. 512 kB

Frequentielijnen

800, 1600, 3200, 6400

Temperatuurmeetbereik

-20 ... +120 °C

Schroefdraad

6 mm 

Materiaal behuizing 

Onderkant 316 L roestrvrij staal 
Bovenkant aluminiumlegering

Voeding 

1 x 3,6 V Lithium batterij (ER 34335)

Levensduur batterij 

1 jaar, maar afhankelijk van het transmissie interval

Afmetingen

Hoogte: 80 mm
Diameter: 40 mm
Gewicht 217 g

Beschermingsklasse

IP 65

Werktemperatuur

-30 ... +70 °C
(Oppervlaktetemperatuur tot 125 °C)

Voeding 

1 x 3,6 V Lithium batterij (ER 34335)


Ontvangststation van het draadloze vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504

Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504


Het ontvangststation PCE-VMS 504 van het draadloze vibratie monitoring systeem vertegenwoordigt de interface tussen de machine gekoppelde vibratiesensoren PCE-VMS 501 en de-server geïnstalleerde analyse software MOS2000. Na ontvangst van de gegevens van de machine, verzendt het ontvangststation trilling-relevante gegevens via Ethernet aan de eigen server of naar een externe server. De voeding is 22V, mar kan ook over POE worden gerealiseerd. 


Trillingssensor van het draadloze vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504

Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504


De vibratie sensor van het draadloze vibratie monitoring systeem kan de verplaatings van trillingen, trillingssnelheid en trillingsacceleratie opnemen. Naast deze variabelen kunnen de oscillerende oppervlaktetemperaturen worden opgenomen tot 120 ° C. Dankzij beschermingsklasse IP 65 genereren de sensoren ook in vochtige en stoffige omgevingen, betrouwbare machine gegevens. De transducenten werken als trillingssensoren en zenders tegelijkertijd. Afhankelijk van de omgevingsomstandigheden kunnen afstanden tot 100 m of meer worden overbrugd. De voeding van de PCE-VMS 501 is via 3.6V batterij met een levensduur van meer dan een jaar (afhankelijk van het ingestelde transmissie-interval). De koppeling van de vibratie kan worden gevarieerd. De vibratie PCE-VMS 501 heeft een M6 schroefdraad in roestvrij staal. De schroefdraad van de sensor kan, bijvoorbeeld via een stelschroef, rechtstreeks verbonden worden met de trillingsbron. Ook kan de dit worden gerealiseerd door bijvoorbeeld een magnetische of kleefstof adapter. 


Toepassing van vibratie-analyse software MOS2000

Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504


Oscillatie en vibratie-analyse met de software MOS 2000 

Het draadloze vibratie monitoring systeem maakt gebruik van de vibratie analyse software MOS2000, met deze analytische software is het een krachtig instrument voor het beschikbaar maken van (Wälzlagerdiagnose) (rollingsdiagnose?) en algemene machine evaluaties beschikbaar gesteld door ISO10816. De software is een browser en kan worden geraadpleegd via webbrowsers. Dit geeft de mogelijkheid om over de hele wereld toegang tot de gegevens te hebben. Een grote verscheidenheid aan zakelijke locaties kan dus worden bewaakt worden en gecontroleerd. Hierdoor is een locale analist overbodig. 

Met de software kunnen gebruikersprofielen worden aangemaakt met verschillende gebruikersrechten, rapporten van verzamelde datasets kunnen worden gegenereerd, transmissie intervallen kunnen worden vastgelegd of een alarmdrempel voor grensmetingen van trillingsparameters kunnen worden gedefinieerd. Binnen de vibratie analyse software van de draadloze vibratie monitoring systeem kan bedrijfsinterne productie en de productie trouw in kaart gebracht worden zullen meetpunten toegewezen worden. De software-eigen meetpunten komen overeen met de fysieke trillingssensoren (PCE-VMS 501) op een machine of vergelijkbare trillingsbron. De meetpunten zijn te definiëren in termen van trillingverplaatsing, trillingssnelheid en trillingsacceleratie. Ook kan, voor ieder meetpunt van het frequentiebereik, worden ingesteld waarbinnen de trillingen worden geregistreerd. Elk meetpunt kan maximaal 3 trillingsniveau vertegenwoordigen. Om het beter te begrijpen wordt in het volgende gedeelte een voorbeeld weergegeven van hoe een meetpunt kan worden weergeven:Trillingssnelheid 

Een [mm / s] Frequentie bereik: f [10 Hz - 1 kHz] (parameter om het trillingsniveau volgens ISO 10816) 
Trillingsversnelling  Een [mm/s2] Frequentiebereik: f [10 Hz - 10 kHz] (Broadband onderzoek van het volledige gamma) 
Trillingsversnelling  Een [mm/s2] Frequentiebereik: f [2 Hz - 2000 Hz] (onderzoek van het lage frequentiebereik door middel van envelopanalyse voor de detectie van rolling (Wälzlager) of tandwielschade)


De dienovereenkomstig opgenomen trillingsniveaus worden via de trillingsopnemer via Zigbee verstuurd naar het ontvangststation (PCE-VMS 504) en permanent opgeslagen op de aangesloten databank. Binnen de software MOS2000 worden de overeenkomstige meetpunt zichtbaar en trillingen waarden volgens de configuratie zijn af te lezen, dit in bijna real time. De gegenereerde records worden als pure trilling waarden in het MOS 2000 opgeslagen. Met deze ruwe datasets kan vervolgens met de vibratieanalyse-software omvangrijke analyses gedaan worden.

Met de vibratie-analyse software MOS 2000 kan, dankzij het frequentie-selectieve proces, omvangrijke en diepgaande uitspraken gedaan worden met betrekking tot de individuele compontenten van de wentellagers. 
Veel vibratieanalyse apparaten verminderen de bewaarcondities en de potentiele slijtage van een machine-element met behulp van een pick-Resonazmethode gebaseerd op een enkele parameter zoals BCU, SPM, etc. en kan daarmee slechts een kwalitatief oordeel van goed of slecht geven. De beoordeling van de huidige mate van schade van een buitenring, binnenring, kooi of roller (Wälz) elementen is mogelijk met MOS 2000. Dankzij de uitvoering van de dragende database van de gewone aandelen producent, kan de theoretische schade frequenties van de wentellagers direct worden weergegeven in het frequentiespectrum en kan het worden vergeleken met de daadwerkelijk gemeten resonantiefrequenties. Parameters die door de MOS 2000 teruggegeven kunnen worden zijn bijvoorbeeld: tijd signaal, frequentie-analyse, waterval diagram, cepstrum, etc. enveloppenanlyse.


Tijd signaal
Het timing-signaal beschrijft de afbuiging (s [micron]), snelheid (v [mm / s]) en de versnelling (a [mm/s2] [g]) van een meetpunt naar zijn rustpositie tijd. De respectieve doorbuiging wordt bepaald door de amplitude, frequentie en fasehoek. Een klassiek voorbeeld hiervan is een harmonische sinusvormige oscillatie. In de praktijk kunnen over het tijdsignaal periodiciteiten herkend worden, maar aangezien het in de meeste gevallen om een vibratiemengsels gaat met fundamentele en diverse hogere frequentie componenten gaat, moet meestal het tijdsignaal verder geanalyseerd worden.

Frequentiespectrum 
Het frequentiespectrum resulteert uit de snelle Fourier transformatie van het tijdsignaal. Het FFT integraal ontleedt de temporele periodieke output swing in hun afzonderlijke harmonische inhoud en geeft de bijbehorende amplitudes van de frequentie. De breedte van de frequentie-as, en het daarmee meetbare frequentiebereik, strekt zich in theorie uit van 0 Hz tot de Nyquist frequentie, wat de helft is van het monsterfrequentie wat de vibratietransducturs correspondeert. Dat wil zeggen, om een frequentie van 10kHz te vertonen, moet het signaal minstens met 20kHz bemonsterd worden. De op die manier vastgestelde frequentie amplitudes geven dan conclusies over de defecte machine onderdelen.


Waterval diagram 
Het waterval diagram, ook wel een cascade diagram, illustreert het frequentiespectrum in een driedimensionale vorm. De z-as van de grafiek kunnen aanvullende bedrijfsparameters, zoals snelheid, prestaties of het tijdsduur worden weergegeven . Het vibratie monitoring systeem PCE VMS 504 visualiseert op de Z-as het tijdsverloop van de spectrale verdelingen van vibraties. Door deze drie-dimensionale weergave kunnen amplitude schommelingen of verschuivingen van frequentiebanden grafisch worden weergegeven. 


Cepstrum 
De Kepstrumanalyse is een diep diagnostisch hulpmiddel voor het detecteren van harmonische contexten in de spectrale verdeling van trillingen. Met de Kepstrumanalyse kunnen Quefrenzen worden bepaald. Quefrenzen zijn frequentie groepen die niet herkenbaar zijn in het pure spectrum. De Kepstrumanalyse is een beproefd instrument voor het onderzoeken van mechanismen, aangezien de tanden van de diverse assen en tandwielen, een sterke kinematische verbinding tussen de afzonderlijke componenten vormen. 


Envelop analyse 
Met de envelop analyse kunnen pulssequenties worden blootgelegd. Pulssequenties worden veroorzaakt door bijvoorbeeld gebrekkige rollingscomponenten (Wälzkörper) of versnellingen. In vergelijking met het totale vibratiepatroon in het frequentiespectrum van een machine, is de amplitude van deze pulssequenties relatief klein, en gaan ze verloren in het algemene geluidsniveau. U kunt alleen de natuurlijke frequenties van de opgewonden (angeregten) onderdelen zien. Om het daarvoor causale shockeffect zichtbaar te maken wordt het trillingssingaal middels een banddoorlaatfultering en piekwaarde rectificatie en een daaropvolgende FFT analyse, een envelop analyse. In de evaluatie van tandwielen en glijlagers speelt een envelop analyse dan ook een belangrijke rol, omdat met een evelop analyse shockeffecten kunnen worden blootgelegd die niet zichtbaar worden door een eenvoudig spectrale analyse van de trillingen.


Omvang van de levering:
1 x Wireless Vibration Monitoring System PCE-VMS 504 ontvangststation
1 x monitoring software, 1 x voedingskabel (1,5m), 1 x netwerk kabel (1,5m),
4 x muur schroeven, 1 x handleiding


Optionele accessoires voor het Draadloze vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504

PCE-VMS 501

Trillingen sensor, magnetische voet (Ø 20 mm), Antenne (L = 90 mm), inclusief batterij (levensduur 1 jaar)

PCE-VMS AD1

Adapter voor buizen (Ø 100 mm)

PCE-VMS AD5

Adapter voor buizen (Ø 500 mm)

SG-527 

Metaal lijm voor het bevestigen van de adapter

PCE-VMS AD10

Adapter voor buizen Ø 1000 mm)

PCE-VMS-PC 

Server Monitoring Software / beheren van databases (verplicht als er geen server wordt geleverd voor de klant)

PCE-VMS-CAL

Kalibratie Certificaat (traceerbaar 1-punts initiële kalibratie), per single-assige sensor

PCE-VMS-CAL2

Kalibratie Certificaat (traceerbaar 1-punts herijking), per single-assige sensor


Optionele diensten voor draadloze vibratie monitoring systeem

PCE-VMS-IB 

Ingebruikname van het systeem van toezicht

PCE-VMS-SV

Onderhoud bezoek ter plaatse

PCE-VMS-FW 

Monitoring onderhoud op afstand - Op afstand Deskop hook-up (voor de analyse van trilling of oscillatie telgegevens)

Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504 Van de Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Franse taaL, Hongaars Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Tsjechische taal
Bulgaars Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Poolse taal , Portugees Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Draadloos vibratie monitoring systeem PCE-VMS 504: dezelfde pagina in de Chineese taal.

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: