PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

   

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Ultrasone reinigers

Klik hier voor de ultrasone reinigers in onze online shopOns assortiment bestaat uit een breed scala van ultrasone reinigers. De ultrasone reinigers zijn onder meer geschikt voor gebruik in het laboratorium, voor het reinigen van bestek en gereedschappen of voor het reinigen van machine onderdelen en platen. Reiniging met een ultrasone reiniger is uitgegroeid tot een ideaal alternatief voor het schoonmaken met de hand met vaak agressieve oplosmiddelen. Dankzij de verbeterde techniek van de ultrasone reiniger is het apparaat niet langer alleen voorbehouden aan professionals. De ervaring leert dat de reiniger zich snel terug verdient in de praktijk. Reinigen met de ultrasone reiniger zorgt voor de meest grondige en schoonste reiniging van diverse soorten materialen en voorwerpen. De werking van de ultrasone reiniger wordt bereikt door hoogfrequente trillingen in het water. Zelfs de kleinste vuildeeltjes, ook op moeilijk bereikbare plaatsen, worden grondig verwijderd. Deze grondige en daardoor besparende procedure met de ultrasone reiniger heeft zich al jaren bewezen in de industrie, in elk modern laboratorium, op de werkplaats of bij particuliere huishoudens. Ultrasone reinigers zijn overal verkrijgbaar en zijn ideaal voor het reinigen van laboratorium apparatuur, allerlei instrumenten, brillen, delen van een gehoorapparaat, kunstgebit en meer. Met de ultrasone reiniger kunt u een complete reiniging in een paar minuten bereiken. 

Mocht u nog vragen hebben over ultrasone reinigers dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0) 53 737 01 92. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze ultrasone reinigers en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

WIJ HEBBEN DE ULTRASONE REINIGERS RECENTELIJK UIT ONS ASSORTIMENT GEHAALD

ONZE EXCUSES VOOR HET ONGEMAK

Aanvullende informatie over de ultrasone reiniger

Ultrasone reiniger Met Ultrasoon worden trillingen bij frequenties boven het hoorbare bereik (boven 20 kHz) uitgezonden. In vloeistoffen leidt de ultrasoon tot de vorming van microscopisch kleine vacuŁm bellen die imploderen en daarmee krachtige drukgolven genereren. Daarbij treden extreem hoge krachten op die leiden tot de vorming van micro-schokgolven en micro-stromen. Er ontstaan in korte tijd vloeistofstromingen met snelheden tot 400 km / u. Dit fysieke proces wordt cavitatie genoemd, cavitatie veroorzaakt een zachte en grondige reiniging op alle plaatsen die worden bereikt door de reinigingsvloeistof.Een effectieve reiniging wordt bereikt met reinigingsmiddelen concentraten die speciaal zijn ontwikkeld voor het ultrasoonbad, zodat de ultrasone het vuil weg kan transporteren, maar zonder de te reinigen object of vlekken te beschadigen. Ultrasound alleen is echter niet altijd voldoende om het gewenste effect te bereiken. Alleen in combinatie met het juiste reinigingsmiddel, de temperatuur en de reinigingstijd wordt een optimaal resultaat verkregen met ultrasone reiniger. Reinigen met ultrasone reiniger is de meest moderne methode vandaag de dag. De bijzondere voordelen zijn de hoge reinheid waarmee de onderdelen worden gereinigd in een mum van tijd, zonder extra handmatige werk, zonder beschadiging van het te reinigen materiaal. Subsonic verwijst naar mechanische trillingen. Het menselijk oor kan trillingen waarnemen van 16 tot 20000 Hz (cycli per seconde). Ultrasone trillingen beginnen boven het menselijk gehoor bereik. In vloeistoffen kan hoge ultrasone energie worden overgedragen. Trillingen en stroomsnelheid zorgen voor de reinigende werking van het vaatwerk. Hierdoor zijn reproduceerbare, hygiŽnische reiniging operaties met optimale resultaten mogelijk. De ultrasone reinigers bieden vrijwel alle beschikbare technische mogelijkheden aan die zijn bewezen en vandaag bekend. De nieuwe ultrasone reiniger ondersteunt het effect van ultrageluid optimaal. De gebruikte materialen en geavanceerde technologie helpen om de levensduur van de ultrasone reiniger verlengen.
Werkingsprincipe van de ultrasone reiniger 
Reinigen met een ultrasone reiniger is de modernste reinigingstechniek van vandaag. De bijzondere voordelen zijn de hoogste reinheid waarmee de onderdelen worden gereinigd in een mum van tijd, zonder extra handmatig werk en zonder beschadiging van het te reinigen materiaal. Ultrasone reinigers worden gebruikt in alle toepassingen waar een grondige en zachte reiniging nodig is, het bereik van ultrasone reinigers heeft een breed scala van modellen met een paar 100 ml voor laboratoria of particuliere huishoudens op modellen met enkele honderden liters, deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het reinigen van motorblokken en andere grote voorwerpen. Door zijn grote verscheidenheid bieden ultrasone Ultrasone reiniger reinigers een passende oplossing voor elke toepassing. Het ultrasoon reinigen is gebaseerd op het principe van cavitatie. Cavitatie onstaat door de drukschommelingen als gevolg van de vorming en ontbinding van dampbellen in vloeistoffen. Bij een drukval, verdampt de vloeistof en vormt bellen, deze nemen veel groter volume aan dan de vloeistof. Wanneer de druk weer stijgt condenseert het gas in de bel en stort plotseling in. De aldus ontstane ruimte opnieuw worden gevuld met de vloeistof, resulteert in korte en sterke druk pulsen in de orde van enkele 100 MPa. Cavitatie komt in vele gebieden voor en is vaak een vervelend neveneffect, vooral in turbines en propellers omdat dit leidt tot een langzame maar gestage slijtage van de componenten. Bij een ultrasone reiniger wordt dit effect juist gebruikt voor een zachte en grondige reiniging, met zeer fijne contouren. De cavitatie wordt in dit geval opgewekt met behulp van ultrageluid. Ultrasoon zorgt voor frequenties boven het hoorbare bereik, ze variŽren van 20 kHz tot 2 MHz. De frequentie speelt een belangrijke rol bij ultrasoon reinigers, met de verandering van de frequentie kan de belgrootte en dus de reinigende werking worden beÔnvloed. Bij lage frequenties van 20 kHz hebben de bellen een grote diameter en grote drukstoten. Bij hogere frequenties vormen zich juist kleine belletjes, deze zijn bijzonder geschikt voor zachte reiniging van oppervlakken. De gewenste frequentie hangt uiteindelijk af van de structuur van het te reinigen onderdeel, hoe fijner het is hoe hoger de frequentie die wordt gekozen.

 

Welke ultrasone reiniger heb ik nodig?

Constructie :

Ultrasone reinigers zijn verkrijgbaar in verschillende versies, elke ultrasone reiniger bestaat, onafhankelijk van de uitvoering, uit vier modules. Ze worden gescheiden door een geÔsoleerde behuizing tegen geluidstrillingen, een met vloeistof gevuld (eventueel verwarmd) bad, een generator en ťťn of meer ultrasone transductoren. De diverse soorten ultrasone reinigers verschillen voornamelijk in de rangschikking van de ultrasone vibrator. In de eerste uitvoeringsvorm, is de ultrasone transducer aan de buitenste wanden of de bodem van de kuip gemonteerd, de ultrasone zendt deze rechtstreeks uit op de wanden van de kuip. In de tweede variant worden immersible transducers gebruikt, ze zullen direct worden opgenomen in de vloeistof. In de derde en laatste variant wordt de ultrasone vibrator, die hier aan plaat vibrator bevestigd is, aangebracht op een opening in de tankwand.

 

Selectie:

Het selecteren van de juiste ultrasone reiniger is afhankelijk van de grootte en het gewicht van het te reinigen object. Bij het kiezen van de juiste ultrasone reiniger zijn de afmetingen van de kooi of bak de belangrijkste factor. Deze moeten iets ruimer worden gekozen om overbelasting te voorkomen. 

Heeft een ultrasone reiniger verwarming nodig?

In warme vloeistoffen worden vuil beter opgelist, dit leidt tot een kortere reinigingstijd en daarmee een hogere productiviteit. Aangezien niet ieder reinigingsmiddel hittebestendig is, moet u dit controleren alvorens u de verwarming aanzet.

Welke vloeistoffen zijn geschikt voor gebruik in de ultrasone reiniger?

Aangezien water alleen voor reiniging geschikt is, wordt het gebruik van reinigingsconcentraten aanbevolen. Deze reinigingsmiddelen worden voor speciaal voor het gebruik in ultrasone reinigers ontwikkeld en zorgen voor een optimaal resultaat. Reinigingsconcentraten zijn er in vele uitvoeringen, variŽrend van sterk alkalische middelen tot sterk verzurende middelen. Hierdoor is het ook mogelijk om in de praktijk milde reinigingsconcentraten te gebruiken. Welk reinigingsmiddel voor u het beste geschikt is, hangt af van de volgende factoren. 

1 Materiaal van het te zuiveren product
2 Aard van de verontreiniging 
3 Intensiteit van de onzuiverheid

Welke voordelen biedt een ultrasone reiniger? 

1 Poriediepe en intensieve reiniging van complexe structuren 
2 Geen schade aan het oppervlak door het handmatig bewerken 
3 Geen of slechts kleine chemische verontreiniging 
4 Verlaag de kosten door tijd te besparen 
5 Ultrasone reiniger biedt ook een eenvoudige en veilige behandeling aan

Welke accessoires zijn er nodig? 

Een ultrasone reiniger vereist weinig accessoires. Om krassen en schade te voorkomen aan de onderkant van de tank en aan het te reinige object, zijn de hangmanden gemaakt van plastic of metaal. Overige componenten zijn bijvoorbeeld vasthoudinrichtingen voor sieraden of reageerbuizen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / meettechniek / meetinstrumenten / ultrasone reinigers
In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: