Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Colorimeter PCE-CSM 2 & PCE-CSM 4
Colorimeter voor kwaliteitscontrole / pc software meegeleverd / Li-ion batterij / zwarte-en-witte-kalibratie mogelijk / meetmodus voor verschillende parameters / kleuremeting voor zwart, wit, rood, groen, geel en blauw 

Colorimeters zijn veelzijdige apparaten. Ze meten kleurenspectra op een verscheidenheid van objecten. Licht bestaat uit een groot spectrum van kleuren en is niet slechts wit, zwart of blauw. Een lichtbron verlicht eerst het object. Het object absorbeert een zekere hoeveelheid licht en weerkaatst de rest. Een sensor meet dan het weerkaatsende deel van het spectrum en berekent de kleur. De Colorimeter wordt vooral veel toegepast in de industrie bij kwaliteitsmetingen. Speciaal bij firma’s waarbij kleuren een belangrijke rol spelen, wordt de Colorimeter van de CSM-serie toegepast. Of het nu in de tandtechniek, schildersondernemingen, of in de productie van plastic zakken is, de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 zijn ideale producten voor kwaliteitsborging en bieden maximale betrouwbaarheid als het gaat om het voldoen aan de hoge optische eisen. 

De Colorimeters hebben een ergonomisch design en een gebruiksvriendelijke interface. De verschillen tussen de twee Colorimeters zijn de grootte van de meetspleet. Door dit onderscheid zijn de apparaten voor verschillende toepassingen. De kleurruimten die de PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 bieden zijn CIEL*a*b*x*h, CIEL a*b* en CIEXYZ. De Colorimeters kunnen daardoor ingezet worden bij professioneel gebruik of in de industrie. Een ander voordeel van de Colorimeter is dat de Colorimeter van de CSM-serie een verticale oriëntatie heeft. Daardoor wordt niet het volledige meetapparaat gericht op het object, maar alleen de apparatuur met de sensor. Dit maakt het mogelijk een meting van natte materialen, textiel of voedsel te doen. Daarom kan Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 optimaal gebruikt worden bij metingen van bijvoorbeeld vlees, bananen of tomaten. Door de meegeleverde software is het mogelijk de data van de Colorimeter op een computer of laptop, voor maximaal overzicht uit te lezen. 

Mocht u vragen hebben over de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer
+31 (0)900 - 120 00 03 Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze colorimeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4   Handleiding van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4  CE Certificaat van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4  Video van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4   Software van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4  Productblad van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 

PCE-CSM 2 en 4

- Oplaadbare Lithium-ion batterij
- Automatische wit-zwart kalibratie
- Stabiele prestaties
- Speciaal voor voedselverwerkende industrie 

- Meting van verschillende kleuren
- Toepassing op vele oppervlakken
- Eenvoudig gebruikersinterface
- Meegeleverde software

Technische specificaties van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4

Meetopeningen

Ø8 mm (PCE-CSM 2), Ø20 mm (PCE-CSM 4)

Sensor

Silicium fotodiode

Kleurruimten

CIEL*a*b*C*h
CIEL a* b*
CIEXYZ

Formule voor de kleur ongelijkheid

ΔE*ab
ΔL*ab
ΔE*C*H

Lichtbron

D65

Type lichtbron

LED 

Geheugen

100 Standaard, 20000 monsters

Fout tussen verschillende middelen

≤0,50ΔE*ab

Herhaalbaarheid

Gemiddeld 30 metingen met een standaard witte plaat

Standaarddeviatie

Binnen ΔE*ab 0.08

Gewicht

500 g

Afmetingen

205 x 67 x 80 mm

Voeding

Oplaadbare Lithium-Ionen batterijen
3,7 V bij 3200 mAh

Oplaadtijd

8 uur

Batterij levensduur

ca. 5000 metingen

Levenstijd van de lamp

5 jaar, meer dan 1,6 miljoen metingen

Temperatuurbereik

0 ... +40 °C

Relatieve vochtigheid

0 ... 85 %, niet condenserend

De L*a*b*-kleurruimte


Hier ziet u de kleurruimte L*a*b. Deze kleurruimten omvat alle waarneembare kleuren. L=100 is wit en L = 0 is zwart. “a+” en “a” of “b+” en “b” staan voor tegenstaande kleuren rood en groen, of geel en blauw. 

Meer afbeeldingen van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4

Hier kunt u de aansluitingen zien van de PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4. Ten eerste bezit de Colorimeter een aansluiting voor de AC-adapter om de Lithium-ion batterijen (zie links) op te laden. Ten tweede kan de Colorimeter aangesloten worden aan de PC met een USB-RS232 interface om de data over te zetten op een pc en te bewerken met de meegeleverde software.


Hier ziet u het belangrijkste verschil tussen de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de grootte van de meetopeningen. Bij de PCE-CSM 4 bedraagt de grootte van de meetopening 20mm (links). Bij de PCE-CSM 2 heeft de meetopening een grootte van 8mm (rechts). Met de Colorimeter PCE-CSM 2 is het ook mogelijk kleinere oppervlakten te meten, wat bijvoorbeeld bij voedingsmiddelen handig kan zijn.

Voorbeelden: Colorimeter PCE-CSM 2 en PCE-CSM 4

Hier kunt u het hoofdmenu van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 zien. Vanuit hier kunnen alle instellingen van het apparaat gedaan worden. Onder andere de basisinstellingen van de tijd, taal, datum en ook opname-instellingen en de instellingen van de kleurruimten die het apparaat kan tonen.

Hier ziet u het gebruikersinterface bij de PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 bij een standaardmeting. Dit scherm verschijnt wanneer het apparaat gestart wordt. Het meetinstrument is direct bruikbaar en zodoende direct klaar voor een meting. De Colorimeters geven niet alleen de individuele waarden van de parameters, maar bieden ook een kleurmeting en visuele meting zoals te zien is op de afbeelding.

Na een meting is het mogelijk met behulp van de enter toets een voorbeeld van de meting te verkrijgen. Hier worden de parameters gedetailleerd weergegeven en ook gevisualiseerd door twee grafieken voor kleuren en voor zwart-wit. De Colorimeters PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 bieden zo ook voor elk type meting een nauwkeurigheid van resultaten.Ook voor de industriële gebruiken kan de colorimeter van pas komen. Bijvoorbeeld, in de verfwinkels van autofabrikanten is een kwaliteitsgarantie van de colorimeter niet weg te denken.

De Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 worden gebruikt in een breed scala van bedrijven en zorgen voor een nauwkeurige en eenvoudige toepassing om de kwaliteit van de producten te garanderen.

Omvang levering van de Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4

1x Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4
1x USB-kabel
1x draagtas
1x batterij
1x AC-adapter
1x Armband
1x Kalibratie instructies
1x PC-software
1x handleiding

Naar Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 Van Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4  naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Brookhuis
Contact
PCE Brookhuis
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4:  dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Poolse taal , Portugees Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Colorimeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4: dezelfde pagina in de Chinese taal.

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: