Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Decibelmeter PCE-318
decibelmeter met een bereik tussen 26 ... 130 dB (A) en een analoge uitgang / herijkbaar / klasse II (nauwkeurigheid ± 1,5 dB)

De decibelmeter PCE-318 bepaalt het volume vanaf een geluidsniveau van 26 dB (A). Daarom is deze decibelmeter ideaal voor het bepalen van minieme geluiden, zoals het geluid van de computerventilators. De decibelmeter klasse II met jumbo scherm is zeer geschikt voor metingen in verschillende omgevingen, op de werkplek, bij de controle van machines, enz. Dit apparaat is ontworpen volgens de IEC 651 type II en heeft een hoge nauwkeurigheid van ± 1,5 dB. Een ander groot voordeel van deze decibelmeter is zijn analoge uitgang voor de aansluiting van een externe datalogger voor langdurige registraties. Mocht u vragen hebben over de decibelmeter, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze decibelmeters en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Decibelmeter PCE-318   Gebruikershandleiding van de decibelmeter PCE-318 bekijken/afdrukken   CE Certificaat van de decibelmeter PCE-318   Video van de decibelmeter PCE-318   Software van de decibelmeter PCE-318   Productblad van de decibelmeter PCE-318

Decibelmeter PCE-318

De belangrijkste voordelen van de decibelmeter zijn:

- Meetbereik van 26 ... 130 dB
- Keuze uit 6 bereiken
- Analoge uitgang (AC & DC) / om te 
  gebruiken in combinatie met de  optionele
  datalogger (zie extra componenten)
- Geheugen voor 99 metingen die op 
  het scherm kunnen worden opgeroepen
- Frequentiebereik van 31,5 Hz tot 8 kHz

- Groot display met staafgrafiek
- Instelbaar meetbereik in de
  decibel meter: Low & High
- Frequentie waardering A en C
- Snelle en langzame tijdelijke waardering
- Min & Max hold-functie
- Statiefbevestiging
- Inclusief wind ruisonderdrukker

Technische specificaties van de decibelmeter

Meetbereik 26 ... 130 dB

In 6 bereiken:
26 ... 80 dB / 30 ... 90 dB / 40 ... 100 dB
50 ... 110 dB / 60 ... 120 dB / 70 ... 130 dB
Resolutie 0,1 dB
Nauwkeurigheid ± 1,5 dB ref. 94 dB voor 1 kHz
Frequentiebereik 31,5 Hz ... 8 kHz
Tijdelijke rating Fast & Slow (snel & langzaam)
Frequentie rating A en C
Geheugen 99 op het scherm terug te roepen waarden
Uitgang analoog, AC & DC
Bedrijfstemperatuur -10 ... +50 °C, minder dan 90% r.v.
Opslagtemperatuur -10 ... +60 °C, minder dan 75% r.v.
Voeding accublok 9 V (PP3)
Gewicht ca. 260 g
Afmetingen 264 x 68 x 27 mm
Normen IEC 651 type II (klasse II)

Inhoud van de zending van de decibelmeter
1 x decibelmeter PCE-318, 1 x windruis onderdrukker, 1 x kalibratie schroevendraaier, 1 x batterij, 1 x 3,5 mm jack aansluiting voor de analoge uitgang, 1 x draagtas en 1 x handleiding

Extra onderdelen
Akoestische kalibrator
Akoestische kalibrator voor regelmatige herkalibratie. De apparaten worden geleverd met fabrieksijking / de sensor van het apparaat lijdt in de loop van de tijd aan oscillaties / met de kalibrator kunt u de decibel meter zelf ijken en dusdanig optimale resultaten in uw metingen verkrijgen.

Akoestische kalibrator

ISO kalibratie certificaat
Voor bedrijven die het toestel in de groep van interne instrumenten op willen nemen of voor de jaarlijkse herkalibraties (in het geval ze de kalibrator niet gebruiken). De ISO-certificering is voorzien van een laboratorium kalibratie dat een document met alle meetwaarden bevat.

ISO kalibratie certificaat

Datalogger U12-006
Het apparaat kan op deze logger worden aangesloten voor langdurige metingen. De logger heeft 4 ingangen en een maximale geheugencapaciteit van 43.000 waarden. Als u vier apparaten tegelijk aansluit (bijvoorbeeld voor algemene metingen van een geluidsbron) heeft u ongeveer 10.750 waarden per kanaal. Om de datalogger in werking te stellen, moet u het software pakket en de overeenkomstige kabel kopen.

Datalogger U12-006

Netwerkcomponent
De voeding via een normale en permanente stroomvoorziening sluit foutieve metingen, als gevolg van de spanningsdaling van de batterij, uit. Als u langdurige metingen met de aangesloten datalogger gaat maken, adviseren wij het gebruik van de netwerkcomponent.

Netwerkcomponent

Statief
Lichtgewicht aluminium statief. Het is zeer nuttig, bijvoorbeeld om seriemetingen te verrichten en het verzekert reproduceerbare resultaten met de microfoon in een constante richting. Bovendien houdt de gebruiker zijn handen vrij, zodat hij ze kan gebruiken om waarden op te nemen of om andere taken uit te voeren.

Statief

Verlengkabel voor de microfoon
Lengte van 5 meter. Als de decibelmeter deze component bezit, kunt u de geluidsbron in machineonderdelen direct meten of voor de controle van de producten. Ook kunt u metingen verrichten en waarden aflezen op moeilijk toegankelijke plekken.

Verlengkabel microfoon

Naar decibelmeter PCE-318 Van decibelmeter PCE-318 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 120 00 03
Fax +31 (0)53 430 36 46

Deze site in het Duits Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Turkse taal, Tsjechisch Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Decibelmeter PCE-318: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: