Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Akoestische dosimeter dBadge CEL-350
akoestische dosimeter met intern geheugen / interface kabel en compleet softwarepakket veelvoudige functies (LAF, Leq, ...) / solide en compact ontwerp / geïntegreerde display en visueel alarm

De akoestische dosimeter dBadge CEL-350 is ideaal voor het meten van de persoonlijke blootstelling aan geluid op de werkplek. Dankzij de nieuwste digitale technologie, voldoet de akoestische dosimeter van de serie dBadge CEL-350 aan de meest veeleisende normen op het gebied van akoestische dosimeters. In tegenstelling tot de conventionele dosimeters, heeft de dBadge geen microfoonkabel en weegt slechts 68 g. De akoestische dosimeter dBadge CEL-350 vereist voor zijn gebruik geen externe apparatuur. Hij wordt met slechts twee toetsen aan de zijkant van het instrument, bediend. Alle akoestische parameters van de werkomgeving worden opgeslagen, om later op een PC te worden gedownload. Hij hoeft niet vooraf te worden geconfigureerd, zodat er geen kans is op fouten in de meting. De levensduur van de batterijen en de geheugencapaciteit zijn voldoende om vele opeenvolgende metingen uit te voeren, zonder de batterijen op te hoeven laden of de gegevens te downloaden. De NiMH-batterij wordt in 90 minuten volledig opgeladen. De akoestische dosimeter dBadge CEL-350 heeft vele plaatsingsmogelijkheden voor alle soorten werkzaamheden, zodat de gebruiker hem comfortabel en discreet bij zich kan dragen. Mocht u vragen hebben over de akoestische dosimeter, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze akoestische dosimeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Akoestische dosimeter dBadge CEL-350   Gebruikershandleiding van de Akoestische dosimeter dBadge CEL-350 bekijken/afdrukken   CE certificaat van de Akoestische dosimeter dBadge CEL-350   Video van de Akoestische dosimeter dBadge CEL-350   Software van de Akoestische dosimeter dBadge CEL-350   Productblad van de Akoestische dosimeter dBadge CEL-350

Akoestische dosimeter dBadge CEL-350

- Solide en compact ontwerp
- Weegt slechts 68 g
- Zonder microfoonkabel
- Meet en registreert alle akoestische 
  parametersvan de werkomgeving
- Levensduur van de batterij: 32 uur, volledige 
  oplading in 90 minuten
- Compleet softwarepakket

- Geïntegreerde display en visueel alarm
- Eenvoudige autokalibratiefunctie
- Meting van de persoonlijke blootstelling aan 
  geluid
- Evaluatie en geluidshindercontrole op de 
  werkplaats
- Garandeert de naleving van de wetgeving betr. 
  lawaai op de werkplaats

Geïntegreerde display

De akoestische dosimeter dBadge CEL-350 is de eerste compacte akoestische dosimeter ontworpen met scherm. Het interne scherm vereenvoudigt de kalibratie, geeft informatie over de status en toont belangrijke meetgegevens. De akoestische dosimeter dBadge CEL-350 is voorzien van een energiemeter om de batterij- en geheugenstatus aan te geven. Zodoende bent u ervan verzekerd dat de display de batterij- en geheugenstatus aangeeft. Een ander kenmerk van de akoestische dosimeter dBadge CEL-350 is de alarmfunctie. De uiterst heldere LED van de dBadge geeft een visuele indicatie wanneer de blootstelling aan lawaai boven het actieniveau komt door te knipperen. Deze actiedrempels kunnen worden ingesteld door middel van de software dB35 en onmiddellijk controleren of er controlemetingen verricht moeten worden of dat auditieve bescherming noodzakelijk is. Het alarm kan met behulp van de toetsen op het toetsenbord van de CEL-350 aan-of uitgezet worden. Behalve de akoestische parameters, worden ook de historische ruiswaarden in de tijd geregistreerd in waarden van1 minuut, voor latere analyse van de blootstelling aan lawaai. Deze gegevens kunnen door middel van de software worden bekeken en geanalyseerd.

- Het scherm toont de status en meetgegevens
- Unieke LED voor de alarmfunctie
- Visualisatie van de status van de batterij en het
  geheugen
- Registratie van de piekniveaus en gemiddelde
  waarden afgerond op 1 minuut

Eenvoudige bediening met 2 toetsen

- Exclusieve auto-kalibratie functie
- Toetsenbord en scherm kunnen worden 
  geblokkeerd
- Makkelijk aan de schouder van een werknemer
  te dragen

De akoestische dosimeter dBadge CEL-350 is snel en gemakkelijk te gebruiken. Na hem in te schakelen, plaatst u de kalibrator op de microfoon en de dBadge CEL-350 zal zich automatisch kalibreren en de kalibratiegegevens en de tijd opslaan, waardoor de juistheid en de geldigheid van de resultaten wordt gegarandeerd. Het ontwerp van het windscherm zorgt voor een nauwkeurige meting in een stoffige omgeving en voorkomt dat de luchtbeweging de meting beïnvloedt. De akoestische dosimeter dBadge CEL-350 kan worden gestart en het toetsenbord geblokkeerd, voordat hij aan de gebruiker wordt overhandigd. De meting kan worden gestart binnen enkele seconden na het inschakelen van het instrument. Na het beëindigen van de meting, verwijdert u eenvoudig de dBadge. De gegevens kunnen makkelijk op het grafische scherm worden bekeken om de geldigheid van de meetgegevens te controleren. Er kunnen opeenvolgende metingen worden gemaakt zonder de batterij op te moeten laden of de gegevens van de dBadge CEL-350 te downloaden.

Uitgebreid management software

- Hij bewaart de resultaten in een eenvoudige database met boomstructuur, per gebruiker, plaats, 
  procede, enz.
- Een automatische kleurcode geeft aan of de actiegeluidsniveaus zijn overschreden
- Grafisch display en geluid analyse met behulp van historische gegevens
- Automatisch productie van rapporten
- De gegevens kunnen eenvoudig naar andere applicaties worden geëxporteerd.

De dBadge download de gegevens automatisch door middel van de software op een PC , door envoudigweg de dBadge naast de infrarood kabel te plaatsen. Als ze eenmaal gedownload zijn, kunnen de gegevens onder de gebruikersnaam, plaats of procede worden opgeslagen in een database betr. blootstelling aan lawaai.

U kunt gebruik maken van een automatisch kleurcoderings-systeem om de desbetreffende gebruikers die aan specifieke actiegeluidsniveaus blootgesteld staan te markeren. De gegevens over de periode van blootstelling aan geluid worden grafisch weergegeven en kunnen worden geanalyseerd om te controleren wanneer het hoogste niveau van blootstelling aan lawaai plaats vindt. De gegevens kunnen worden weergegeven op basis van verschillende meet-protocollen zoals ISO (Europa) of OSHA (USA). Toch kunnen de data ook specifiek, volgens de eisen van de technicus, worden weergegeven. In grotere organisaties, kunnen de gegevens met collega's overal ter wereld worden gedeeld, via het interne import en export hulpprogramma. Het omvat ook de mogelijkheid om een back-up van de database te maken, waarin gegevens in een veilige eenheid binnen het bedrijf kunnen worden opgeslagen, om het verlies van waardevolle gegevens te voorkomen.

De rapport sjablonen die met de software worden meegeleverd, kunnen door de technicus worden gewijzigd en opgeslagen, zodat de rapporten op de snelste en eenvoudigste manier kunnen worden gegenereerd. De rapporten kunnen een samenvatting maken van de gewenste waarden met de chronologische tijd geschiedenis samen met de geregistreerde geluidsniveaus tijdens die dag en alle informatie over de werkdag van de gebruiker toevoegen. Dit hulpprogramma zorgt ervoor dat de blootstellingswaarden nauwkeurig worden gepresenteerd, zonder de gegevens naar een andere software voor rapportage-doeleinden te moeten kopiëren.

Technische specificaties 

Lineair bereik

65,0 ... 140,3 dB RMS

Piek meetbereik

95,0 ... 143,3 dB Piek

RMS frequentie weging

A

Peak frequentie weging

C, A, Z (Linear)

Tijd weging

langzaam, snel en impuls

Amplitude weging

Q=3 & Q=5

Selecteerbare drempel

2 (70 ... 90 dB) in stappen van 1 dB

Selecteerbaar criterium

1 (70 ... 90 dB) in stappen van 1 dB

Geheugencapaciteit

64 kB (180 uren meting)

Standaard modi

ISO of OSHA

Kalibratie informatie

datum, tijd en kalibratie niveau

Veiligheid

toetsenbord vergrendeling

Voeding

interne NiMH-batterij

Autonomie

32 uur continu 

Afmeting in mm

72 x 47 x 52 (2,8 x 1,8 x 2,0)
inclusief windbescherming

Gewicht

68 g

Geheugen

niet vluchtig, opslag 10 jaar

Scherm

Grafisch LCD 96 x 26 pixels

Aansluiting op PC

IR-kabel (meegeleverd)

Toepasselijke regelgeving

Persoonlijke dosismeter voor blootstelling aan lawaai: IEC 61252:2002
Persoonlijke akoestische dosimeters: ANSI S1.25: 1991

Toepasselijke regelgeving

ISO

Laeq, LCpeak, LAEP,d, Pa² uren% geprojecteerde dosis (Q = 3)

OSHA

LAavg, (Q=5), LZpeak, LASmax, % geprojecteerde dosis (Q=5), TWA% geprojecteerde dosis (Q = 3)

Algemeen (via dB35)

LAFmax, LAFmin, LASminLAleq, LALmax, LAlmin, LApeak

Chronologische geschiedenis

LAleq, LZpeak, LCpeak, LAavg (Q=5) opgeslagen als waarden na 1 minuut

Omgevingsomstandigheden

In rust

Temperatuur: -10 ... +50 °C,relatieve vochtigheid: 30% ... 95% r.v.
(Geen condensatie)

In bedrijf

temperatuur: 0 ... +40 °C

Intelligent oplaadsysteem

Door de technologie die in de constructie van de batterij is gebruikt en de intelligente oplaadmethode hoeft de akoestische dosimeter dBadge CEL-350 niet continu opgeladen te zijn. De 3-weg standaard oplader kan worden gebruikt om meerdere dBadge eenheden te beheren. Wanneer de dBadge in de oplader wordt geplaatst, toont hij de oplaadstatus en de beschikbare autonomie, in uren, die de batterijen met de huidige belasting kunnen bieden. Indien volledig opgeladen, gaat de blauwe LED, aan de voorkant van de dBadge, branden. De akoestische dosimeter hoeft niet volledig opgeladen te zijn om gebruikt te worden. Een oplading van 30 minuten geeft een autonomie van meer dan 8 uur, genoeg voor een normale werkdag. U heeft een 3-weg oplader nodig.

- Een volledig opgeladen accu levert de dBadge 
  een autonomie van 32 uur.
- Volledig opgeladen in 90 minuten
- Laders onderling verbindbaar
- Uitbreidingsset oplader om maximum 12 
  dBadge units te voeden
- Visualisatie van de oplaadprocedure

Inhoud van de doos

Akoestische dosimeter dBadge CEL-350/K1 bestaande uit:
1 x akoestische dosimeter dBadge CEL-350, 1 x akoestische kalibrator , 1 x draagtas, 1 x download kabel, 1 x software, 1 x bevestigingsset met krokodillenklemmen, 1 x montageset met steunklemmen, 1 x schroevendraaier voor montage clips, 1 x 3-weg oplader, 1 x kalibratie certificaat voor de dosimeter en kalibrator, 1 x gebruiksaanwijzingen

Akoestische dosimeter dBadg CEL-350/K3 bestaande uit:
3 x akoestische dosimeters dBadge CEL-350, 1 x akoestische kalibrator, 1 x draagtas, 1 x download kabel, 1 x software, 1 x bevestigingsset met krokodillenklemmen, 1 x montageset met steunklemmen, 1 x schroevendraaier om bevestigingsklemmen te veranderen, 1 x 3-weg oplader, 1 x kalibratiecertificaat voor dosimeters en kalibrator, 1 x gebruiksaanwijzingen
Extra

- ISO 9000 kalibratiecertificaat
Naar de akoestische dosimeter dBadge CEL-350 Van Akoestische dosimeter dBadge CEL-350 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Capitool 26
7521 PL Enschede
Tel. +31 (0)900 120 00 03
Fax +31 (0)53 430 36 46

Deze site in het Duits Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Turkse taal, Tsjechisch Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Akoestische dosimeter dBadge CEL-350: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: