Home   Privacy Alg. voorw. Download Service Kalibratie Contact
 
        Laboratorium Meettechniek Regeltechniek Veiligheid Technologie Weegtechniek


Bestel hier onze gratis
PCE Brookhuis catalogus

Bezoek onze virtuele Catalogue

 


Infrarood kalibrator PCE-IC1
infrarood temperatuur kalibrator tot 350 °C om de infrarood thermometers te controleren

De infrarood kalibrator PCE-IC1 is een eenvoudig te bedienen kalibratie-systeem voor de kalibratie van de infrarood thermometer in het laboratorium, of voor kalibraties in situ. De regeleenheid van de infrarood kalibrator is eenvoudig te bedienen en heeft een indicator voor de nominale en werkelijke waarde van de gewenste, te controleren, temperatuur. De infrarood kalibrator heeft een geïntegreerde koelventilator die snelle temperatuurwisselingen van hoge naar lage temperaturen uitvoert. Het thermische blok (zwarte behuizing) van de infrarood kalibrator beschikt, aan de voorkant, over een grote stralings opening met een diameter van 58 mm, die als stralingsbron voor de kalibratie van pyrometers dient. Hierdoor kan hij ook onder ongunstige omstandigheden op de infrarood kalibrator richten, zelfs bij infrarood thermometers die geen relatie hebben met het gunstige meetpunt. Deze infrarood kalibrator is het ideale apparaat voor het controleren en kalibreren van uw infrarood kalibrators in de infrarode meetsector. Met deze infrarood kalibrator kunt u zich van een hoge nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van uw infrarood meters verzekeren, en vooraf foutieve metingen voorkomen. We hebben nog een ander model infrarood kalibrator die geen netwerkverbinding nodig heeft en die wordt gebruikt om regulerings of eenheids signalen in de MSR techniek te simuleren en waarmee u bijna alle parameters van de eenheden en meetapparatuur kunt controleren en kalibreren en ook voor de kalibratie van de temperatuursondes. Mocht u vragen hebben over de infrarood kalibrator, raadpleeg dan de volgende data sheet of neem contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)900 - 120 00 03. Onze technische medewerkers en ingenieurs geven u graag meer advies over deze kalibrator en al onze andere producten op het gebied van meettechniek, weegtechniek en regeltechniek.

Infrarood kalibrator PCE-IC1   Gebruikshandleiding van de infrarood kalibrator PCE-IC1 bekijken / afdrukken   CE Certificaat van de infrarood kalibrator PCE-IC1   Video van de infrarood kalibrator PCE-IC1   Software van de infrarood kalibrator PCE-IC1   Productblad van de infrarood kalibrator PCE-IC1

Infrarood kalibrator PCE-IC1

- Gemakkelijk te bedienen infrarood 
  kalibrator
- Infrarood kalibrator met grote zwarte
  behuizing (58 mm)
- Infrarood kalibrator met temperatuur
  indicator van de nominale en werkelijke waarde
- Infrarood kalibrator omschakelbaar van
  °C naar °F

- Infrarood kalibrator met
  temperatuurinstelling over het hele bereik in
  stappen van 0,1 °C
- Infrarood kalibrator met zeer nauwkeurige
  temperatuurinstelling
- Gemakkelijk te bedienen, veilige
infrarood 
  kalibrator
- Infrarood kalibrator met met compact,
  klein formaat

Technische specificaties van de infrarood kalibrator

Bereik 
 
 

35 ºC / 50 ºC ... 350 ºC(om vanaf 35 ºC te kalibreren is het van essentieel belang dat de omgevingstemperatuur van de ruimte waar zich de kalibrator bevindt niet boven de 25 ºC ligt)

Nauwkeurigheid

±0,5 ºC tot 100 ºC±1,0 ºC tot 200 ºC±1,5 ºC tot 350 ºC

Emissiefactor van de zwarte behuizing

0,95

Diameter zwarte behuizing 

58 mm

Opwarmtijd

30 min. tot de max. temperatuur

Koeltijd

30 min. bij 100 °C

Voeding 

230 V

Afmetingen (breedte x hoogte x diepte)

180 x 114 x 233 mm

Gewicht 

3000 g

Voorbeeld van het gebruik van de infrarood kalibrator 

Infrarood kalibrator PCE-IC1 in gebruik
Dit beeld toont de
infrarood kalibrator PCE-IC1 tijdens de controle van de juistheid van een infrarood temperatuur kalibrator op onze service-afdeling.

Er zijn nog andere types kalibrators waarmee de kalibratie van spanning, impulsen, stroom, weerstand en frequentie signalen kan worden uitgevoerd. Er zijn andere types meetinstrumenten die niet over deze eigenschappen beschikken. Afhankelijk van uw behoeften, kan het zijn dat u verschillende apparaten of modellen nodig heeft. In het geval dat u een aantal of alle bovengenoemde eigenschappen moet controleren, moet u de aanschaf overwegen van een multifunctionele kalibrator. Met een multifunctionele kalibrator kunt u normaliter meerdere waarden meten, en ze over het algemeen gelijktijdig aflezen. De hoge kwaliteit kalibrators zijn ideaal voor de spanningsmeting en -emissie, voor stroommeting, weerstand-, impuls-, frequentiesignaal meeting, als ook voor de simulatie en de meting van de weerstands thermometers en thermokoppels. Dit laatste punt wordt ook, samengevat, in het apparaat beschreven als "TC meting en simulatie". Een weerstands thermometer wordt afgekort als RTD. Afgezien van de vermelding als multifunctionele kalibrator, wordt de kalibrator onderscheiden in druk, geluid, proces en blok kalibrator. Dit soort kalibrator is de meest voorkomende.
Een ander model thermometer dat zeer geschikt is om gekalibreerd te worden, is de infrarood koorts thermometer die zonder contact de lichaamstemperatuur meet en hem onmiddellijk detecteert, bovendien kunnen de laatste 32 waarden worden opgeslagen voor het observeren van de temperatuurontwikkeling.
Inhoud van de doos
1 x infrarood kalibrator PCE-IC1, 1 x fabriekscertificaat, 1 x gebruiksaanwijzingen.

Optionele onderdelen

ISO kalibratie certificaat (Voor bedrijven die de temperatuur kalibrator in hun interne instrumenten willen opnemen of voor zijn jaarlijkse herkalibraties).De ISO certificatie bevat een laboratorium kalibratie met testcertificaat met alle meetwaarden.

Infrarood kalibrator PCE-IC1 certificaat

Kalibratie en ISO-certificatie

U kunt een ISO-kalibratiecertificaat voor de infrarood kalibrator bestellen. Een testprotocol met het postadres van uw bedrijf wordt verstrekt, dat een certificatie en laboratorium kalibratie van de infrarood kalibrator bevat, en dat onderdeel kan uitmaken van uw interne basis van ISO controllers en waaruit blijkt dat de infrarood kalibrator de mogelijkheid heeft zich weer aan de nationale meetstandaard aan te passen. Meer informatie hierover:

Kalibratie correctiecontrole van de meetgrootheden van de infrarood kalibrator, zonder tussenkomst in het meetsysteem. Of te wel: bepaling van de systematische afwijking van de indicator ten opzichte van de werkelijke waarde van de meetgrootheid.
Kalibratie document of certificaat: documenteert de technische eigenschappen van de overeenkomstige infrarood kalibrator en de mogelijkheid van heraanpassing aan de nationale meetstandaard.

Kalibratie interval: Om duurzame, correcte metingen te kunnen verrichten, moet de infrarood kalibrator periodiek worden gecontroleerd of gekalibreerd. Deze periode van de infrarood kalibrator heet kalibratie-interval. We kunnen niet nauwkeurig bepalen wanneer de infrarood kalibrator opnieuw gekalibreerd moet worden. Om de interval vast te kunnen stellen moeten de volgende belangrijke punten in overweging worden genomen:∙
  Rendement van de infrarood kalibrator
∙ Gebruiksfrequentie van de infrarood kalibrator
∙ Omgevingsomstandigheden van de infrarood kalibrator
∙ Stabiliteit van de vorige kalibraties van de infrarood kalibrator
∙ Vereiste meetnauwkeurigheid van de infrarood kalibrator
∙ Bepalingen van het kwaliteitsgarantie systeem van de ondernemingen.

Dit betekent dat de gebruiker zelf de interval tussen twee kalibraties voor de infrarood kalibrator moet bepalen en controleren. Wij raden u aan een kalibratie-interval van 1-3 jaar in te stellen. Wij bieden de klant bovendien onze professionele hulp om twijfels over het moeizame proces van het bepalen van een dergelijk kalibratie-interval voor deze infrarood kalibrator uit de weg te ruimen.

Temperatuureenheden

De temperatuur is een fysische grootheid die de mate of het niveau van verwarming of koeling van lichamen of milieu uitdrukt. In het internationale eenhedensysteem, is Kelvin de temperatuureenheid . Hieronder praten we, in het algemeen, over andere meeteenheden voor temperatuur.

Ten eerste onderscheiden we, zo te zeggen, twee categorieën in de meeteenheden voor temperatuur: absolute en relatieve.

- Absolute zijn die, die van het absolute nulpunt uitgaan, wat de theoretisch laagst mogelijke temperatuur is, en overeenkomt met het punt waar de atomen en moleculen van een systeem de laagst mogelijke thermische energie hebben.

- Kelvin (internationaal systeem) wordt vertegenwoordigd door de letter K en heeft geen enkel "º" graad-symbool. Het werd gecreëerd door William Thomson, op basis van graden Celsius, waarbij het nulpunt bij het absolute nulpunt werd vastgesteld (-273,15 ° C) en dezelfde grootte voor de graden werd bewaard. Dit werd in het internationale eenhedensysteem in 1954 vastgelegd.

- Relatieve want ze worden vergeleken met een vastgesteld fysisch-chemisch proces dat zich altijd voordoet bij dezelfde temperatuur.

- Graden Celsius (internationaal systeem) of ook wel graad Celsius, wordt weergegeven door het symbool °C. Deze meeteenheid wordt bepaald door het vriespunt van water bij 0 ° en het kookpunt van water bij 100 ° te nemen, beiden gemeten bij één atmosferische druk, en door de schaal in 100 gelijke delen te delen die elk overeenkomt met 1 graad. Deze schaal werd in 1742 voorgesteld door Anders Celsius, een Zweedse astronoom en fysicus.

- Graden Fahrenheit (internationaal systeem): deze neemt de verdeling tussen de bevriezings- en verdampingspunten van ammoniumchloride-oplossingen. Zo stelt het voorstel van Gabriel Fahrenheit in 1724, de nul en de honderd in de bevriezings- en verdampingstemperaturen van ammoniumchloride in water vast. Hij gebruikte een kwikthermometer waarin hij een mengsel van gelijke delen vergruisd ijs en ammoniumchloride invoerde. Deze geconcentreerde zoutoplossing gaf de laagst mogelijke temperatuur in het laboratorium, in die tijd. Vervolgens maakte hij een ander mengsel van vergruisd ijs en zuiver water, wat het punt 30 º F bepaalt, dat hij vervolgens op 32 º F vaststelde (smeltpunt van het ijs) en daarna stelde hij de thermometer bloot aan kokende waterdamp en verkreeg hij het punt 212 º F (kookpunt van water). Het verschil tussen de twee punten is 180 °F, wat, verdeeld in 180 gelijke delen, de graad Fahrenheit bepaalt.

Absolute nulpunt

Het is de theoretisch laagst mogelijke temperatuur. Het absolute nulpunt komt overeen met -273,15 °C of nul op de thermodynamische schaal, of Kelvin (0 K). Het concept van een absoluut nulpunt van de temperatuur ontstond voor de eerste keer in verband met experimenten met gassen; wanneer we een gas afkoelen zonder zijn volumen te veranderen, neemt zijn druk af met de temperatuur. Hoewel dit experiment niet kan worden uitgevoerd voorbij het condensatiepunt van gas, kan de grafiek van de experimentele drukwaarden versus temperatuur naar een nul-druk worden geëxtrapoleerd. De temperatuur waarbij de druk nul zou zijn is het absolute nulpunt van temperatuur. Later werd aangetoond dat dit experimenteel afgeleide concept in overeenstemming was met de theoretische definities van het absolute nulpunt. De atomen en moleculen van een object bij het absolute nulpunt zouden de kleinst mogelijke beweging hebben. Ze zouden niet volledig in rust zijn, maar ze zouden niet meer bewegingsenergie verliezen, zodat zij geen warmte naar een ander object zouden kunnen overbrengen. 

Men kan het absolute nulpunt fysiek niet bereiken, maar het is mogelijk om er zo dicht mogelijk bij te komen als u maar wilt. Om zeer koude, of cryogene, temperaturen te bereiken zijn er speciale procedures nodig. Vloeibaar helium, dat een normaal kookpunt van 4,2 K (-268,9 ° C) heeft, kan door middel van cryostaten worden verkregen, uitstekend geïsoleerde containers gebaseerd op een ontwerp van de Amerikaanse mechanisch ingenieur Samuel Collins. Als dit helium onder verlaagde druk verdampt, kan de temperatuur oplopen tot 0,7 K. Voor lagere temperaturen is het nodig om toevlucht te nemen tot opeenvolgende magnetisering en demagnetisering van paramagnetische stoffen (weinig magnetiseerbaar) zoals chroomaluin.

Omrekentabel voor meest gebruikte temperatuur eenheden:

Naar infrarood kalibrator PCE-IC1 Van infrarood kalibrator PCE-IC1 naar de homepage
Hier vindt u het complete overzicht van alle meetinstrumenten in het programma van PCE Benelux 
Contact
PCE Benelux
Capitool 26
7521 PL Enschede
Tel. +31 (0)900 - 120 00 03
Fax +31 53 430 36 46

Deze site in het Duits Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Duitse taal, Spaans Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Spaanse taal, Italiaans Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Italiaanse taal, Engels Infrarood kalibrator PCE-IC1:  dezelfde pagina in de Engelse taal, Russisch Infrarood kalibrator PCE-IC1:  dezelfde pagina in de Russische taal, Kroatisch Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Kroatische taal, Frans Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Franse taal, Hongaars Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Hongaarse taal, Turks Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Turkse taal., Tsjechisch Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Tsjechische taal, Bulgaars Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Bulgaarse taal, Pools Infrarood kalibrator PCE-IC1:  dezelfde pagina in de Poolse taal, Portugees Infrarood kalibrator PCE-IC1:  dezelfde pagina in de Portugese taal, Chinees Infrarood kalibrator PCE-IC1: dezelfde pagina in de Chinese taal

Een kort overzicht van de meettechniek groepen, zie het volgende:
Anemometers
Afstandsmeters
Altimeters
Amperemeters
Analoge Multimeters
Barometers
Colorimeters
Dichtheidsmeters
Diktemeters
Endosopen
Frequentiemeters
Glansmeters
Hardheidsmeters
Highspeed Cameras
Hogesnelheidscameras
Hoogtemeters
Hygrometers
Infrarood-Thermometers
Kabeldetectoren
Kalibratoren
Kleurmeters
Luchtdrukmeters
Material-Testopstellingen
Meetwielen
Multimeters


pH-meters
Refractometers
Stroboscopen
Tachometers
Thermometers
Toerentalmeters
Trillingsmeters

VDE-Testers

Weerstationen
Zuurstofmeters
Een kort overzicht van de weegschalen, zie het volgende: