PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

Adverteren       

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Klik hier voor alle pH-regelaars in onze shop!

pH-regelaars

pH-regelaarpH-regelaars worden in de visteelt, afvalwater management of plantenteelt ingezet. pH-regelaars bewaken de pH-waarde van verschillende stoffen en kunnen, afhankelijk van de meetwaarde, zure of alkalische oplossingen toevoegen om altijd binnen een ingesteld grensbereik te blijven. Verschillende pH-regelaars bezitten zowel één als twee regelcontacten en onderscheiden zich zo in de twee- of driepuntsregeling. Enkele aangeboden pH-regelaars bezitten een recorder-uitgang. Aan deze uitgang kan een screen recorder aangesloten worden. In de afvalwatertechniek is dit, door de strenge regels, een voordeel. De programmering, dat wil zeggen de invoer van grenswaardes, gebeurt in de regel via knoppen, Alle pH-regelaars bezitten een LCD-scherm, waarop actuele meetwaarden weergegeven worden. Zo weet de gebruiker continu de pH-waarde. Mocht u nog vragen hebben over de pH-regelaar, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0)900 - 120 00 03 of middels het contactformulier. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze pH-regelaar en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Wij hebben pH-regelaars van de volgende fabrikanten in het assortiment:

pH-regelaars van PCE Brookhuis

U kunt de technische gegevens van de pH-regelaars opvragen door op een van de onderstaande links te klikken:

- pH-Regelaars Smart 96-pH
  (Stationaire pH-regelaar voor industrieel gebruik, meetbereik van 0 ... 14 pH) 

pH-regelaar Smart 96-pH

- pH-Regelaars Smart LC-pH
  (Stationaire pH redox regelaar voor professionele toepassingen, meetbereik van 0 ... 14 pH)

pH-regelaar Smart :C-pH

- pH-Regelaars BL931700
  (Mini-pH-regelaar , voor gemakkelijke regelopdrachten, 2-punts-regelaar -gedrag, 4 ... 20 mA recorder uitgang)

pH-regelaar BL931700

 - pH-Regelaars HI 8710
  (2-punts-regelaar voor pH-waarde, met zelftestfuncties, met alarmrelais en analoge uitgang)

pH-regelaar HI8710

- pH-Regelaars HI 8711
  (3-punts-regelaar voor pH-waarde, met twee controle- en een alarmrelais, met zelftest functies)

pH-regelaar Hi8711

- pH-meters voor mobiel gebruik
  (Meters voor pH / hand- en tafelinstrumenten voor precieze analyse van de pH-waardes)

Verschildrukmeters van PCE BrookhuispH-meters voor mobile inzet

pH-reeglaarsDe pH-Waarde speelt in veel biologische en chemische processen een belangrijke rol. Vanzelfsprekend is daarom een zeer nauwkeurige regeling met een pH-regelaar noodzakelijk. De inzetgebieden van de pH-regelaar zijn breed. De privégebruiker gebruikt de regelaar voor pH-waardes in een aquarium of in een zwembad. Maar ook in de Industriële sector worden pH-regelaars ingezet. Waterzuiveringsinstallaties, de chemische industrie, landbouw, voedingsindustrie en vele andere industrieën vertrouwen op de pH regelaar voor diverse doeleinden. Om een pH-regeling te realiseren is een gesloten regelkring nodig. De eerste schakel in deze keten zijn pH elektroden. Deze zorgen voor de bepaling van de actuele pH-waardes. Voor meting van pH-waardes wordt de elektrode in direct contact met het te meten medium gebracht. De pH-regelaar evalueert het spanningssignaal van de pH elektrode en kan van daaruit de huidige pH-waarde afleiden. Om zeer precieze meetresultaten te verkrijgen, dient een pH-regelaarpH-regelaar voor waterzuiveringsinstallaties regelmatig inclusief de aangesloten elektroden gekalibreerd te worden. Dat is nodig omdat de elektroden verouderen
en de voltagecurve verandert. Heeft de pH-regelaar de actuele waarde bepaald, dan wordt deze met de ingestelde waarde vergeleken. Is het verschil tussen de werkelijke en de ingestelde waarde te groot, dan neemt de pH-regelaartegenmaatregelen. In de regel activeert de pH-regelaar via de regelrelais een doseerinrichting, welke zuren of alkali in de oplossing voegt. Dit gebeurt net zo lang tot de juist pH-waarde weer bereikt is. Om een overdosering te voorkomen, zijn enkele pH-regelaars met een tijdrelais uitgerust. Deze stopt de dosering, wanneer een van tevoren ingestelde tijd verstreken is. De regelwijze van de pH-regelaar kan onderverdeeld worden in een twee- of driepuntsregeling. Bij de tweepunts-regeling kent de pH-regelaar slechts 2 instellingen: relais actief of niet actief. Vervolgens
kan de tweepunts-regelaar het medium slechts in één richting veranderen (beide zuur of alkalisch). 

pH-regelaar skala

De driepunts-regelaar heeft twee uitgangsrelais en op basis hiervan 3 instellingen: relais 1 actief, geen relais actief of 2 relais actief. De driepuntsregelaar kan daarmee twee doseerrichtingen aansturen en het medium in beide richtingen sturen.

Als u het onderdeel over pH-regelaars uit onze catalogus wilt zien of uitprinten,
 klik dan op het PDF pictogram

pH-regelaars: lezen en printen catalogus

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / regeltechniek / regelaars / pH-regelaars

Deze site in het Duits pH-regelaars: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans pH-regelaars: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans pH-regelaars: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels pH-regelaars: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch pH-regelaars: dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch pH-regelaars: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans pH-regelaars: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars pH-regelaars: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks pH-regelaars: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch pH-regelaars : dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars pH-regelaars : dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools pH-regelaars : dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees pH-regelaars : dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees pH-regelaars : dezelfde pagina in de Chineese taal.

In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: