Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1 
apparaat voor het meten van de absolute en relatieve vochtigheid in [%] en [g/m³],
de omgevingstemperatuur, het dauwpunt door middel van een externe sensor

Deze meter voor absolute en relatieve vochtigheid kan op veel gebieden worden toegepast en dient om de relatieve [%] en absolute [g/m³] vochtigheid met grote nauwkeurigheid te bepalen. Met deze meter voor absolute en relatieve vochtigheidkunt u de omgevingsomstandigheden (omgevingstemperatuur, relatieve vochtigheid) meten, alsook de oppervlaktetemperatuur van muren of producten bepalen, dankzij de externe temperatuursensor die bij de zending is ingesloten. De meter voor absolute en relatieve vochtigheid geeft u ook aanvullende informatie over het dauwpunt (dauwpunttemperatuur). Bovendien berekent en toont de meter de absolute vochtigheid in g/m³, zodat met slechts één meter een hele reeks van relevante parameters bepaald kan worden. Het apparaat wordt voornamelijk in de bouwsector of in de voedingssector gebruikt voor het ontwikkelen van industriële producten. De meter voor absolute en relatieve vochtigheid wordt gekalibreerd van de fabriek geleverd (zonder certificaat). U kunt het apparaat opnieuw laten kalibreren in ieder willekeurig laboratorium dat voldoet aan de DIN ISO-normen. Indien u wilt, kunt u ons het apparaat ook opsturen. Wij staan voor u klaar om de meter opnieuw te laten kalibreren (jaarlijks of volgens de specificaties van de ISO-controlehandleiding). Mocht u vragen hebben over de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1 dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze vochtigheidsmeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1  met aanduiding van temperatuur   Gebruikshandleiding van de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1  bekijken / afdrukken   CE Certificaat van de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1    Video van de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1  bekijken   Software van de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1  downloaden   Productblad van de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1

meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1

- Meet vochtigheid en omgevingstemperatuur
  door middel van een externe sensor, en door
  middel van de verzonden externe
  temperatuursensor meet hij de temperatuur van
  muren en producten
- Toont de temperatuur, de relatieve en absolute
  vochtigheid in % of in g/m³ 

- Kalibratie en certificaat optioneel volgens ISO
  9000 (laboratorium)
- Waarden MAX, MIN, Peak Hold
- Speciaal voor de voedselsector, voor controle
  van de omgevingsomstandigheden, voor
  ventilatieproblemen in gebouwen
- Stelt het dauwpunt vast

Technische specificaties
Meetscala´s  

Temperatuur

0 ... +50 °C

Relatieve vochtigheid 10 ... 95 % RV

Absolute vochtigheid

0,5 ... 74,4 g/m³

Dauwpunttemperatuur  -27,3 ... +47,9 °C

Resolutie

 

Temperatuur 0,1 °C

Relatieve vochtigheid

0,1 %

Absolute vochtigheid  0,1 g/m³

Nauwkeurigheid

 

Temperatuur ±1 K

Relatieve vochtigheid

±3 %

Absolute vochtigheid

±2 %

Responsietijd 

ongeveer 10 s

Waarden Min, Max Peak Hold

ja

Externe temperatuursensor

met kabel van 1,1 m

Batterijvoeding 

1 batterij van 9 V

Omgevingsomstandigheden 

-20 ... +50 °C / 0 ... 100 % RV

Afmetingen (apparaat) 

165 x 80 x 33 mm

Afmetingen (sensor)

150 x 30 mm (temperatuur / omgevingsvochtigheid)
50 x 30 mm (oppervlaktetemperatuur)

Gewicht 

38 g

Dauwpunt / Dauwpunttemperatuur

De dauwpunttemperatuur is te omschrijven als de temperatuur op het moment dat de inhoud van de actuele waterdamp in de lucht zich op haar hoogste niveau bevindt (100% relatieve luchtvochtigheid). De dauwpunttemperatuur is daarom een waarde die onafhankelijk van de actuele temperatuur is. Een methode om de dauwpunttemperatuur te meten bestaat uit het afkoelen van een metaal totdat de oppervlakte door waterdamp aanslaat. Op deze wijze zal de temperatuur van het metaal gelijk zijn aan de dauwpunttemperatuur. De meest gebruikte meetmethode gebruikt een vochtige thermometer (in een vochtige doek gewikkeld) naast een droge thermometer. De vochtige thermometer toont de dauwpunttemperatuur. Naast de temperatuur, kan ook de relatieve vochtigheid worden berekend. Het apparaat doet dat automatisch.

Relatieve vochtigheid / Absolute vochtigheid in % of in g/m³
De uitdrukking "relatieve luchtvochtigheid" duidt het relatieve verzadigingsniveau van de lucht aan, dat wil zeggen bij welk percentage de maximale verzadiging van water in de lucht bij deze temperatuur voorkomt. De wetenschappelijke definitie van "relatieve luchtvochtigheid" verwijst naar de verhouding van de partiële waterdampspanning ten opzichte van de verzadigde dampspanning. Het woord "lucht" komt in deze definitie niet voor, omdat de relatieve luchtvochtigheid volledig onafhankelijk is van de bestaande hoeveelheid stikstof of zuurstof. De verzadigde dampspanning van waterdamp is in het luchtledige dezelfde als bij een hoge luchtdruk. Om uit te drukken of de lucht droog of vochtig is, is de "relatieve luchtvochtigheid" nog steeds doorslaggevender dan de absolute luchtvochtigheid in gram water per kilogram lucht. Bij bepaalde volumes kan de luchtvochtigheid in absolute termen g/m³ worden aangegeven. In dit beeld kunt u de verhouding tussen relatieve en absolute vochtigheid en temperatuur zien:

Grafiek van de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1

De in de bovenstaande grafiek beschreven concepten zijn in de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM1 opgeslagen. Het apparaat bepaalt de relatieve vochtigheid, de omgevingstemperatuur en de oppervlaktetemperatuur, berekent de dauwpunttemperatuur en de hoeveelheid water in de lucht in g/m³. Al deze waarden kunnen direct afgelezen worden op het beeldscherm van de meter voor absolute en relatieve vochtigheid met behulp van de draaibare keuzeschakelaar. De meter voor absolute en relatieve vochtigheid kan opnieuw volgens ISO worden gekalibreerd en gewaarmerkt en geeft dankzij zijn grote nauwkeurigheid altijd zeer exacte meetresultaten.

Inhoud van de zending
1x meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM1, 1x gecombineerde externe sensor (voor omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid), 1x externe sensor voor oppervlaktetemperatuur, 1x batterij, 1x koffer, 1x gebruiksaanwijzing.
Optionele producten
ISO-Kalibratiecertificaat
ISO-laboratoriumkalibratie inclusief certificaat voor het nakomen van de interne ISO-normen van uw bedrijf. De naam van de aanvrager of de bedrijfsgegevens worden op het certificaat vermeld. Het certificaat kan bij de bestelling of op het moment van de jaarlijkse kalibratie worden aangevraagd.

ISO-kalibratiecertificaat voor de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1

Gecombineerde reservesensor
De gecombineerde sensor die bij de zending van het apparaat wordt geleverd (omgevingstemperatuur en relatieve vochtigheid) kan verscheidene keren opnieuw worden gekalibreerd. Na enkele jaren moet het apparaat echter worden vervangen. Wij bieden u een reservesensor aan.

Gecombineerde reservesensor voor de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1

Reservesensor voor oppervlaktetemperatuur
Mocht de sensor voor oppervlaktetemperatuur die bij de eerste bestelling van het apparaat wordt geleverd toevallig defect zijn, dan kunt u hier een nieuwe bestellen.

Reservesensor voor oppervlaktetemperatuur voor de meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1

Naar meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1 Van meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Capitool 26
7521 PL Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1:  dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees meter voor absolute en relatieve vochtigheid PCE-WM 1: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een overzicht van de diverse rubrieken binnen meetinstrumenten vindt u hier:

 Anemometer
 Audio-Messgeräte
 Barometer
 Baufeuchtemesser
 Bau-Laser
 Datenlogger
 
Dickenmessgeräte
 Differenzdruckmesser
 
Digitale Multimeter
 
Distanz-Messgeräte
 
Drehzahlmessgeräte
 Druckmessgeräte
 Endoskope
 
Entfernungsmesser
 
Erdungsmessgeräte
 Feuchtemesser (rel.)
 
Feuchtemesser (abs.)
 
Fluorid-Messgeräte 
 
Frequenzzähler
 Gasmessgeräte
 Gaswarngeräte
 Glanz-Messgeräte
 Handtachometer
 Härte-Messgeräte
 Holzfeuchtemesser
 Hygrometer
 Infrarotthermometer
 IR-Thermografie
 
Isolationsmessgeräte
 KFZ-Messgeräte
 
Kraft-Messgeräte
 
Kraftmesser
 Klima-Messgeräte
 Kombimessgeräte
 Lärmmessgeräte
 (und Lärmdosimeter)
 
Lackdickenmesser
 Lasermeter
 
Laser-Leistungsmesser
 
Lasertemperaturmesser
 LCR-Messgeräte
 
Leitfähigkeitsmesser
 Leitfähigkeitstester
 Leistungsmessgeräte
 Licht-Messgeräte
 Luftströmungsmesser
 Lux-Messgeräte
 Manometer (digitale)
 
Materialdicken-Meter
 
Messzangen
 Milliohmmeter
 
Multimeter
 Netzwerktester
 Ozon-Messer
 Pegel-Messgeräte
 
pH-Messgeräte
 pH-Tester
 
Photometer (Mono)
 
Photometer (Multi)
 
Pyrometer
 Radioaktivitätsmesser
 Rauhigkeitsmesser
 Refraktometer
 
Rotationslaser

 Sauerstoffmesser( H2O)
 
Sauerstoffmesser (Gas)
 
Salzgehalt-Messgeräte
 Schallpegelmesser
 Schallanalysatoren
 
Schichtdickenmesser

 Schwingungsmesser
 Stethoskope
 Strahlungsthermometer
 Strahlungsmessgeräte
 
Straßenmessräder 
 
Stroboskope
 Stromzangen

 Tachometer
 Temperaturmesser
 Temperaturfühler
 
Thermohygrometer
 Thermometer
 Trübungsmesser
 Umweltmessgeräte
 Vibrationsmesser
 VDE-Messgeräte
 Wanddickenmesser
 Wasser-Messgeräte 
 (
pH-Meter)
 
Wattmeter
 Werkstatt-Messgeräte
 
Windmessgeräte
 Zug-/Druck-Messer

Een overzicht van de diverse rubrieken binnen weegschalen vindt u hier:

Allround-Waagen
Analysen-Waagen
Antike Waagen
Apotheker-Waagen
Bock-Waagen
Boden-Waagen
Brief-Waagen
Dosier-Waagen
Durchfahr-Waagen
Eichfähige Waagen
Fasswaagen
Federwaagen
 
Feinwaagen
Feuchte- Waagen
(Best. absolute Feuchte)
Flächemassewaagen
Gold-/Karat-Waagen
Halb-Mikro-Waagen
Haushaltswaagen
Hängende Waagen
"HeavyDuty"-Waagen
Hubwagen-Waagen
Industriewaagen
Juwelierwaagen
Kleinwaagen
Kompakte Waagen
Kraftmessgeräte
Kranwaagen
Laborwaagen
Medizin- Waagen
Multifunktionswaagen
Münzwaagen
Papier-Waagen
Paket-Waagen

Paletten-Waagen
PKW/LKW-Waagen
Plattform-Waagen
Porto-Waagen
Präzise Waagen
Schulwaagen
Taschenwaagen
Tischwaagen
Wägebrücken
Waagen für Tiere
Waagen mit Software
Wand-Waagen
Wasserd. Waagen
Zählende Waagen
Zeigerwaagen