PCE Main

  Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibreren Contact

 

Laboratorium

Meettechniek

Regeltechniek

Weegtechniek

PCE Instruments TV

Klik hier voor alle analoog-displays  in onze shop!

Klik hier voor alle analoog-displays  in onze shop!

Analoog-displays

Analoog-displays worden gebruikt om een snel overzicht van de meetparameters te geven. Analoog-displays meten vaak stroom, spanning enAnaloog-displays het vermogen. De meetwaarden worden via een eenvoudige wijzer op de analoog-displays weergegeven. Juist dan als het om eenvoudige displays gaat, worden deze analoog-displays gebruikt. Vaak worden de displays in toepassingen met hoge volumen ge´nstalleerd. Bijvoorbeeld bij de controle van generatoren in energiecentrales of bij noodgeneratoren. PCE Instruments biedt analoog-displays voor stroom, spanning en vermogen aan. Bijzondere analoog-displays zijn die van de PCE-EP19-serie. Deze analoge displays meten 3-fasig de wisselspanning en kunnen met een draaischakelaar worden omgeschakeld. Alle analoog-displays hebben een afmeting van 96 x 96 mm en zijn geschikt voor de paneelmontage. Bovendien kunnen deze displays in verschillende hoeken worden gemonteerd. De analoog-displays zijn over de verschillende schalen in bijna elk gebied gebruikbaar. De analoog-displays bieden ten opzichte van digitale instrumenten het voordeel, dat geen stroomvoorziening nodig is. De meetfluctuaties zijn meteen herkenbaar met hulp van de analoog-displays. Bovendien is het proces van het meetsignaal, bijvoorbeeld bij het starten van een machine, met een analoog-display heel goed zichtbaar. Mocht u nog vragen hebben over de analoog-displays, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer +31 (0)900 - 120 00 03 of middels het contactformulier. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over de analoog-displays en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Wij hebben analoog-displays van de volgende fabrikanten in het assortiment:

Analoog-displays van PCE Brookhuis

U kunt de technische gegevens van de analoog-displays opvragen door op een van de onderstaande links te klikken

Analoog-displays wisselspanning

- Analoog-displays PCE-EA19U
  (Spanningsweergaven tot 1 kV direct, 96 x 96 mm, voor veelvuldige gebruik, voor snelle controle)

Analoog-displays van PCE BrookhuisAnaloog-displays PCE-EA19U

Analoog-displays PCE-EP29
  (3-fasen wisselspanningweergave, fase-omschakeling, tot 500 V meetbaar, verschil. installatie mogelijkheden) 

Analoog-displays PCE-EP29Analoog-displays van PCE Brookhuis

Analoog-displays wisselstroom

Analoog-displays PCE-EA19I
  (Analoog-displays direct tot 100 A, stroomconverter aansluitbaar, eenvoudige installatie, 96 x 96 mm)

Analoog-displays van PCE BrookhuisAnaloog-displays PCE-EA19I

Analoog-displays AC-vermogen

- Analoog-displays PCE-PA39
  (Vermogenweergave voor industrieel veelvuldige gebruik, voor paneelmontage, afmetingen 96 x 96 mm) 

Analoog-displays van PCE BrookhuisAnaloog-displays PCE-PA39

In de industrie en ook in het laboratorium is het vaak belangrijk, verschillende spanningen en stromen te Analoog-display tijdens gebruik controleren. Dit is ondere andere een taak van de analoog-displays. Spanningen worden in Volt [V] gemeten. Dit is de afgeleide SI-eenheid van de elektrische spanning en is vernoemd naar de Italiaanse natuurkundige Alessandro Volta. De elektrische spanning wordt als volgt gedefinieerd: 1 V is de spanning, die tussen twee punten ligt, die bij een stroom van 1 ampŔre een vermogen van 1 watt omzet. Typische SI voorvoegsels zijn micro [μ], milli [m], kilo [k] en Mega [M]. De meetkabels worden parallel of in de serie op het meetobject aangesloten. Dit wordt dan via een wijzer op een schaal weergegeven. Analoog-displays kunnen voor de controle van de voedingsspanning, het stroomverbruik of het vermogen gebruikt worden. Zijn de kabels van de leiding heel lang en sterk geladen, stoort de voedingsspanning in. Analoog-displays maken dit snel zichtbaar. Ze worden vaak voor een snelle controle in massa gebruikt. Door het eenvoudige soort weergave van de display valt het de onderhoudsmonteur direct bij de eerste blik op, of er een defect is. Analoog-displays worden direct van de meetspanning gestuurd. Een ander voordeel is dat, bijvoorbeeld spanningsfluctuaties gemakkelijk te herkennen zijn, omdat de wijzer van de analoog-display op en neer schommelt. Vaak kan men analoog-displays ook onder de term weekijzer, draai-spoelAnaloog-displays instrument vinden. Deze termen beschrijven de werkingsmethode van de analoog-displays.

Functie van analoog-displays, die als week-ijzer instrumenten gelden:
Binnen de analoog-display is een spoel met een inwendige, vaste ijzerkern. Aan een andere beweegbare ijzerkern is een wijzer gemonteerd. De ijzerkern binnen het analoge display heet weekijzer, vandaar de naam van de analoge display. Als nu een stroom door de spoel stroomd wordt de vastzittende ijzerkern en de beweegbare ijzerkern gelijkelijk gemagnetiseerd en deze stoten elkaar binnen de analoge display af. Deze beweging brengt de wijzer naar de weergave van de meetwaarde van de analoog-display. Een extra aan de beweegbare ijzerkern toegepaste veer brengt de wijzer van de analoog-display na spanningsverlies weer op nul.

Functie van de draai-spoel analoog-display:
Analoog-displays, die als draai-spoel instrument geezien worden, verschillen met ten opzichte van het weekijzer instrument alleen in detail. Deze analoog-display slaat een draaibaar spoel in de vacht van een permanente magneet op. Indien stroom via de aansluitingsklemmen van de analoog-display en de veren of spanbanden door de spoel stroomd, zo werkt op de in de luchtspleet vindbare leider van de spoel, de Lorentz-kracht. Daardoor roteert het spoellichaam in het veld van de magneet en de meetwaarde wordt op de schaal weergegeven. Draai-spoel analoog-displays worden in tegenstelling tot de weekijzer instrumenten nauwelijks in de industrie gebruikt. Deze analoog-displays worden tegenwoordig in multimeters met analoog-displays ge´nstalleerd.

Als u het onderdeel over analoog-displays uit onze catalogus wilt zien of uitprinten,
áklik dan op het PDF pictogram

Analoog-displays : lezen en printen catalogus

Topseller PCE Brookhuis B.V.

U bevindt zich in de categorie : home / regeltechniek / inbouw-apparatuur / analoog-displays

Deze site in het Duits Analoog-displays : dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Analoog-displays : dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Analoog-displays: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Analoog-displays   : dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Analoog-displays:   dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Analoog-displays: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Analoog-displays : dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Analoog-displays: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Analoog-displays: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Analoog-displays : dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Analoog-displays: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Analoog-displays: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Analoog-displays : dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Analoog-displays  : dezelfde pagina in de Chineese taal.

In aanvulling op de productlijn weegschalen, bieden wij ook een breed scala aan meetinstrumenten.
Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers
Weerstationen
Zuurstofmeters
In aanvulling op het assortiment meettechniek, bieden wij een breed scala aan weegschalen.
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: