| Contactloze
                 thermometer PCE-IR 100
                 (HACCP)Contactloze thermometer voor
                 contactloze metingen van levensmiddelen of voor het vaststellen
                 van de kerntemperatuur (m.b.v. een uitklapbare insteeksensor) /
                 de thermometer voldoet aan de HACCP-normen
 | 
             
               | De thermometer combineert snelheid, een handige bediening en precisie bij
                 contactloze metingen van oppervlaktetemperaturen met een
                 insteekthermometer voor voedsel om de kerntemperatuur te
                 bepalen. De contactloze thermometer PCE-IR 100 maakt een
                 snelle en nauwkeurige controle van de oppervlaktetemperatuur
                 mogelijk zonder besmettingsgevaar en biedt tevens de
                 mogelijkheid om ook de kerntemperatuur van levensmiddelen te
                 bepalen. De voedselthermometer geeft u op een snelle en
                 eenvoudige wijze een eerste beeld van de temperatuur, dit
                 gebeurt of via een contactloze meting, waarbij er geen gevaar
                 voor het onderzochte product bestaat, of via een contactmeting
                 m.b.v. een uitklapbare sensor die in het product gestoken
                 wordt. Deze thermometer biedt daarom zowel
                 levensmiddelenverwerkers, als medewerkers uit de dienstensector
                 en voedselinspecteurs een eenvoudige en doeltreffende methode
                 om vast stellen of de opgemeten voedseltemperatuur zich binnen
                 de HACCP-normen bevindt. De evaluatie wordt vergemakkelijkt
                 door de aanduiding van "zekere" en
                 "onzekere" temperatuurbereiken m.b.v. gekleurde LED's
                 aan de onderkant van het beeldscherm. Dit is HACCP op een
                 zichtbare manier. De contactloze thermometer PCE-IR 100 is
                 een ideale aanvulling op de al bestaande thermometers. Onder de
                 volgende link vindt u een algemeen beeld van onze producten en
                 zult u de thermometer vinden die het meest aan uw behoeften
                 voldoet. Mocht u vragen hebben over dit apparaat dan kunt u de
                 volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact
                 met ons op via het telefoonnummer  +31 (0)900 - 120 00
                 03.  Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze
                 thermometer en al onze andere producten op het gebied van meettechniek,
           weegtechniek en regeltechniek.
                | 
             
               |      
 | 
             
               | 
                 
                  | 
             
               | -
                   Temperatuurmeting met of zonder contact, inéén apparaat gecombineerd
 - Groot meetbereik
 - Geschikt voor gebruik in de voedselsector
 volgens HACCP-normen
 - Van te voren in te stellen emissiegraad
 - Korte reactietijd
 -
                   Data hold-functie (MIN / MAX)
 - Continumeting-functie
 | 
                   - ISO-kalibratie mogelijk (herleidbaar naar DKD).De apparaten worden gekalibreerd geleverd / u
 kunt op ieder moment een extra ISO-kalibratie
 laten uitvoeren met een
 ISO-laboratoriumcertificaat, of deze aanvragen
 wanneer u dat wenst)
 - Waterbestendige behuizing, eenvoudig en
 hygiënisch te reinigen (kan gewassen worden)
 | 
             
               | 
                      
                    Een voorbeeld van het gebruik van
                    de contactloze thermometer PCE-IR 100. | 
 Het makkelijk afleesbare
                 beeldscherm van de infrarode voedselthermometer toont zowel de
                 gekozen instelling als de actuele functie. Dankzij zijn
                 waterbestendige behuizing kan hij gewassen worden. | 
             
               | Meetfuncties De infrarode voedselthermometer
                combineert oppervlaktetemperatuurmeting (Scan) met
                kerntemperatuurmetingen in slechts één thermometer. Dit maakt
                het u aan de ene kant mogelijk om op een snelle manier een beeld
                te vormen van de temperatuursomstandigheden en aan de andere
                kant kunt u de infraroodmetingen verminderen, dankzij de
                metingen met de ingebouwde insteeksensor (proef).
 | 
             
               | Snelle aanduiding | 
             
               | De vastgestelde HACCP-normen
                garanderen een constante productkwaliteit, onder voorwaarde dat
                men oppast voor hygiënische risico's en die vermijdt. Producenten kunnen zich niet veroorloven levensmiddelen op de
                markt te brengen die niet volgens die normen worden geproduceerd
                of gecontroleerd. Hierbij is temperatuurcontrole en de
                verhouding temperatuur - tijd van belang, omdat die ervoor
                zorgen dat de producten niet worden blootgesteld aan hygiënische
                risico's. Dit is zeer interessant omdat de transportafstanden
                van levensmiddelen steeds groter worden. Maar ook de
                vermindering van conserveringsmiddelen voor lange houdbaarheid
                maakt alternatieve methoden een vereiste. Vaak gaat het hierbij
                om temperatuursbehandelingen als koelen of verwarmen.
 | 
                  De aanduidingen aan de bovenkant
                van het beeldscherm zullen u helpen:groen = zeker
 rood = attentie
 Het temperatuurbereik van de "attentie"-aanduiding
                beslaat die temperaturen waaraan bederfelijke waren maar slechts
                voor korte tijd mogen worden blootgesteld (4-60 ºC). De
                opgemeten temperatuur verschijnt op het beeldscherm.
 | 
             
               | Inspectie van de meetplek | 
             
               | 
                  | 
                  | 
             
               | De verlichting van het meetpunt
                tijdens de infrarode temperatuurmeting met de voedselthermometer
                PCE-IR 100 toont u met nauwkeurigheid het bereik van de
                thermometer op de oppervlakte van het op te meten voorwerp. Op
                deze wijze worden meetfouten vermeden. | 
             
               | Toepassingen /
                toepassingsgebieden | 
             
               | 
                  | 
                  | 
             
               | 
                  | 
                  | 
             
               | De infrarode voedselthermometer
                wordt in alle sectoren gebruikt die met levensmiddelen te maken
                hebben, zoals bij productie, vervaardiging, transport, opslag,
                uitstalling of bij vriesinstallaties. Catering bedrijven en
                restaurants weten de eigenschappen van de infrarode
                voedselthermometer te waarderen. | 
             
               | Technische
                specificaties | 
             
               | Contactloze
                infraroodmetingen |   | 
             
               | Temperatuurmeetbereik | - 33 ... + 220 °C | 
             
               | Resolutie | 0,2 °C | 
             
               | Nauwkeurigheid  | -30 ºC ... 0 °C:
                ±1 °C + 0,1/°C0 °C ... 65 °C: ±1 °C
 65 °C ... 200 °C: ±1,5 % van de meetwaarde
 | 
             
               | Reactietijd  | < 500 ms | 
             
               | Spectrale
                gevoeligheid | 8 ... 14 µm | 
             
               | Emissiegraad | afstelbaar in
                intervallen van 0,1 ... 1,0 | 
             
               | Meetpuntverhouding | 2,5 : 1 | 
             
               | Minimale
                meetpuntdiameter | 11,5 mm | 
             
               | Contactmeting
                (kerntemperatuur) |   | 
             
               | Temperatuurmeetbereik | - 55 ... + 330 °C | 
             
               | Resolutie  | 0,2 °C | 
             
               | Nauwkeurigheid  | onder -5 °C: ±1°Ctussen -5 °C en +65°C: ± 0,5 °C
 boven 65 °C: ±1,0 % van de meetwaarde
 | 
             
               | Reactietijd  | 7 - 8 s | 
             
               | Afmetingen van de
                sensor  | diameter: 3,2 mm /
                lengte: 150 mm | 
             
               | Sensortype  | thermo-element (K-type) | 
             
               | Algemene
                eigenschappen |   | 
             
               | Reproduceerbaarheid  | binnen de
                nauwkeurigheid van het apparaat | 
             
               | Functies  | Max / Min / Hold /
                Lock | 
             
               | Omgevingstemperatuur | 0 °C ... +50 °C | 
             
               | Afmetingen
                (inclusief batterij) | 190 mm x 22 mm x 38
                mm | 
             
               | Batterijvoeding | 2 x 1,5V AAA
                batterijen | 
             
               | Levensduur van de
                batterij  | minimaal 40 uur bij
                continugebruik | 
             
               | Meetpuntverlichting  | LED | 
             
               | Handhaving van de
                gegevens op het beeldscherm  | 15 s | 
             
               | Beeldscherm  | 4 digits | 
             
               | Beschermingsgraad  | IP 65
                (waterbestendig) | 
             
               | Inhoud van de zending | 
             
               | 1 x
                contactloze thermometer PCE-IR 100, 1 x batterij, 1 x
                koffer en gebruiksaanwijzing. | 
             
               | Optionele producten | 
             
               | - ISO-kalibratiecertificaat Het ISO-certificaat certificeert de meetwaarden van de
                contactloze thermometer PCE-IR 100 volgens de landelijke normen. Dit
                certificaat omslaat slechts één van de twee
                temperatuurmeetwijzen van de thermometer (infrarood of sensor).
                Wie beide methoden nodig heeft, moet twee certificaten
                aanvragen.
 |  | 
             
               |  |  | 
             
               | Hier vindt u het complete overzicht van alle
                meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux | 
             
               | Contact PCE Benelux
 Institutenweg 15
 7521 PH Enschede
 Tel. +31 (0)900 120 00 03
 Fax +31 (0)53 430 36 46
 | 
             
               | Deze site in het Duits
                       ,
                     Spaans  ,
                     Italiaans  ,
                     Engels  ,
                     Russisch  ,
                     Kroatisch  ,
                     Frans  ,
                     Hongaars  ,
                     Turks  ,
                     Tsjechisch  ,
                     Bulgaars  , Pools  ,
                     Portugees  ,
                     Chinees   |