Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Gemechaniseerde houtsterktemeter 
Timber Grader MTG

Houtsterktemeter voor het snel bepalen van de houtsterkte / Volgens de norm EN 14081-4:2009 / Inclusief transmissie- en evaluatiesoftware / Bluetooth voor een draadloze overdracht van de meetwaarden

Met behulp van een houtsterktemeter kunt u als gebruiker snel en betrouwbaar de sterkte van hout bepalen. In de huidige tijd worden houtsterktemeters steeds belangrijker. De reden hiervoor is dat sinds 1 januari 2012 er een nieuwe richtlijn geldt, wat inhoudt dat verkocht hout snel geïdentificeerd moet kunnen worden door middel van een CE-markering. De basis van deze maatregel is de norm EN 14081-4:2009. Het doel van een dergelijke markering is dat hout in Europa beter en vergelijkbaar gekenmerkt kan worden. Naast de hierboven genoemde functie van de houtsterktemeter om hout te kunnen kenmerken, beschikt de Timber Grader MTG ook over de mogelijkheid om de gemeten waarden in verschillende talen te exporteren. Hierdoor wordt de mogelijkheid geschept om in een andere taal verder te gaan met bijvoorbeeld de analyse van de data. Deze houtsterktemeter wordt meestal gebruikt door kleine en middelgrote bedrijven, met kleine hoeveelheden hout en die een kwaliteitsborging willen doorvoeren. Daarnaast kan de houtsterktemeter ook prima gebruikt worden in bijvoorbeeld zagerijen of in de industriële sector. Door de verplichte CE-certificering moet er een keuze gemaakt worden tussen een mechanische of een visuele sortering van het hout. Bij een visuele sortering moet de productiecontrole handmatig worden uitgevoerd. Bij een mechanische meting van de houtsterkte door bijvoorbeeld de Timber Grader MTG kan een controle vrijwel volledig automatisch uitgevoerd worden. De gevonden data kan hierbij via Bluetooth naar een PC/laptop verstuurd worden. Het controleboek van alle metingen moet de volgende eigenschappen weergeven: het order- en werknummer, het groeigebied van het hout, de vochtigheidsklasse, de afmetingen, de oppervlakte en de houtvochtigheid voor gedroogd hout. Een langdurige registratie is dus eenvoudig mogelijk met behulp van deze houtsterktemeter en de draadloze communicatie naar een PC of laptop. Het tien jaar bijhouden van alle gegevens, wat het voorgeschreven minimum is, wordt hierdoor erg gemakkelijk. De houtsterktemeter Timber Grader MTG biedt u de mogelijkheid om de houtsterkte van sparren te meten. Andere houtsoorten zijn beschikbaar op aanvraag. Bij een sortering van houtsterktes moet een houtsterktemeter een betrouwbaar en storingsvrij instrument zijn, waarbij metingen over de hele wereld uitgevoerd moeten kunnen worden. Daarnaast is het bij deze houtsterktemeter mogelijk om benodigde licenties via internet te verkrijgen. Mocht u vragen hebben over de gemechaniseerde houtsterktemeter Timber Grader MTG, dan kunt u de volgende technische specificaties raadplegen of neemt u contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze gemechaniseerde houtsterktemeter en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Houtsterktemeter Timber Grader MTG   Gebruikshandleiding van houtsterktemeter Timber Grader MTG  bekijken / afdrukken   CE Certificaat van de houtsterktemeter Timber Grader MTG   Video van de houtsterktemeter Timber Grader MTG   Software van de houtsterktemeter Timber Grader MTG   Productblad van de houtsterktemeter Timber Grader MTG

Houtsterktemeter Timber Grader MTG

- Simpel, snel en eenvoudig in gebruik
- Ongeveer 30 metingen per minuut
  mogelijk
- Inclusief software voor de transmissie en
  evaluatie
- Compact instrument
- Tot 30 houtsoorten meetbaar (op
  aanvraag)

- Korte meettijd
- Met een module voor communivatie via
  Bluetooth
- Niet-destructieve meting
- Voor het meten van naald- en hardhout
- Preventieve veiligheidsmaatregel
- Voor snellere productie
- Uitgebreide softwarefuncties

Technische specificatie van de gemechaniseerde houtsterktemeter Timber Grader MTG

Meetbereik 

Naaldhout: tot C45

Hardhout: tot D70

Display 

LCD

Software 

Inbegrepen in de levering 

Aantal meetbare houtsoorten 

30

Meettijd 

< 2 seconden 3 x 130 cm

Voorbeelden van toepassingsmogelijkheden 

Display van de houtsterktemeter Timber Grader MTG

Het display van de houtsterktemeter is helder en overzichtelijk, dat eenvoudig af te lezen is door de grote afmetingen.

Gebruik van de houtsterktemeter Timber Grader MTG

De houtsterktemeter is eenvoudig in gebruik en geeft na een korte meettijd de meetdata van naald- en hardhout weer. 

Starten met de gele knop van de houtsterktemeter Timber Grader MTG

Het instrument is zeer gemakkelijk te gebruiken, u start een meting door op de gele knop te drukken. 

Software van de houtsterktemeter Timber Grader MTG

Door de meegeleverde software is deze houtsterktemeter zeer geschikt voor het automatisch sorteren van de data en een controleboek samen te stellen. 

Complete software-pakket van de houtsterktemeter Timber Grader MTG

Op de foto wordt het complete software-pakket weergegeven. Hiermee kunt u metingen over een lange periode uitvoeren en opslaan om zo te voldoen aan de eis om minimaal 10 jaar aan data beschikbaar te hebben. 

Voorkant van de houtsterktemeter Timber Grader MTG

Hier ziet u de voorkant van de houtsterktemeter Timber Grader MTG. Dit oppervlak wordt op het hout geplaatst waarna vervolgens de meting wordt uitgevoerd.

Alternatieve manieren van het meten van houtsterkte

Naast het bepalen van de houtsterkte met behulp van de interne sensor in de Timber Grader, zijn er ook andere manieren om de houtsterkte op de meten. Deze manieren zijn echter zeer tijdrovend, ingewikkeld en soms destructief voor het hout. Zo moet er bijvoorbeeld vaak in het hout geboord worden, wat uiteraard zonde is. Dit betekent namelijk dat er een gat in het hout ontstaat voor het verkrijgen van een monster. Wanneer een dergelijk monster niet op tijd beschikbaar is, is het niet mogelijk om de houtsterkte op tijd te bepalen aangezien dit ook niet meer tijdens de productie gedaan kan worden. Al deze problemen kunnen echter worden voorkomen door de Timber Grader te gebruiken. Alternatieve manieren om de houtsterkte te bepalen, worden hieronder besproken: 
Bepaling van de houtsterkte door het vaststellen van de boorweerstand:
Een machine, met op de voorkant een boornaald, wordt op het hout geplaatst. De houtsterkte wordt vervolgens bepaald door met een constante inspanning in het hout te boren. Afhankelijk van de diepte van de boring kan de weerstand gemeten worden en parallel hieraan wordt de houtsterkte vastgesteld. 
Bepaling van de houtsterkte door ‘slag’systeem:
De houtsterkte wordt gemeten door een hamerslag op het hout te geven en om vervolgens te kijken hoelang het duurt voordat deze puls door de sensor wordt opgepikt. Elke houtsoort beschikt over een karakteristieke akoestiek, waardoor de houtsterkte met een hoge nauwkeurigheid bepaald kan worden. 

Inhoud van de levering van de gemechaniseerde houtsterktemeter Timber Grader MTG
1x Houtsterktemeter Timber Grader MTG, 1x USB-kabel, 1x Bluetooth-communicatie module,
1x Software (Windows), 1x kalibratieset, 1x Gebruiksaanwijzing, 1x Handleiding voor de installatie,
1x CE-licentie voor sparren

Van de houtsterktemeter Timber Grader MTG  naar de online shop Van houtsterktemeter Timber Grader MTG  naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Houtsterktemeter Timber Grader MTG :  dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Houtsterktemeter Timber Grader MTG: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Houtsterktemeter Timber Grader MTG : dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Houtsterktemeter Timber Grader MTG: dezelfde pagina in de Chinese taal

Eine Schnellübersicht der Produktgruppen der Messgeräte finden Sie folgend:

 Anemometer
 Audio-Messgeräte
 Barometer
 Baufeuchtemesser
 Bau-Laser
 Datenlogger
 
Dickenmessgeräte
 Differenzdruckmesser
 
Digitale Multimeter
 
Distanz-Messgeräte
 
Drehzahlmessgeräte
 Druckmessgeräte
 Endoskope
 
Entfernungsmesser
 
Erdungsmessgeräte
 Feuchtemesser (rel.)
 
Feuchtemesser (abs.)
 
Fluorid-Messgeräte 
 
Frequenzzähler
 Gasmessgeräte
 Gaswarngeräte
 Glanz-Messgeräte
 Handtachometer
 Härte-Messgeräte
 Holzfeuchtemesser
 Hygrometer
 Infrarotthermometer
 IR-Thermografie
 
Isolationsmessgeräte
 KFZ-Messgeräte
 
Kraft-Messgeräte
 
Kraftmesser
 Klima-Messgeräte
 Kombimessgeräte
 Lärmmessgeräte
 (und Lärmdosimeter)
 
Lackdickenmesser
 Lasermeter
 
Laser-Leistungsmesser
 
Lasertemperaturmesser
 LCR-Messgeräte
 
Leitfähigkeitsmesser
 Leitfähigkeitstester
 Leistungsmessgeräte
 Licht-Messgeräte
 Luftströmungsmesser
 Lux-Messgeräte
 Manometer (digitale)
 
Materialdicken-Meter
 
Messzangen
 Milliohmmeter
 
Multimeter
 Netzwerktester
 Ozon-Messer
 Pegel-Messgeräte
 
pH-Messgeräte
 pH-Tester
 
Photometer (Mono)
 
Photometer (Multi)
 
Pyrometer
 Radioaktivitätsmesser
 Rauhigkeitsmesser
 Refraktometer
 
Rotationslaser

 Sauerstoffmesser( H2O)
 
Sauerstoffmesser (Gas)
 
Salzgehalt-Messgeräte
 Schallpegelmesser
 Schallanalysatoren
 
Schichtdickenmesser

 Schwingungsmesser
 Stethoskope
 Strahlungsthermometer
 Strahlungsmessgeräte
 
Straßenmessräder 
 
Stroboskope
 Stromzangen

 Tachometer
 Temperaturmesser
 Temperaturfühler
 
Thermohygrometer
 Thermometer
 Trübungsmesser
 Umweltmessgeräte
 Vibrationsmesser
 VDE-Messgeräte
 Wanddickenmesser
 Wasser-Messgeräte 
 (
pH-Meter)
 
Wattmeter
 Werkstatt-Messgeräte
 
Windmessgeräte
 Zug-/Druck-Messer

Eine Schnellübersicht der Produktgruppen der Waagen finden Sie folgend:

Allround-Waagen
Analysen-Waagen
Antike Waagen
Apotheker-Waagen
Bock-Waagen
Boden-Waagen
Brief-Waagen
Dosier-Waagen
Durchfahr-Waagen
Eichfähige Waagen
Fasswaagen
Federwaagen
 
Feinwaagen
Feuchte- Waagen
(Best. absolute Feuchte)
Flächemassewaagen
Gold-/Karat-Waagen
Halb-Mikro-Waagen
Haushaltswaagen
Hängende Waagen
"HeavyDuty"-Waagen
Hubwagen-Waagen
Industriewaagen
Juwelierwaagen
Kleinwaagen
Kompakte Waagen
Kraftmessgeräte
Kranwaagen
Laborwaagen
Medizin- Waagen
Multifunktionswaagen
Münzwaagen
Papier-Waagen
Paket-Waagen

Paletten-Waagen
PKW/LKW-Waagen
Plattform-Waagen
Porto-Waagen
Präzise Waagen
Schulwaagen
Taschenwaagen
Tischwaagen
Wägebrücken
Waagen für Tiere
Waagen mit Software
Wand-Waagen
Wasserd. Waagen
Zählende Waagen
Zeigerwaagen