PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

Adverteren       

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Energietechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Hier vindt u alle frequentietellers in onze shop!

Frequentietellers

Wij hebben twee verschillende frequentietellers voor u in ons assortiment. Handheld frequentietellers voor het meetbereik van 10 Hz totFrequentiemeters PCE-FC27 2,6 GHz en een laboratorium frequentiemeter (als tafelapparaat) voor het meetbereik van 0,1 Hz tot 1,5 GHz. Beide frequentietellers zijn van een eersteklas kwaliteit en voldoen aan veiligheidsnormen IEC-1010-1, CAT II en zijn daardoor uitermate geschikt voor een nauwkeurige meting van frequentie en periode. Deze frequentietellers worden voornamelijk door ingenieurs en technici werkzaam in productie en fabricage gebruikt maar ook door professoren aan universitaire opleidingen. Laat u overtuigen door de uitzonderlijke kwaliteit en capaciteit van beide frequentietellers. 

Mocht u nog vragen hebben over frequentietellers kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0) 53 737 01 92. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze frequentietellers en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Wij hebben frequentietellers van de volgende fabrikanten in het assortiment:

Frequentiemeters van PCE BrookhuisFrequentiemeters van de firma PeaktechFrequentiemeters van de firma BK Precision

U treft de technische gegevens over onze frequentietellers aan wanneer u één van de volgende links aanklikt:

- Frequentieteller PKT-4060
  (Frequentieteller met LED-scherm, software en USB-interface)

Frequentiemeters van de firma PeaktechPKT-4060

- Frequentietellers PCE-SDG10xx Serie
  (frequentietellers tot 200 MHz functiegenerator, willekeurige golfvorm vermogen, USB, software)

Frequentietellers PCE-SDG10xx SerieFrequentiemeters van PCE Brookhuis

- Frequentietellers-4035 
  (frequentietellers met groot meetbereik en 3,5 "TFT LCD)

Frequentietellers PKT-4035 Endoscopen van de firma Peaktech


Algemene info over de frequentieteller:
 
Frequentietellers zijn meetinstrumenten voor bepaling van de frequentie van een elektrische wisselspanning. Afhankelijk van de frequentieteller kunnen Sinus-vormige wisselspanningen en rechthoekige signalen (bijv. zaagtandgolf of impulsreeksen) gemeten worden. De frequentieteller geeft de frequentie meestal in Hertz (Hz) weer. Geluidsgolven hebben kleine frequenties. De frequentieteller geeft bij röntgenstralen daarentegen zeer hoge frequenties aan. Een gemakkelijke manier van frequentie meten, is het meten van het aantal schommelingen bijv. pulsen gedurende een vooraf bepaalde periode. Dit wordt ook wel de “gate-time” genoemd. De gate-time wordt zo gekozen dat de teller direct de meetwaarde weer kan geven. Dit is altijd een rekenkundig  gemiddelde van de gemeten periode. Vaak hebben frequentietellers nog extra functies, zoals een hoge resolutie tijdsmeting. Vanwege de grote omvang van de meetbereiken en vanwege de kleine foutgrenzen van de frequentieteller, heeft de analoge frequentieteller op het moment de voorkeur. De frequentietellers zijn in twee varianten beschikbaar. 

Een handmatige frequentieteller voor het meetbereik van 10Hz tot 2,6 GHz en een laboratorium frequentieteller ( als tafelmodel) voor het meetbereik van 0,1 Hz tot 1,5GHz. Beide frequentietellers bezitten een  hoge kwaliteit, voldoen aan de veiligheidsnormen IEC-1010-1, CAT II en zijn geschikt voor precieze meting van frequentie en periode. Frequentietellers worden meestal door ingenieurs en technici in productie gebruikt, als ook door professoren op hoge scholen. Belangrijk is ook de arbitraire generator. De arbitraire generator kan samen met een frequentieteller elke signaalvorm genereren, ongeacht of het een sinusgolf, driehoek- of rechthoekspanning is. Arbitraire generatoren kunnen als zaagtand of naar andere impulsvormen aangepast worden. Met de arbitraire generator is het eveneens mogelijk om parameters van signaalvorm te creëren,zoals amplitude, symmetrie of offset. Tijdelijke processen of versterkingen laten zich sturen of controleren. Naast allefuncties van de frequentieteller bieden veel arbitraire generatoren een Wobble-functie. Spanningscurves kunnen zo over het complete frequentiespectrum gegenereerd worden. 

Alle frequenties die de frequentieteller archiveert,kunnen traploos of trapsgewijs bij de arbitraire generator ingesteld worden. Arbitraire generatoren met frequentie- tellers worden als universele signaalbronnen bij ontwikkeling, onderzoek, tests en bij service ingezet. Door de programmeerbaarheid kan een arbitraire generator met een frequentieteller de functie van meerdere afzonderlijke, specifieke instrumenten verplaatsen. Laat ook u zich door de uitstekende kwaliteit en prestatiesnelheid van de frequentieteller overtuigen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / meettechniek / meetinstrumenten / frequentietellers
In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: