Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310  
Het meten van de geleidbaarheid en zoutgehalte in de aarde, in de grond of in oplossing 

De Geleidbaarheidsmeter is bijzonder geschikt voor het bepalen van de totale mineralisatie van de aarde en de bodem. Zo win je met deze Geleidbaarheidsmeter informatie die van belang is bij de beoordeling van de kwaliteit van de bodem en het gebruik van kunstmest. Het totale aantal parameters van geleidbaarheid geeft informatie over de aanwezigheid van mineralen in de grond. De hoeveelheid u. en soorten van mineralisaties geeft informatie over de effectiviteit van de groei. Mineralen-deficiëntie leidt altijd tot een beschadiging van planten. Met betrekking tot de bewatering is nauwkeurige kennis van de geleidbaarheid van het water een belangrijke factor in de landbouw. Een permanente controle middels de Aarde – Geleidbaarheidsmeter is ook een groot pluspunt. De definitie van geleidbaarheid voor water en waterige oplossingen ziet u wanneer u op de volgende link klinkt (definitie van de geleidbaarheid van water).  Mocht u vragen hebben over de Aarde - geleidbaarsmeter HI 993310, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze geleidbaarheidsmeters en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310   Gebruikshandleiding van de Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310    CE Certificaat van de Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310    Video van de Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310    Software van de Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310    Productblad van de Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310

De Geleidbaarheidsmeter biedt naast de twee sensoren voor aarde u. en vloeistoffen ook twee meetbereiken voor zoutgehalte en geleidbaarheid. Er gaat een alarm af wanneer de hoeveelheid voedingsstoffen (stikstof of kalium) in de grond onvoldoende is of wanneer de grond te droog is. In dit geval moet er gedeminiraliseerd water toegevoegd worden u. en dan als bodemoplossing gemeten worden. (zie de beschrijving voor bodemoplossing hieronder).
- Voor gebruik in de landbouw, in de kas en
  geotechniek
- 2 sensoren inclusief (bodem en waterige
  oplossingen)

Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310

Bodemoplossing

Temperatuurmeting met de Aarde-Geleidbaarsheidmeter HI 993310 

Als u met het directe gebruik van de elektrode geen goede meting krijgt, bijvoorbeeld doordat de grond te droog is, moet u een bodemoplossing gebruiken en deze dan met de Geleidbaarheidsmeter controleren. Uit de volgende informatie kan geen garantie gegeven worden of aansprakelijkheidsclaims gemaakt worden. 
Zeef met 4mm maaswijdte, magnetische roerstaafjes, hersluitbare fles (glas of kunststof, 1,5 – 2 liter), lepel, droge lucht (fijn korrelig) bodemmonster uit verschillende representatieve gebieden, vreemde voorwerpen (stenen en wortels) verwijderen. 

Bodem met de handen licht losmaken en zeven. 100gram van de bodem verwijderen en in de fles doen. Vul nu de fles met 1 liter gedestileerd water en sluit deze. Schudden of roeren (met behulp van de magnetische roerstaaf) voor ongeveer 10 minuten. Wacht ongeveer 5 minuten zodat de stoffen zich kunnen vastzetten of gaan drijven (afhankelijk van het substraat). Meet de geleidbaarheid in de supernatant fase van de vloeistof (de vreemde deeltjes zullen zich nu afscheiden). Als de vaste stoffen drijven op het oppervlakte als gevolg van lagere dichtheid, schep je die voor de meting eraf.

Technische specificaties voor de Aarde - Geleidbaarheidsmeter HI 993310 

Meetbereik

0,0 ...19,99 mS/cm;  0,0 ... 1,0 g/l

Resolutie

0,01 mS/cm; 0,1 g/l

Nauwkeurigheid

±2 % van het meetbereik

Kalibratie

1 punt, handmatig, met trimmer

Temperatuurcompensatie 

automatisch van 0...50 °C

Elektrode

Amperometrische stalen sensor met 1 m kabel

Stroomvoorziening

1 x 9 V blokbatterij (100 h)

Omgevingscondities 

0...50 °C 95 % RV.

Afmetingen 

185 x 82 x 45 mm

Gewicht 

355 g

Omvang van de levering 
1x Aarde – Geleidbaarheidsmeter HI 993310, 1x geleidbaarheidssensor voor aardbodem (insteeksensor), 1x geleidbaarheidssensor voor vloeistoffen, 1x 9V batterij, handleiding

Optioneel
- Kalibratie oplossing
- Transportkoffer
- Vervanging geleidbaarheidssensor

Naar Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310 Van Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 120 00 03
Fax +31 (0)53 430 36 46

Deze site in het Duits ATC Geleidbaarheidsmeter HI 9835 : dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310 : dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310 : dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310 : dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310 : dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310 : dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Aarde-Geleidbaarheidsmeter HI 993310: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: