PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

   

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Hier treft u onze schimmelmeters aan in de shop

 

 

Schimmelmeter

Een verscheidenheid aan schimmelmeters is, speciaal voor u, hier online te vinden. Dit zijn echter niet alleen maar apparaten die enkel schimmel kunnen meten, maar ook apparaten die helpen bij de preventie van schimmel. Of u nu een kleine luchtvochtigheidsmeter opSchimmelmeters tafelformaat zoekt, als handmeter of als instrument wat tegen de muur gemonteerd kan worden, het is hier allemaal te vinden. Sommige schimmelmeters zijn ook in staat om automatische berekening van het dauwpunt uit te voeren en de gegevens op te slaan voor een latere verzending naar een PC door middel van de gratis software. Schimmelmeters helpen bij het voorkomen van schimmels, aangezien schimmelsporen schadelijk kunnen zijn voor kinderen terwijl ze eigenlijk gemakkelijk vermeden kunnen worden. Dit gebeurt door visuele en akoestische signalen af te geven wanneer de relatieve luchtvochtigheid te hoog wordt. Op dat moment kan de ruimte snel gelucht worden, zodat de schimmel geen kans heeft zich te verspreiden. De ingebouwde vochtsensoren kunnen, als de tijd verstrijkt, niet altijd meer zeer nauwkeurig de gemeten data weergeven. Daarom is het belangrijk dat op bepaalde tijdstippen, en afhankelijk van het type toepassing, het apparaat te kalibreren. De benodigde kalibratie sets die nodig zijn om bijvoorbeeld zoutstandaarden (Hydro-Gels) te meten, kunt u ook bij ons vinden. 

Voor al uw vragen over deze schimmelmeters kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Onze ingenieurs en technici staan tot uw beschikking op het telefoonnummer +31 (0) 53 737 01 92. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze schimmelmeters en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Wij hebben schimmelmeters van de volgende fabrikanten in het assortiment:

Schimmelmeters van PCE BrookhuisSchimmelmeters van Kanomax

U treft de technische gegevens over onze schimmelmeters aan wanneer u één van de volgende links aanklikt:

- Dauwpunt-temperatuurmeetinstrument 
  (Schimmelmeter voor het meten van de dauwpunttemperatuur) 

Schimmelmeters van PCE BrookhuisDauwpunt-temperatuurmeetinstrument

- Meetkoffer-set 
  (Met selectie van verschillende meters voor het meten van verschillende parameteres, incl. schimmelmeter) 

Schimmelmeters van PCE BrookhuisMeetkoffer-set

- Deeltjesteller
  (Schimmelmeter voor het gebruik in huis, op kantoor en in fabrieken) 

Schimmelmeters van KanomaxDeeltjesteller

Info over relatieve vochtigheid: De relatieve vochtigheid is de verhouding tussen de absolute (daadwerkelijke) vochtigheid ten opzichte van de verzadiging. Schimmelmeters kalibratiecertificaat De gemeten relatieve luchtvochtigheid wordt gemeten met een schimmelmeter, die met een scherm alle waarden aangeeft tussen de 0% (volkomen droge lucht) en 100% (volkomen verzadigde lucht, zoals mist, wolken of een stoombad). Niet alle modellen van de schimmelmeters kunnen dit meten, sommige hebben een begrensd meetbereik. De fysiologische, ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 65%. Omdat warme lucht over de eigenschap beschikt om meer waterdamp op te nemen dan koude lucht, ervaart men in de winter de lucht als droog en in de zomer juist als zwoel. Wanneer de lucht wordt verwarmd stijgt ook de hoeveelheid waterdamp die bij het punt van verzadiging aangetoond wordt. Dit heeft als gevolg dat de % waarde van de relatieve luchtvochtigheid laag is, zelfs als de werkelijke hoeveelheid water constant blijft. Dit werkt ook zo wanneer de lucht gekoeld wordt, dan ontstaat er juist minder waterdamp. Op dat moment stijgt dan juist weer de relatieve luchtvochtigheid. Condensatie wordt gevormd wanneer de verzadiging overschreden wordt. Sommige van onze schimmelmeters zijn niet alleen in staat de relatieve luchtvochtigheid te meten maar kunnen ook het dauwpunt berekenen en de dauwpunttemperatuur. De dauwpunttemperatuur wordt gedefinieerd als de temperatuur waarbij het werkelijke waterdampgehalte in de lucht maximaal is (100% relatieve luchtvochtigheid) is. Veel van onze dauwpuntmeters geven het dauwpunt op elk moment direct op het display aan. Op die manier heeft u ook een ware klimaatmeter in uw bezit.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / meettechniek / meetinstrumenten / schimmelmeters
In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: