PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

Adverteren        

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Klik hier voor alle meetomvormers / transmitters voor fysische eenheden in onze shop!

Klik hier voor alle meetomvormers / transmitters voor fysische eenheden in onze shop!

Klik hier voor alle meetomvormers / transmitters voor fysische eenheden in onze shop!

Meetomvormers / Transmitters voor fysische eenheden

Transmitters zijn delen van een meetketen, die een fysische grootheid omzetten in een elektrisch signaal. Transmitters zijn voornamelijk Meetomvormers / transmitters voor fysische eenheden noodzakelijk om fysische groottes voor elektronische meetinstrument detecteerbaar te maken. Meestal worden deze grootheden, bijvoorbeeld temperatuur, druk, luchtvochtigheid, geluidsdruk of licht, in een analoog standaardsignaal (bijvoorbeeld 4 – 20 mA) omgezet. De voordelen van een omvorming zijn niet enkel de flexibiliteit, aangezien veel meetinstrumenten de verwerking van standaardsignalen ondersteunen, maar ook het feit dat de gemeten waarden over een lange afstand verstuurd kunnen worden. Als een transmitter ingezet wordt, moet de respectievelijke evaluatie van alleen het meetbereik worden weergegeven en op basis hiervan kunnen dan de elektrische signalen van de fysische grootheden berekend worden. Bovendien bieden sommige transmitters een galvanische scheiding tussen het in- en uitgangssignaal. In ons assortiment vindt u omvormers voor verschillende grootheden. De uitgangssignalen zijn ofwel vooraf gedefinieerd ofwel geselecteerd door middel van jumpers (schakelaars). Mocht u nog vragen hebben over meetomvormers / transmitters voor fysische eenheden, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0)53 - 737 01 92 of middels het contactformulier. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze meetomvormers / transmitters voor fysische eenheden en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

U kunt de technische gegevens van de meetomvormers / transmitters voor fysische eenheden opvragen door op een van de onderstaande links te klikken:

Druk

Druk

Stroming

Stroming 

Afstand

Afstand 

Vochtigheid


Vocht

Gas


Gas 

Vermogen

Vermogen

Licht

 


Licht 

pH transmitters

pH 

Redox

Redox 

Geluid

 

Geluid 

Spanning

Spanning 

Stroom

Stroom 

Temperatuur

 

Temperatuur 

Universeel

Universeel

Vibratie/ trillingen

Vibratie / Trillingen 

Voor een complete meet- en regelingsweergave, is er naast een transmitter nog meer apparatuur benodigd. Ook deze instrumenten zijn in ons uitgebreide assortiment te vinden. 
Om naar één van deze categorieën te gaan, klikt u hieronder dan op de juiste afbeelding.

Sensor Meetomvormer Beeldscherm Stuuring

Transmitters zijn een integraal onderdeel van de moderne technologie en zijn niet meer weg te denken uit de automatisering. Zodra fysische grootheden worden geregistreerd en weergegeven, opgeslagen of voor de controle van processen gebruikt worden, zijn transmitters vaak essentiële componenten. De reden hiervoor is deels te wijten aan het feit dat tegenwoordig veel verschillende groottes moeten worden vastgelegd. Naast de zeer bekende variabelen zoals temperatuur en druk, zijn vaak ook andere parameters belangrijk; denk hierbij bijvoorbeeld aan vochtigheid, de concentratie van gas of de stroming. Om één van deze waarden in een elektronisch leesbaar signaal om te zetten, zijn transmitters dus van belang. Om hierin zeer flexibel te zijn, zijn in de industrie vastgestelde normsignalen opgesteld die door veel verschillende meter gelezen kunnen worden.

Hier ziet u de functie van de meetomvormers:
Functie van de meetomvormer/ transmitter

Het gebruik van analoge normsignalen staat u toe om op dezelfde analoge ingang als van een beeldscherm, een transmitter voor alle groottes aan te sluiten. Het display moet enkel geschaald worden. Dat wil zeggen, het moet zo ingedeeld worden dat de waarde van de meetomvormer uitgegeven elektrische grootte, overeenkomt met de werkelijke grootte. De volgende afbeelding toont de indeling van een 4-20 mA uitgangssignaal met een temperatuurbereik van 0-100 °C. 

Diagram van de meetomvormer/ transmitter

Sommige transmitters ondersteunen een flexibele schaalvergroting. Zo kan de gebruiker het gewenste meetbereik instellen, wat vaak afhankelijk is van de toepassing. Naast het flexibele gebruik heeft het normsignaal 4-20 mA ook nog andere voordelen. Ten eerste kunnen de verbonden kabels zeer lang zijn. Bovendien kunnen meerdere evaluatie-eenheden in een lus gekoppeld worden, zodat het van de transmitter komende stroomsignaal op verschillende locaties gebruikt kan worden. Dus zelfs bij de laagste meetwaarden kan er altijd nog een stroom van 4 mA vloeien, die als stroomtoevoer naar de sensoren dient. Stromingen onder de 4 mA tonen wederom de verwerkingseenheid weer, wanneer er iets niet in orde is. Om de actuele meetwaarden ook direct af te kunnen lezen, zijn de transmitters met een display uitgerust. Bovendien bezitten sommige modellen over een relais, die bij het overschrijden van de grenswaarden aangesproken wordt.

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / regeltechniek / transmitters voor fysische eenheden
In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: