Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Vochtigheidsmeter PCE-WM 1 
apparaat voor het meten van de absolute en relatieve vochtigheid in [%] en [g/m³], de omgevingstemperatuur, het dauwpunt door middel van een externe sensor

Deze vochtigheidsmeter kan op veel gebieden worden toegepast en dient om de relatieve [%] en absolute [g/m³] vochtigheid met grote nauwkeurigheid te bepalen. Met deze vochtigheidsmeter kunt u de omgevingsomstandigheden (omgevingstemperatuur, relatieve vochtigheid) meten, alsook de oppervlaktetemperatuur van muren of producten bepalen, dankzij de externe temperatuursensor die bij de zending is ingesloten. De vochtigheidsmeter geeft u ook aanvullende informatie over het dauwpunt (dauwpunttemperatuur). Bovendien berekent en toont de meter de absolute vochtigheid in g/m³, zodat met slechts één vochtigheidsmeter een hele reeks van relevante parameters bepaald kan worden. Het apparaat wordt voornamelijk in de bouwsector of in de voedingssector gebruikt voor het ontwikkelen van industriële producten. De vochtigheidsmeter wordt gekalibreerd van de fabriek geleverd (zonder certificaat). U kunt het apparaat opnieuw laten kalibreren in ieder willekeurig laboratorium dat voldoet aan de DIN ISO-normen. Indien u wilt, kunt u ons het apparaat ook opsturen. Wij staan voor u klaar om de meter opnieuw te laten kalibreren (jaarlijks of volgens de specificaties van de ISO-controlehandleiding). Mocht u vragen hebben over de vochtigheidsmeter PCE-WM 1 dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze vochtigheidsmeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Vochtigheidsmeter PCE-WM 1  met aanduiding van temperatuur   Gebruikshandleiding van de Vochtigheidsmeter PCE-WM 1  bekijken / afdrukken   CE Certificaat van de Vochtigheidsmeter PCE-WM 1    Video van de Vochtigheidsmeter PCE-WM 1  bekijken   Software van de Vochtigheidsmeter PCE-WM 1  downloaden   Productblad van de Vochtigheidsmeter PCE-WM 1

De vochtigheidsmeter PCE-WM 1 

- Meet vochtigheid en omgevingstemperatuur
  door middel van een externe sensor, en door middel van de verzonden externe temperatuursensor meet hij de temperatuur van muren en producten
- Toont de temperatuur, de relatieve en absolute vochtigheid in % of in g/m³ 
- Stelt het dauwpunt vast

- Kalibratie en certificaat optioneel volgens ISO 9000 (laboratorium)
- Waarden MAX, MIN, Peak Hold
- Speciaal voor de voedselsector, voor controle van de omgevingsomstandigheden, voor
  ventilatieproblemen in gebouwen

Technische specificaties
Meetscala´s  

Temperatuur

0 ... +50 °C

Relatieve vochtigheid 10 ... 95 % RV

Absolute vochtigheid

0,5 ... 74,4 g/m³

Dauwpunt temperatuur  -27,3 ... +47,9 °C

Resolutie

 

Temperatuur 0,1 °C

Relatieve vochtigheid

0,1 %

Absolute vochtigheid  0,1 g/m³

Nauwkeurigheid

 

Temperatuur ±1 K

Relatieve vochtigheid

±3 %

Absolute vochtigheid

±2 %

Responsietijd 

ongeveer 10 s

Waarden Min, Max Peak Hold

ja

Externe temperatuursensor

met kabel van 1,1 m

Batterijvoeding 

1 batterij van 9 V

Omgevingsomstandigheden 

-20 ... +50 °C / 0 ... 100 % RV

Afmetingen (apparaat) 

165 x 80 x 33 mm

Afmetingen (sensor)

150 x 30 mm (temperatuur / omgevingsvochtigheid)
50 x 30 mm (oppervlaktetemperatuur)

Gewicht 

38 g

Dauwpunt / Dauwpunttemperatuur

De dauwpunttemperatuur is te omschrijven als de temperatuur op het moment dat de inhoud van de actuele waterdamp in de lucht zich op haar hoogste niveau bevindt (100% relatieve luchtvochtigheid). De dauwpunttemperatuur is daarom een waarde die onafhankelijk van de actuele temperatuur is. Een methode om de dauwpunttemperatuur te meten bestaat uit het afkoelen van een metaal totdat de oppervlakte door waterdamp aanslaat. Op deze wijze zal de temperatuur van het metaal gelijk zijn aan de dauwpunttemperatuur. De meest gebruikte meetmethode gebruikt een vochtige thermometer (in een vochtige doek gewikkeld) naast een droge thermometer. De vochtige thermometer toont de dauwpunttemperatuur. Naast de temperatuur, kan ook de relatieve vochtigheid worden berekend. Het apparaat doet dat automatisch.

Relatieve vochtigheid / Absolute vochtigheid in % of in g/m³
De uitdrukking "relatieve luchtvochtigheid" duidt het relatieve verzadigingsniveau van de lucht aan, dat wil zeggen bij welk percentage de maximale verzadiging van water in de lucht bij deze temperatuur voorkomt. De wetenschappelijke definitie van "relatieve luchtvochtigheid" verwijst naar de verhouding van de partiële waterdampspanning ten opzichte van de verzadigde dampspanning. Het woord "lucht" komt in deze definitie niet voor, omdat de relatieve luchtvochtigheid volledig onafhankelijk is van de bestaande hoeveelheid stikstof of zuurstof. De verzadigde dampspanning van waterdamp is in het luchtledige dezelfde als bij een hoge luchtdruk. Om uit te drukken of de lucht droog of vochtig is, is de "relatieve luchtvochtigheid" nog steeds doorslaggevender dan de absolute luchtvochtigheid in gram water per kilogram lucht. Bij bepaalde volumes kan de luchtvochtigheid in absolute termen g/m³ worden aangegeven. In dit beeld kunt u de verhouding tussen relatieve en absolute vochtigheid en temperatuur zien:

de verhouding tussen relatieve en absolute vochtigheid en temperatuur bij de vochtigheidsmeter PCE-WM1

De in de bovenstaande grafiek beschreven concepten zijn in de vochtigheidsmeter PCE-WM1 opgeslagen. Het apparaat bepaalt de relatieve vochtigheid, de omgevingstemperatuur en de oppervlaktetemperatuur, berekent de dauwpunttemperatuur en de hoeveelheid water in de lucht in g/m³. Al deze waarden kunnen direct afgelezen worden op het beeldscherm van de vochtigheidsmeter met behulp van de draaibare keuzeschakelaar. De vochtigheidsmeter kan opnieuw volgens ISO worden gekalibreerd en gewaarmerkt en geeft dankzij zijn grote nauwkeurigheid altijd zeer exacte meetresultaten.

Inhoud van de zending
1x vochtigheidsmeter PCE-WM1, 1x gecombineerde externe sensor (voor omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid), 1x externe sensor voor oppervlaktetemperatuur, 1x batterij, 1x koffer en 1x gebruiksaanwijzing.
Optionele producten
ISO-Kalibratiecertificaat
ISO-laboratoriumkalibratie inclusief certificaat voor het nakomen van de interne ISO-normen van uw bedrijf. De naam van de aanvrager of de bedrijfsgegevens worden op het certificaat vermeld. Het certificaat kan bij de bestelling of op het moment van de jaarlijkse kalibratie worden aangevraagd.

Het ISO-kalibratiecertificaat van de vochtigheidsmeter PCE-WM1

Gecombineerde reservesensor
De gecombineerde sensor die bij de zending van het apparaat wordt geleverd (omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid) kan verscheidene keren opnieuw worden gekalibreerd. Na enkele jaren moet het apparaat echter worden vervangen. Wij bieden u een reservesensor aan.

Gecombineerde resercesensor van de vochtigheidsmeter PCE-WM1

Reservesensor voor oppervlaktetemperatuur
Mocht de sensor voor oppervlaktetemperatuur die bij de eerste bestelling van het apparaat wordt geleverd toevallig defect zijn, dan kunt u hier een nieuwe bestellen.

Het reservesensor voor oppervlaktetemperatuur van de vochtigheidsmeter PCE-WM1

Naar Vochtigheidsmeter PCE-WM 1 Van Vochtigheidsmeter PCE-WM 1 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Capitool 26
7521 PL Enschede
Tel. +31 (0)900 120 00 03
Fax +31 (0)53 430 36 46

Deze site in het Duits Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Vochtigheidsmeter PCE-WM 1:  dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Vochtigheidsmeter PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Chinese taal

Eine Schnellübersicht der Produktgruppen der Messgeräte finden Sie folgend:

 Anemometer
 Audio-Messgeräte
 Barometer
 Baufeuchtemesser
 Bau-Laser
 Datenlogger
 
Dickenmessgeräte
 Differenzdruckmesser
 
Digitale Multimeter
 
Distanz-Messgeräte
 
Drehzahlmessgeräte
 Druckmessgeräte
 Endoskope
 
Entfernungsmesser
 
Erdungsmessgeräte
 Feuchtemesser (rel.)
 
Feuchtemesser (abs.)
 
Fluorid-Messgeräte 
 
Frequenzzähler
 Gasmessgeräte
 Gaswarngeräte
 Glanz-Messgeräte
 Handtachometer
 Härte-Messgeräte
 Holzfeuchtemesser
 Hygrometer
 Infrarotthermometer
 IR-Thermografie
 
Isolationsmessgeräte
 KFZ-Messgeräte
 
Kraft-Messgeräte
 
Kraftmesser
 Klima-Messgeräte
 Kombimessgeräte
 Lärmmessgeräte
 (und Lärmdosimeter)
 
Lackdickenmesser
 Lasermeter
 
Laser-Leistungsmesser
 
Lasertemperaturmesser
 LCR-Messgeräte
 
Leitfähigkeitsmesser
 Leitfähigkeitstester
 Leistungsmessgeräte
 Licht-Messgeräte
 Luftströmungsmesser
 Lux-Messgeräte
 Manometer (digitale)
 
Materialdicken-Meter
 
Messzangen
 Milliohmmeter
 
Multimeter
 Netzwerktester
 Ozon-Messer
 Pegel-Messgeräte
 
pH-Messgeräte
 pH-Tester
 
Photometer (Mono)
 
Photometer (Multi)
 
Pyrometer
 Radioaktivitätsmesser
 Rauhigkeitsmesser
 Refraktometer
 
Rotationslaser

 Sauerstoffmesser( H2O)
 
Sauerstoffmesser (Gas)
 
Salzgehalt-Messgeräte
 Schallpegelmesser
 Schallanalysatoren
 
Schichtdickenmesser

 Schwingungsmesser
 Stethoskope
 Strahlungsthermometer
 Strahlungsmessgeräte
 
Straßenmessräder 
 
Stroboskope
 Stromzangen

 Tachometer
 Temperaturmesser
 Temperaturfühler
 
Thermohygrometer
 Thermometer
 Trübungsmesser
 Umweltmessgeräte
 Vibrationsmesser
 VDE-Messgeräte
 Wanddickenmesser
 Wasser-Messgeräte 
 (
pH-Meter)
 
Wattmeter
 Werkstatt-Messgeräte
 
Windmessgeräte
 Zug-/Druck-Messer

Eine Schnellübersicht der Produktgruppen der Waagen finden Sie folgend:

Allround-Waagen
Analysen-Waagen
Antike Waagen
Apotheker-Waagen
Bock-Waagen
Boden-Waagen
Brief-Waagen
Dosier-Waagen
Durchfahr-Waagen
Eichfähige Waagen
Fasswaagen
Federwaagen
 
Feinwaagen
Feuchte- Waagen
(Best. absolute Feuchte)
Flächemassewaagen
Gold-/Karat-Waagen
Halb-Mikro-Waagen
Haushaltswaagen
Hängende Waagen
"HeavyDuty"-Waagen
Hubwagen-Waagen
Industriewaagen
Juwelierwaagen
Kleinwaagen
Kompakte Waagen
Kraftmessgeräte
Kranwaagen
Laborwaagen
Medizin- Waagen
Multifunktionswaagen
Münzwaagen
Papier-Waagen
Paket-Waagen

Paletten-Waagen
PKW/LKW-Waagen
Plattform-Waagen
Porto-Waagen
Präzise Waagen
Schulwaagen
Taschenwaagen
Tischwaagen
Wägebrücken
Waagen für Tiere
Waagen mit Software
Wand-Waagen
Wasserd. Waagen
Zählende Waagen
Zeigerwaagen